Ga naar inhoud


netwerk maken met MXstream usb modem


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo<p>weet iemand hoe ik met een usb modem van mxstream een netwerk kan maken ik wil 3 computers er op aan sluiten.

En hoe moeten de instellingen staan.

Mag met pm reageren <p>

Groeten Ton

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb gekeken op de site's maar bij die engels talige kom ik er niet uit daar staat zoveel info op.

Op de andere heb ik nog niet gevonden wat ik moet hebben.

Mischien heb je nog een ander idee want ik kom er niet meer uit.

De een zegt dat het niet kan en de ander zegt weer van wel.

Kan er niet iemand mij helpen.<p>Groeten Ton

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, Mxstream / netwerk <img src="graemlins/lezen.gif" border="0" alt="[Lezen]" />

het staat wel op de vernoemde links maar het behoeft een beetje uitleg....> Ook van jouw kant! Wat wil je precies kunnen doen met dat netwerk.<p>een netwerk thuis/bureau hoe dan ook kan via

ethernetkaarten / USB / of coax welke wil je?<p>(ethernet is de meest voor de hand liggende en het flexibelst alsook het goedkoopst! De eerste twee varianten met een zogenaamde HUB als verdeelstation, de laaste kan zonder.)<p>als je een netwerk hebt opgebouwd en dan via een mxstream modem op het internet wil moet je eerstens een internetsharing actief maken op de computer die de direkte verbinding met het adsl-modem heeft, een ICS server installeren voor de tcp/ip en ms-exchange instaleren. Hiermee wordt je direkt verbonden computer dus eigenlijk een soort server voor de andere netwerkcomputers maar dat heeft ook nadelige effecten.<p>Een directe verbinding maken met je netwerk middels een Hub en het Modem in de expert-modus tot router upgraden is de betere methode.<p>Op de Site die echter al vermeld werd staat hoe je van het adsl ethernetmodem een router maakt!!!

Welke richting wil je op?<p>Overigens als je (hetgeen niet vermeld werd in je vraag) een USB-modem voor mxstream hebt kun je de laatste optie gewoon vergeten.

wink.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo <p>Ik heb wel in mijn vraag gezgd dat ik een USB modem heb.

Ik wil thuis een netwerk maken om met alle computers te kunnen internetten.

Ik wil graag weten hoe ik alles moet aansluiten zodat het werkt.

En ik wil weten hoe mijn instellingen op de computers moeten staan.

Waar haal ik dan de programma's vandaan.

Hopelijk kan je me helpen.<p>Groeten Ton

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja sorry had het usb modem even over het hoofd gezien.

Maar er zijn heel aardige setjes voor een internetverbinding via usb verbinding (netwerk) te verkrijgen in de computershops voor 6 user maximaal voor een bedrag van 149 (sorry) gulden.

Daar is een komplete uitleg bij over het instellen van de computers en voorbeelden van alle settings hetgeen de eenvoudigste oplossing is voor minder bekwame computergebruikers (geen steek onder water).

Dan hoef je niet te tweaken en geen router van je adsl modem te maken zoals ik eerder suggereerde.<p>Een opgave van alle settings hier in het forum gaat me echt een beetje te ver.

Overigens is het wel afhankelijk van alle computers bij jouw of een USB netwerk de gunstigere optie is daar oudere computers geen USB hebben en het operating system NT4 nog steeds geen USB ondersteund.

Een tipje van de sluier bij een ethernet netwerk kan ik ook wel lichten> daarbij moet je op alle computers het TCP/IP instaleren en een intern IP adres per computer kiezen met een gateway naar de aan het modem aangesloten computer die dan de IP-adressen beheert. Al die ethernetkaartjes van alle computers worden op een HUB met de utp-kabels verknoopt en poort 1 is je aan het modem aangesloten computer. Dat is heel wat drivers en instellingen per computer inst + maken. Kan dus lang duren. Let wel op dat geen netbios actief is en dat de Hoofd"""computer geen printer en filesharing heeft op de verbinding naar het USB-modem alsook een echte firewall heeft zoals PGP of Zonealarm.

<img src="graemlins/bavaria.gif" border="0" alt="[bavaria]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onder Win98SE, Millenium, NT2000 of XP kun je je internet delen zonder dat dat een (euro) cent extra kost.

Druk op start->Help->Zoeken en type : internet delen<p>gr. Stefan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, ik ben zelf ook bezig met een netwerk, in het blad Computer idee van 13-12-01 nr26, staat precies hoe het moet, je moet een progje downloaden(gratis)en het werkt <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" />

73's Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een beetje met duits overweg kunt, vind je ook een goede beschrijving voor het netwerken van internet via DSL in de CHIP van 02/2002. (DSL für alle. So vernetzen Sie Ihre PC´s, die beste Hardware, die besten Gratis-Tools)<p>Fred smile.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb eerst ok een tijd zitten te pielen doch met windows second edition 98 is het een fluitje van een cent.<p>bij internet setup kies voor internet delen,

volg de wizard en binnen luttele secinden werk het.<p>gebruik je een firewall dan moet je de homenetwerk

ip adres aanpassen.<p>sucses,<p>

tarzannen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...