Ga naar inhoud


Feedhunters opgelet!! Direct kijken 4:2:2 mogelijk


Satwatcher

Aanbevolen berichten

Eindelijk is er een goedkope manier gevonden om direct te kunnen kijken naar 4:2:2 uitzendingen. Dit kan nu namelijk met de nieuwe Technisat Skystar 2 kaart in combinatie met het programma progdvb. Het leuke aan deze kaart is dat hij met de goede software ook in staat is om de nieuwe mpeg4 standaard in het dvb-s gebeuren aan te kunnen, Dit wordt ook wel 4:4:4 genoemd. De adviesprijs voor deze kaart bedraagt 59 euro.

 

Meer informatie en het eerste testverslag vindt je HIER

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 72
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

In de mpeg2 dvbstandaard die wij gebruiken heb je bepaalde protocolen. 4:2:0 is de bekendste hiervan en wordt dus ook gebruikt in de gewone ontvangers. Je hebt daarnaast nog het protocol 4:2:2. Dat is het aantaal frames in verhouding met elkaar. Men dacht dus altijd dat 4:2:2 een verbeterde versie was van 4:2:0 maar bij onderzoek bleek het gewoon te passen in hetzelfde protocol en in principe qua beeldkwaliteit een verarmde versie is van 4:2:0.

 

4:2:2 wordt op dit moment als een soort van coderingssyteem gebruikt bij het verzenden van feeds. De bekendste daarvan zijn de EBU feed op 7 oost en 22 west waarop bijna al het internationaal feedverkeer is te zien voor de Europeese publieke omroepen. Daarnaast gebruikt bijv het NOS journaal heel vaak op 21,5 oost enkele transponders om tijdelijke verbindingen door te zenden naar Hilversum. Voor de feedjagers was het dus een magere tijd nu 4:2:2 steeds vaker werd gebruikt. Nu is er dus die kaart die dat allemaal via de computer op het scherm kan toveren. Waarom dit niet met een normale ontvanger gaat ligt aan twee dingen. De software die gebruikt wordt in de ontvanger en een tekort aan geheugen in de normale stand alone ontvangers.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

de schotel van 1 meter met de hoogste gain is bij mijn weten de FUNKE FAC-99 (99cm).

p.s. vergeet ook niet de invloed van een goede lnb, dus met laag ruisgetal (0.6 dB). Hier is naast de gevestigde orde als ALPS zeker ook Philips een aandachtspunt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is eens goed nieuws voor de feedhunters thanks

groetjes

roger <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het programma progdvb werkt alleen met de skystar type satellietkaarten. De Skystar 1 kaart is de eerste uit de reeks van Technisat maar heeft alleen wat meer mogelijkheden zoals lnb doorlus en is bijna niet meer te krijgen. De prijs bedraagt op dit moment ook zo rond de 260 euro voor deze kaart. De Skystar 2 kaart is eigenlijk net uit en kost dus minder.

 

Progdvb werkt niet met andere satellietkaarten en speciaal gericht op de skystar familie kaarten. En inderdaad zijn er enkele specs in de skystar twee kaart welke het mogelijk maken om naar 4:2:2 te kijken met andere kaarten was het ons namelijk nog niet gelukt

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat progDVB alleen zou werken met de Skystar is onjuist. ProgDVB werkt al tijden keurig op mijn Hauppage WinTV Sat. Alle op de technotrend gebaseerde kaarten worden door progDVB ondersteund. Pas later is de skystar er aan toegevoegd.

 

Of je met de technotrend familie ook die 4:2:2 feeds kan ontvangen weet ik niet daar ik alleen een astra-hotbird opstelling heb en dit niet kan testen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...