Ga naar inhoud


Folders beveiligen


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo medesatters

 

Mijn dochter zit steeds meer achter de PC waardoor de kans bestaat dat ze een 'verkeerde'folder opent. Weet iemand hoe je de toegang tot een folder/map kunt beveiligen?

 

bvd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoe je een hele map moet beveiligen weet ik niet precies.

Maar aparte bestanden kun je wel beveiligen.

Kijk hier maar eens.

 

Grt Satappie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

sjnubelke,

 

Dat is afhankelijk van welke window versie je gebruik. Bij W-95, W-98, W-98SE, W-ME, is het eigenlijk niet mogelijk. Bij W-NT, W-2000 en W-XP is het wel mogelijk als je de harddisk NTFS geformateerd heb. Dan heb je de mogelijkheid om aan te geven wie de file of directory mag lezen, veranderen enz.

 

Flappie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

avensis,

 

Je kan inderdaad folders en files hidden maken. Maar als je een programma als Windows Commander gebruik, dan zie je ze gewoon staan. Je kan ze ook altijd openen en files bewerken. Dit kan je weer voorkomen door ze read only te maken met attrib. Maar dit kan iedereen weer wijzigen in read/write. Is dus niet echt beveiligd. Bij NTFS kan je read/write enz. rechten aan gebruikers of gebruikersgroepen geven. Dan kan een niet geautoriseerde gebruiker de file gewoon nooit lezen, wijzigen of weggooien. Idem voor directories. In Linux is het nog mooier geregeld. Daar kan je zelfs aangeven of een gebruiker de file mag "opstarten".

 

Flappie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@sjnubelke

 

Opnieuw installeren en dan in NTSF formaat, dan kan je op bestands nivo beveiligen.

Jij inloggen onder jou naam voor jou bestanden, en je dochter onder haar naam kan alleen bij haar bestanden

 

is effie wat werk maar dan ben je overal vanaf. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Elektrik,

 

Voordat je een harddisk kan gebruiken moet hij geformatteerd worden. Hiermee verdeel je de disk in kleine stukjes. Deze worden sectoren genoemd en zijn 512 byte groot (1 byte=8 bits) Bij harddisken is dit helaas niet meer te adresseren, daarom neemt men een aantal sectoren samen en noem dit een cluster. Tevens wordt er een directory aangemaakt en een tabel waarin wordt bijgehouden welke cluster in gebruik en welke nog vrij is. In de directory staan de filenamen, attributen en de eerste cluster nummer van de file.

Er zijn nu een aantal standaarden om dit in te delen. Dit zijn FAT12,16 en 32 en NTFS. FAT staat voor File Alocation Tabel, het getal het aantal bits wat gebruikt wordt voor de adressering van de cluster. NTFS voor New Technologie File System. FAT wordt door DOS en W95, W98, W98SE, WME, WNT, W2000 en WXP ondersteund. FAT32 wordt door W98, W98SE, WME, WNT, W2000 en WXP en NTFS alleen door WNT, W2000 en WXP.

 

Wanneer je WXP gaat installeren, dan wordt er in het begin gevraagd of je de harddisk NTFS wil formatteren. Dit heeft voor en nadelen. Voordelen: beveiliging files enz. heel goed geregeld, het zou sneller zijn, (zelf nooit gemerkt) zou minder fouten geven. Nadelen: is niet meer vanuit DOS te benaderen dus er kan bij een windows probleem niet met een dos diskette even op de harddisk gekeken worden, kan geen "oud" operating system op gezet worden (W95, W98(SE), WME).

 

Ik hoopt dat je iets aan deze uitleg heb. De keuze is nu aan jou <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Groetjes, Flappie.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Elektrik,

 

Je kan altijd met een DOS bootdiskette opstarten. Je heb dan DOS en kan de standaard DOS commando's gebruiken. Maar als je de harddisk NTFS heb geformateerd, dan kan je niet op de C: schijf kijken. DOS ondersteund NTFS niet. Alleen FAT.

 

Groeten Flappie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...