Ga naar inhoud


Nokia Dbox


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een Nokia Dbox1 met DVB2000 OneManOnIt software en tevens laten patchen. Hij heeft nu dezelfde werking als de Magic Module. Ik heb tevens een Funcard2 en een ISO 7816 programmer en Cardpro als software programmer.

 

Ik heb deze funkaart opgeladen met files (6in1). Veel zenders zijn te ontvangen (zoals Premier en Multivision) en worden gedecodeerd. Behalve de belangrijkste nl. de nederlandse zenders. Alleen RTL 4 en 5 geeft beeld, Canal+ en overige ned. zenders zijn helemaal zwart. Af en toe zijn SBS6 en Net5 te zien maar dan met veel gekraak.

 

Kan iemand mij helpen en vertellen waar het aan ligt.

Ik kom er niet meer uit! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Af en toe zijn SBS6 en Net5 te zien maar dan met veel gekraak.

 

Lijkt me overduidelijk dat je je schotel beter moet uitrichten. Als je wel beeld krijgt op de Duitse Premieres en FTA kanalen en geen beeld op de NL-kanalen (af en toe dan ...) is het meestal met een uitrichting verholpen. De Duitse kanalen zenden nl. sterker uit dan de NL-kanalen.

Als je de 6in1 files gebruikt moet het NL-pakket gewoon open gaan, maar hier ga ik niet te diep op in. (regel 4).

 

 

groet,

merDe

 

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb van alles gedaan om de schotel uit te richten. Volgens mij staat alles goed uitgericht. Als ik kijk naar het ASTRA testbeeld en ASTRA Mosaic1/2/3/4 dan is de ontvangst hiervan vrij goed. Zeker zo'n 70%.

Deze zenders zitten op dezelfde frequentie, toch?

 

Ik gebruik nl. een twinLNB (monoblok) Astra en Hotbird. Het is vrij lastig uitrichten maar ik ben ten einde raad. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je hem op een NL-kanaal hebt staan, hoe ver slaat je signaal-meter dan uit (globaal, omdat er geen percentages bij staan). Deze moet afhankelijk van je schoteldiameter (astra-hotbird min. 80cm.) toch ver over de helft komen wil je een fatsoenlijk beeld krijgen.

 

groet,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is helemaal geen signaalmeter te zien bij de Canal+,ned1/2/3,. Bij de TMF, SBS, NEt5 ongeveer 30-40%.

Om maar de belangrijkste te noemen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit al drie maanden met het zelfde probleem, het probleem van geen goed of sterk signaal heb alles geprobeerd nieuwe settings nieuwe firmware, nieuw kaartje proggen, heb er hier al eens een treath over geopend en ook al op topic schotel omdat ik dacht dat het mischien daar aan lag. Maar dat is het ook niet.

 

Hobbyen is leuk maar het moet wel werken, mischien iets in de Dbox wat kapot kan???

 

Ik heb al vele malen een schotel afgesteld ik ging 6 x per jaar naar mijn stacaravan in Frankrijk en elke keer de schotel opnieuw afstellen ± 5 min en klaar.

loop nu al 3 maanden te kl**tvogelen ik wordt gek.

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

kan van alles wezen :

 

schotel niet goed uitgericht, f-connectoren die niet goed gemonteerd zijn, diseqc-switch die niet lekker werkt, corrosie, lnb niet goed, vogelbout op de schotel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> (van een reiger of ooievaar ofzo).

 

mzl,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

@chona

Houd er ekening mee dat Astra meer als 1 sateliet heeft hangen namelijk A1-B, A1-C, A1-D A1-F etc. Volgens de info hangen ze allemaal op de zelfde positie maar dat kan toch wel schelen vooral als de schotel niet goed staat uitgericht. Het pakket van premiere draait op een andere sat dan het pakket van de Nederlandse zenders.

Wat je gewoon moet doen is afstemmen op het nederalnds pakket b.v.b. op BVN en dan de schotel iets bijdraaien.

Dit kan je het beste doen met menu (geel) daarna op 9 drukken daarna op 2 (tuner) je krijgt dan een beter te zien signaal meter in beeld.

Ga daarna proberen of je de 80 procent kan halen dan zit je prima. Mocht je daarna de andere kanalen niet meer goed krijgen zul je toch moeten kijken of je LNB wel goed staat, dus langzaam draaien lingsom of rechtsom, dat chona kan beduidelijk schelen.

Je kan altijd ook een andere iets grotere schotel nemen maar zo ik kan zien heb je het probleem dat je niet goed staat uitgericht..

Probeer dit maar en ik wens je suc6 toe!

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij BVN heb ik ook geen signaal. Ik heb de kabel vervangen, de plugjes, alles. Ik heb ook een triax schotel van 1.10m aangeschaft maar niks helpt.

 

Ik heb gisteravond ook nog even de box automatisch laten zoeken naar de zenders. Dit duurde 2 uur en heeft maar 77 kanalen opgeslagen. En geen nederlandse zenders. Ik moet zeggen de nokia boxen zijn gewoon waardeloos. Ik kan er niks mee!

 

mvg

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik moet zeggen de nokia boxen zijn gewoon waardeloos

 

het zijn in mijn ogen nog steeds de ultieme hobby-dozen. Als je een defecte hebt hoef je alle andere dozen niet over 1 kam te scheren.

Geloof me, richt die wok uit en je hebt beeld, zowiezo op BVN want die is FTA.

 

ajetoo en we faxuh,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

En ik kan je zeggen dat de Nokia, zoals Ome Merde al aangeeft nogsteeds een van de betere recievers is.

Als jij nu een precies doet zoals eerder door mij aangegeven i.p.v. de media master in de vuilnisbak te smijten zal er een hele wereld voor je opengaan!

gewoon nulmodem kopen en nieuwe settings gebruiken dit duurd i.p.v. vele uren maar 2 minuten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" />

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Unetwork

 

Ik begin eigenlijk ook al een beetje hetzelfde idee te krijgen over nokia ondanks dat ik beter weet, ik heb vaker dit probleem horen noemen maar nooit een oplossing ervoor gekregen.

kan er dan niks aan het ontvanger gedeelte van de dbox kapot gegaan zijn.

zelf al jaren de Dbox met met veel plezier ging overal mee naar toe, ook ik lig nu al 3 maanden te rotzooien met dat ding dan weer wel een beetje beeld en dan weer niet, wordt je niet vrolijk van. ook al verscheidene malen nieuwe settings en de firmware en overnieuw ingezet. zoals al eerder beschreven kan ik echt wel een schotel uitrichten ook wel f-conectoren bevestigen, ben in het bezit van een Funk 1 meter met dubbele monoblok, en een triax met monoblok en een triax met enkele lnb en nog een vierkant bordje.

 

op geen van alle werkt het(zijn echt niet allemaal kapot, want zijn gloednieuw).

dus naar mijn idee zal er toch iets in de reciever kapot zijn. laat maar horen als niet kan, als wel kan ook natuurlijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...