Ga naar inhoud


Windows 98 op laptop installeren.


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb op een computerbeurs een laptop (notebook) gekocht zonder besturingssysteem.

Nu wil ik er windows 98 op zetten maar er zit geen cd-romstation in en ik heb windows 98 alleen op cd rom staan.

Nu kan ik hem met mijn gewone computer verbinden met een nulmodem kabel, maar hoe krijg ik windows geinstalleerd?

Link naar reactie
Delen op andere sites


oei oei oei, de beurs laptop! frown.gif" border="0 <p>Het gaat wel maar heel lastig daar de nulmodemkabel in Windows als extra drive gebruikt kan worden maar bij de setup is die verbinding op pseudo-dos niveau niet aanwezig. Dat betekend de hele inhoud van de cd-rom via de nulmodem kopieren op de harddisk en bij elke opgave van de bronbestanden waarnaar windows tijdens het instaleren zoekt steeds daaraan denken dat je die dirctory op je laptop harddisk dan ook kiest. Bovendien moet echt de helesantemekraam gekopieerd worden ook de "verborgen bestanden en disk-ID" omdat het setupprogramma anders het niet accepteerd. Maar een bijkomende moeilijkheid is het vinden van de juiste drivers die je nodig hebt>>>die moeten dan ook allemaal op de laptop staan in directories om ze tijdens het configureren en Hardware inspectie te kunnen kiezen. Vooraf een analyse maken van alle drivers en hulpbestanden die je laptop nodig heeft..dus.<p>Heb je niet ook nog andere snellere aansluitingen zoals USB of PCMCIA?

want dan zou ik een beetje rondvragen in je omgeving of iemand een extern cd-rom drive'je heeft....> dat gaat wel wat sneller maar ook dan bij elke volgende uitbreiding van programma's en/of besturingssysteem moet je kunnen beschikken over de cd---inhoud van win98....! laugh.gif" border="0 <p>Bovendien zorg er voor dat je eveneens de updates en patches op die manier bij de hand hebt want vele drivers voor laptops zijn alleen met de second edition te installeren.

Kan dat allemaal op je harde schijfje zoals ook de te verwachten grootte aan schijfruimte die de geinstalleerde versie nodig heeft?

dan vooruit met de pret <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zou kunnen proberen er de dosversie opzetten via diskette en dan het progje FX proberen,kun je in 1 keer een gehele cd overpompen volgens mij.duurt wel even maar hij staat er dan op.

grtz hendrik b wink.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even in een andere pc een bootfloppie maken die in de Flaptop, daarna zoals gezegd de Win98 cab file'tjes via nulmodem (met fastlynx)overblazen.

neem even de tijd hiervoor.

daarna setup.exe en runnen maar.

TIP; maak eerst even een temp. dirretje aan bijv. win98cd waar je alle cab file'tjes in laat pompen.

succes verzekerd ik heb het zelf ook al tig malen gedaan met laptoppies waar geen Cd rommetje in zat.<p>mazzel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

LEKKER HOOR DAN HAAL JE DE ELLENDE ECHT BINNEN MET 3.11, gewoon het progje fast pc linker of een ander progje, erop zetten alleen op desktop en als je dan een par kabel tussen de 2 pc's zet dan pompt de desk top automatisch het programmaatje naar de laptop, daarna heb je dan de mogelijk heid om de cabs van de cd rom over te zetten in de directory c:\windows\options\cabs, deze moet je dus eerst aan maken, het voordeel van deze methode is dat de cab files dan in de goede directory staan na het installeren van windows, en dan heb je de cd later niet meer nodig bij het installeren van andere software.

73's Sjaak<p>[ 17-01-2002: Bericht gewijzigd door: Sjaakk ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...

Hallo,

 

Ik zit met het zelfde probleem, en ik heb de 2 prog. geprobeerd meer ik krijg geen contact met de laptop. <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Wie kan mijn dit uitleggen hou dit moet?

 

Ps zijn er nog spec. instellingen nodig

 

Gr. Dirk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt helemaal gelijk ook dat is mogelijk, maar je moet maar net een externe CD-rom hebben liggen <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" /> . Bijna iedere schotelbezitter heeft wel een nulmodemkabel <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> en FX staat volop op internet.

 

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

da's helemaal waar, maar als je je laptop niet in een netwerk hangt, zit je continu te kloten, denk eens aan de drivers die veelal op CD geleverd worden. Je orignele office erop (hehehe), noem maar op. 1,44Mb is te klein voor de hedendaagse data. Zijn die ext. CD-ROM drives zo duur dan ? lijkt me niet ...

 

ik heb geen bananen,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat Fritske weinig meekrijg van onze antwoorden. Hij heeft die vraag overigens op 14 januari 2002 gesteld. Dus ik denk dat ie nu wel inmiddels een andere laptop heeft.

 

Dartie

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...