Ga naar inhoud


Fortec/Manhattan OF Xtreme/@sat?


Gast

Aanbevolen berichten

Qua prijs is er weinig verschil, of je nou een UCAS-doos met een IBM processor (FortecStar 6x00, Manhattan 5900, NextWave 2500, Atlanta 5400+, Technosat 6000+) of eentje met een Sti5518 (Arnion 64x0, Xtreme, @Sat 9x00, DigiX 911) koopt.

Maar hoe zit het met de mogelijkheden?? Ik heb het idee dat gebruikers van beide types behoorlijk tevreden zijn over hun aankoop, maar dat bij beide de ontvanger soms terugfloept naar Dreemboot. Ook is in beide gevallen harddisk-inbouw een optie.

Je zou kunnen denken dat de overstap van Arnion (de 6400 is een Fortec-kloon, de 6410 een Xtreme) betekent dat de Xtreme de betere van de twee is. Maar is dat ook zo?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb een Manhattan 5900, nog zonder "problemen".

Wellicht komt dat doordat ik niet overal het onderste uit de kan wil halen. Er komen regelmatig software updates (niet noodzakelijkerwijs verbeteringen ; de 3.01 is slechter dan de 3.0 versie), dus ik heb het gevoel dat Manhattan er alles aan doet om een goede receiver (uiteindelijk) in de markt te zetten.

Zodra de stofwolken rond MM 1.04 en penta 1.1 etc zijn verdwenen ga ik hier eens een upgrade (nu MM1.03, tetra 1.0) installeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welk merk je kiest is inderdaad niet echt van belang. Ik ben ook erg tevreden over mijn Manhattan en mijn Topfield.

In het geval van Manhattan zou ik nog heeeeeel even wachten tot de nieuwe 5900+ uit gaat komen die een HD voorbereiding in zich heeft. Kun je dus gewoon een HD in laten plaatsen bij aanschaf (inzetten zit geloof ik zelfs bij de prijs inbegrepen). Ook kunnen ze je wellicht informeren over de mogelijkheden m.b.t. het 1.04 verhaal en de Conax kanalen.

Schijnt toch wel een aanwinst te zijn als die leuke kanalen op de Thor...;-)

 

(Moet nog even een tweede MM regelen om te gaan verkloten ;-)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De modificatie die hier op het board staat beschreven is inderdaad waar en werkt met de manhattan. Alle zenders op thor liggen open na de modificatie (pin 8 en 9 doorverbinden van sidsa-chip)

Deze modificatie zorgt er niet alleen voor dat de nieuwe Uhstar software met conax draait, maar is ook veel sneller geworden.

En in beide gevallen is er nog steeds niks gemeld dat met de nieuwe software en modificatie de cam nog in dreemboot terug is gekomen.

Dus zeker de moeite waard om te proberen.

 

En orginele C+ kaart schakelt sneller.

 

Dus wachten hoeft niet!!!

Het enigste wat ik me afvraag, daar staan ook berichten van in het forum, of er een key in de cam staat die autoupdate is, of dat je iedere maand nieuwe penta 1.10 erin moet zetten.

 

grtx Afterburner

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ozzo schreef: "In het geval van Manhattan zou ik nog heeeeeel even wachten tot de nieuwe 5900+ uit gaat komen die een HD voorbereiding in zich heeft."

 

Of een FortecStar 6100 kopen (die er al een tijdje is).

N.B. dat "heeeeeel even" duurt al vanaf november...

 

Brengt me op het volgende punt: De Fortecs en Manhattans worden doorgaans geleverd met UCAS software (1.417), de Xtremes en @sats met Dreemboot. Dat laatste is wel zo handig als je geen hulpvaardige leverancier of goede buur hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
N.B. dat "heeeeeel even" duurt al vanaf november...

 

Ben ik niet met je eens. Er is steeds gezegd dat ie nog niet leverbaar was en nu is bevestigd dat ze op de boot staan en onderweg zijn en binnen 2 weken moeten ze in Nederland te koop zijn.

Er is inmiddels goeie software voor die dingen en de dikke bugs zijn er uit.

Momenteel wordt de hand gelegd aan de uiteindelijke software welke probleemloos draait. Er waren gewoon een aantal dingen die aandacht behoefden en eerst opgelost dienden te worden. het 16:9 gebeuren onder andere wat dus nu voor Manhattan eindelijk opgelost is.

