Ga naar inhoud


Topfield TF4000 PVR schokkend beeld


Satelliet

Aanbevolen berichten

Mijn Topfield heeft reeds geruime tijd op sommige zenders, o.a. op BVN schokkende beelden.

Zelfs als er geen decodeermodule inzit. Ik heb al allerlei patchen geprobeerd. De enige remedie is de originele HDD afkoppelen. Het moet dus daar te zoeken zijn. Nu heb ik hier en daar eens rondgevraagd en kom tot de vaststelling dat ik niet de enige ben die dit heb. Nochtans vind ik hier in het topic geen meldingen van.

Dreambox DM920UHD - Echostar 120cm draaibaar - Tooway Internet

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tja ik heb ook een topfield4000 met originele HD en heb nergens last van.

Ook heb ik tijdverschuiving gewoon aan staan.

Welke software zit erin.

Misschien moet je deze updaten.

 

hier staat wel iets over een produktiefout maar heb daar nooit een bevestiging van andere mensen over gelezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

 

Op bvn het ik ook schokkend beeld.

 

Ik heb dit ook eens bij een nokia 9500 gehad toen heb ik iets veranderd bij de instellingen van het kanaal. En toen was het over.

 

Ik zal vanavond nog eens kijken of ik het voor elkaar krijg.

 

Ik heb het alleen met bvn de andere kanalen geen probleem

 

 

Groeten Newbier

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb antwoord gekregen van Topfield.

De tuners geleverd door de Nederlandse invoerder Van Der Bend en de Belgische D.A.C. zou de oplossing liggen met het herpatchen met de soft van hun site van dd. 14 februari.

 

Er zouden ook een heleboel goedkopere Topfield via Duitsland binnengesijpeld zijn, maar daar is een ander probleem mee die niet onmiddellijk een oplossing heeft.

 

De Nederlands/Belgische invoerder zijn enigzins kwaad omdat de Duitse invoerder via leugenachtige verklaringen geen 14% invoerrechten heeft moeten betalen en zodoende de Topfield laaggeprijst op de markt kan brengen.

Dreambox DM920UHD - Echostar 120cm draaibaar - Tooway Internet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is mij nog niet duidelijk wat er met 'schokkende beelden' bedoeld wordt. Ook ik heb soms beeldproblemen, ten eerste een soort stroboscoop effect omdat snelle bewegingen kennelijk niet altijd goed verwerkt worden, en gisteravond had ik op een paar zenders (vooral SBS6) het idee dat er een aantal beeldlijnen niet werden getoond, waardoor het beeld in verticale richting schokkerig was. In totaal heb ik het idee dat de Topfield een minder stabiel beeld heeft dan mijn Strong 8000, en ook de nieuwe firmware heeft dat niet verbeterd.

 

Hoe herken je overigens of je Topfield 'illegaal' is geïmporteerd?

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk, ik heb er geen belang bij, ik heb mijn Topfield gekocht bij een erkend dealer. M.a.w. ik kan rekenen op hun support.

Als ik op de verscheidene borden lees, dan is het altijd een gedoe van hier of daar is het goedkoper, er is zelf een ander nederlands board die er zich in specialiseert waar bv de Dreambox het goedkoopst staat.

Als er dan met zo'n toestel iets mis gaat, dan was de garantie bij die bepaalde verkoper maar tot aan zijn deur. De koper gaat dan met hangende pootjes bij de officiele dealer of invoerder aankloppen en maakt zich in sommige gevallen sterk met de Europese wet dat de invoerder verplicht is ... bla, bla, bla ...

Eén ding wordt vergeten dat die parallel invoerder of wie het ook zij of weze, lustig gratis gebruik maakt van de financiele inspanningen van de wettelijke invoerder. Deze betaalt een fortuin aan publiciteit en draait meestal een website bij een dure provider.

Infeite zit ik in mijn binnenste steeds te <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> als er weer zo'n "pezewever" tegen de lamp gelopen is.

