Ga naar inhoud


Contrast en Brightness afregeling bij 3000CIpro ?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds enkele weken een Topfield 3000 CIpro. Tot nu toe heb ik nog geen noemenswaardige fouten kunnen ontdekken aan de receiver.

Wat mij echter stoort is dat de contrast en brightness van het uitgangssignaal niet goed afgeregeld zijn. Ik kan het beeld heel gemakkelijk vergelijken met het signaal van de kabel of van mijn analoge ontvanger. De duitse zenders zijn hiervoor heel handig, omdat ik dan uit drie bronnen hetzelfde beeldmateriaal heb. (Mijn beide receivers zijn via Scart kabels aan de TV aangesloten.)

Bij de Topfield zit er weinig contrast in het beeld. En ook de brightness lijkt wel te ver opgedraaid, zodat het wit te wit is. Gezichten zien er behoorlijk bleek uit. Ook een andere 3000Cipro in de familie heeft hetzelfde probleem.

Weet iemand of dat de Topfield een speciale service menu heeft om dit soort zaken af te regelen ? Is het misschien mogelijk om in de hardware iets af te regelen ?

 

groet en alvast bedankt voor jullie antwoorden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />,

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je de tuner (metalen blikkie in topfield) open maakt dan zit er hoogstwaarschijnlijk wel ergens instelling die je met een klein schroevendraaiertje kan opschroeven.

Maar als je via de scart naar je ontvanger kijkt dan heeft het weinig nut.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Ik heb een 4000 versie, maar ik ook word volkomen gek van dat opdringerig en fel wit!! En dat terwijl ik de tv zo heb afgesteld dat die via de kabel en DVD en perfect uitgebalanceerd beeld heeft! Vaak heb ik ook last van het veeg-effect (vroeger niet).

Het geluid is ook zo scherp dat het na enige tijd pijn doet aan mijn oren. Ik kan het niet verzachten met de ab van topfield, alleen van de TV.

Ik had verwacht dat een nieuwe ontvanger beter zou zijn, maar ik begin nu al (na 7 dagen) mijn oude Nokia 9800 zeer te missen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan dat juist waarderen dat felle wit etc.

Kan ik de 4000 niet van je overnemen?? voor een "zacht" prijsje ???

 

Kijk je hebt zo'n ontvanger voor je plezier en niet voor ergenis,..........toch ?

 

Tot horens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

DVDSAT,

 

Ik ga nog proberen een duurdere scart op aan te sluiten die de kleuren iets zou kunnen verzachten. Dat betekent uitzoeken en uitproberen. Dus voorlopig moet je er niet op hopen dat ik aan je de toppie ga verkopen, tenzij je een bijzondere dame bent die een ontmoeting waard is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...