 

Dat leveranciers soms beloftes doen die in de praktijk moeilijk tot uiting komen is een bekend gegeven in de satelliet branche.

En over je stelling dat de andere merken reeds in dreemboot worden uitgeleverd het volgende : de Manhattan's en Fortec's worden inderdaad standaard met UCAS geleverd (als zijnde SECA box). Dit om allerlei juridisch gedoe te voorkomen.

Dat een consument daar zelf andere software in stopt is zijn/haar pakkie an.

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Werd NET gebeld dat de 5900+ vanaf maandag uitgeleverd gaat worden. Alle modificaties zijn gedaan en het lijken dus probleemloze apparaten te gaan worden.

HD'tje erin en gaan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijk maar weer dat "binnenkort leverbaar" een rekbaar begrip is (hetzelfde geldt overigens, in sterkere mate nog, voor de Xtreme PVR versies).

 

Wat UCAS betreft: je hebt gelijk, voor de SECA-markt is het zelfs een pre dat er UCAS-software in zit. Alleen heb ik nog een irdeto-abo en weiger ik over te stappen (maar dat is mijn probleem).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 weken later...

Dat de Arnion duurder is (evenals de DigiX) zal wel komen daardat (a) Arnion iets meer naam heeft (of tracht op te bouwen) en (B) er 2MB flash-geheugen in zit in plaats van 1MB (wat je daar dan ook mee zou moeten...)

 

Verschil tussen beide chipsets is er echt wel, ze zijn niet compatible qua software.

 

Ikzelf twijfel ook nog, maar ga denk ik voor de Xtreme of DigiX omdat dat weer een programmeerslag scheelt (dreemboot al ingebakken af leverancier)

Link naar reactie
Delen op andere sites

[color:"blue"]Jullie zijn al zo lang aan het <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> wat jullie willen dus ik help maar ff een <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> [/color]

 

[color:"red"] Koop nu maar gewoon een @sat. [/color]

 

[color:"purple"]Dit is een vrijblijvend koopadvies van een zeer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> gebruiker. [/color]

 

[color:"green"]Suc6 met jullie aankoop !!! [/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Bigfoot

 

Als je nog een weekje geduld hebt dan zou ik de aanschaf van een 5900+ overwegen van Manhattan. Heb zelf zo'n apparaat staan naast mijn Topfield en het is duidelijk een wreed machientje !

Waarom een week wachten ? Omdat dan de nieuwe 5900's aankomen/van de band rollen welke allen gemodificeerd zijn in de fabriek.

Dus terugvallen in dreemboot zou tot het verleden moeten behoren.

De 5900+ heeft alles voor een HD aan board, dus met 3 schroefjes open je de behuizing en zet er naar believen een 40 of 80 Gig Maxtor liquid in en je hebt een prima PVR !

Wil je meer dan alleen SECA ontvangen dan kan ie zo omgezet worden naar een willekeurige Penta/Tetra versie. Ikzelf heb er momenteel Penta 1.10 4all inzitten en die opent ook nog eens alle C*n*x kanalen op de Thor....! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Manhattan en FortecStar hebben beide 2 Mb flashgeheugen waar andere merken maar 1 Mb hebben. Dat is ook iets om in de gaten te houden.

 

Verder is het eigenlijk allemaal 1 pot nat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Veel succes met je beslissing en aankoop.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De nieuwe Manhattans hebben allemaal een andere Hardware revisie omdat de problemen bleven aanhouden bij de omgepatchte machines.

Standaard zijn het UCAS (lees SECA 1/2) machines maar eenmaal naar dreemboot geconverteerd gaven ze teveel problemen.

Daarom zijn de nieuwe machines voorzien van een andere hardware revisie waarmee de terugval in dreemboot in ieder geval tot het verleden moet behoren.

 

Het extra flashgeheugen is nodig om de compatibiliteit met de originele MM's te behouden. Die hebben ook een 2 Mb flashprom.

De goedkopere UCAS machines worden met een 1Mb flash uitgeleverd en zo kan het zijn dat met de zwaarder wordende software's (penta's) er hele rare dingen fout kunnen gaan als er niet genoeg geheugen in zit.

 

Manhattan acheelt niet veel van de FortecStar, het zijn eigenlijk broertjes.

Ze verschillen wel erg met de Extreme en @sat etc. vergeleken.

De software van FS en Manhattan zijn zelfs onderling uitwisselbaar.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...