Ga naar inhoud


Signaal probleem


Josje01

Aanbevolen berichten

Hoi, op mijn ene Humax 5400 met L1.37 loader en ToH2.3 firmware en aangepaste settings van pet123 die toch altijd goed draaide heb ik het volgende probleem: als ik op TPS ga krijg ik geen signaal of slecht signaal te zien even wachten komt er toch beeld met genoeg signaal, alleen valt dit signaal telkens weer weg. dan op de zwitsers dus SF1 of SF2 geen problemen ook niet op Stream , hetzelfde probleem ook op de Hotbird fta zenders, ra ra wat ken dit wezen?? Heb al geprobeerd : orginele soft ; hetzelfde probleem nieuwe settings: hetzelfde probleem, nou ja zelf begin ik te denken aan de dual lnb, maar toch dat spreekt weer tegen omdat stream en zwitsers het wel goed doen???

Greetz: josje01

Als Humax eens wist wat wij weten wilden, dan wist Humax wellicht meer!! OEPS wat NOU !!!

Greetz:josje01

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb net jouw vraag ook op een ander satboard gelezen en daar heb ik met wat knip en plakwerk het stukje van koostronics neer geplakt ik zalhet hier dan ook nog maar een keer neerplakken misschien dat je er iets aan hebt.

Het staat reeds in het humax forum maar ik vind dit toch belangrijk nieuws gezien de vele mensen die regelmatig dit probleem hebben,en anders zullen de moderators het wel verplaatsen .

 

Beste vrienden ,collega's techniekers en alle andere humax gebruikers.

 

Ik kreeg hier van een sat4aller een HUMAX 5400 die alleen geen of slecht signaal aangaf ,na controle van de voeding en de gebruikelijke condensators te hebben vervangen bleef dit probleem bestaan ,ook na inlezing van de nieuwe soft toh 23 nog altijd geen of slecht signaal.

 

Na verder onderzoek kwam ik uiteindelijk bij de tuner terecht.

 

Heb al de componenten naast de tuner nagekeken en deze waren allen in orde.

 

Toen ik de tuner zelf afkoelde met kaltspray deed hij het plots terug,oke tuner nagekeken en selectief afgekoeld en ja hoor naast het crystal van 4 khz zit een kleine CAPACITEIT van 180 nF / 63 Volt.

 

Heb deze nagemeten en hij was 197 nF dus deze toch maar vervangen en ja hoor HUMAX 5400 werkt terug als nieuw en de signaal meter in de menubalk geeft een veel sterker signaal aan.

 

Dus voor al de mensen met een gelijk aardig probleem zoals de deze kijk deze capaciteit even na.

 

Hopelijk zijn er hier weer veel mensen mee geholpen en hoef je niet zo een dure tuner te zoeken en te vervangen.

 

Koostronics.

 

 

grtz jim <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

VU+DUO

Dreambox 7000

Dreambox 500

Dreambox 600 PVR

Draaaibare opstelling 30 west tot 28,2 oost

Vaste opstelling Astra1,Astra2,Astra3 en Hotbird[/color]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Josje,

Ik heb hetzelfde probleem, kijk welleswaar alleen Astra, maar heb alle Nederlandse Canal + zenders met slechte ontvangst (blokopbouw van beeld). Al het andere functioneerd prima! Het gekke is, dat m'n IRCI 5400 2.08 het prima doet (signaalsterkte 46, kwaliteit 93) en m'n IRCI 5400 2.07 op dezelfde LNB- aansluiting (signaalsterkte 13, kwaliteit 60, hoe kan dit ?????) problemen heeft. Dit heb ik echter pas sinds ik TUX 2.3 heb geladen. Met 2.0 had ik geen problemen. Na updaten heb ik, net als jij, de nieuwe kanaallijst van Pet123 geladen, heb hier echter nog nooit problemen mee gehad. Je zou bijna denken dat het aan deze update ligt en de 2.07 daardoor problemen heeft. Maar misschien zit ik er naast, ik ben daarom nieuwsgierig of er nog anderen zijn (2.07) die dit probleem hebben. Grtz,

Alan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Jimbo,

Dank voor je bericht echter, ik vind het vreemd. Sinds inladen van 2.0 geen problemen en direct na inladen en controleren van 2.3 is mijn signaalsterkte slecht!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Maar ik ga toch eens meten, ik houd jullie op de hoogte! Grtz, Alan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...