Dreambox DM920UHD - Echostar 120cm draaibaar - Tooway Internet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een Strong-8000 als Seca-bak bij een Topfield4000PVR,

telkens als ik een seca-card wil controleren etc voor de hobby etc (geen Aston in Topfield) valt het mij op dat de Topfield veel beter is dan de Strong-8000 qua beeldkwaliteit.

 

Ik zal dan ook niet snel kijken via de 8000 omdat deze via scart RGB wat "flets" en "randjes" langs de contouren heeft.

 

Waarom jij zoveel minder beeld-kwaliteit ziet is mij dan ook een raadsel. Misschien toch een foutje (exemplarisch) in je Topfield ??

 

Succes met de omruil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kijk ik gewoon wat te kritisch naar mijn Topfield die ik voor 1238 Euro (inclusief CAM, aanleg bekabeling, en viervoudige LNB) bij een zeer legale en respectabele dealer heb gekocht (dus geen overbarige conclusies over vermeende koopjesjagers alsjeblieft <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />).

 

Ik wilde gewoon weten of ik nu te kritisch kijk of dat er de laatste tijd wat problemen met de uitzendingen zijn, maar dank zij de laatste reactie zal ik nu eerst de Strong (die volgens mijn herinnering een stabieler, en iets kleurrijker, maar misschien inderdaad in andere opzichten wat minder goed beeld heeft) op de nieuw in de slaapkamer aangelegde kabel aansluiten en dan gaan vergelijken. Voordat ik mijn dealer 40 km laat rijden wil ik eerst zeker weten dat het aan mijn ontvanger ligt, en niet aan mij, vandaar mijn vraagstelling.

 

En ja, voordat ik dan ga omruilen moet ik eerst weer mijn 120GB Maxtor vervangen door de originele schijf, ook daarom eerst effe zekerheid over de oorzaak.

 

dank voor de reacties <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

T B

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schiet me zo te binnen, kijk je wel via scart en staat de Topfield op RGB ???? (dus niet via de antenne-ingang)

 

Andere vraag, heb je een 100Hz toestel met alle "toeters" aan (noise dit en dat) en/of ingeschakelt ??

 

Kijk je s'nachts na 00.00hr, dit in verband met het terugdraaien van de "kraan" van bijv Ned 2 voor enkel de Journaal compilaties. Dit is altijd duidelijk minder van kwaliteit tgv de lage bitrate.

 

Voor controle kijk naar RTL-4, bijv de soap; Goede tijden, slechte tijden (Alleen beeldkwaliteit dus) dit is altijd (bijna) maximaal van kwaliteit.

 

Succes en doe de Topfield niet zomaar weg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Dvsat

 

De problemen hebben zich de laatste paar dagen niet meer voorgedaan, dus wellicht waren het incidentele storingen. Misschien atmosferisch of een andere 'uitwendige' oorzaak?

 

Ik kijk inderdaad via scart, ingesteld op RGB, en de TV is een Panasonic met vlak beeldscherm 82 cm 4:3 dus ieder trillinkje wordt loeigroot geprojecteerd. Het is inderdaad een 100hz toestel met diverse toeters en bellen. Uiteraard zullen de meeste zaken wel 'aan' staan. Zijn er bijzondere zaken die 'uit' gezet moeten worden?

 

Ik heb inderdaad nog nooit GTST gekeken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> want dat vind ik <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> maar als kwaliteitstest ga ik eens kijken.

 

En de Topfield gaat zeker niet zomaar weg, ik doe wel eens (vaker) domme dingen, maar zo dom.....

 

Groet'n uut de Veluwe

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het is inderdaad een 100hz toestel met diverse toeters en bellen. Uiteraard zullen de meeste zaken wel 'aan' staan. Zijn er bijzondere zaken die 'uit' gezet moeten worden?

 

Probeer de diverse instellingen/mogelijkheden over een langere periode.

Hierin is geen advies voor te geven. Ikzelf zet bijv- de ruisonderdrukking aan in stand 1, ga een poos zitten kijken en ga dan naar bijv stand 2 en kijk weer eens en nog eens net zolang ik de prettigste kijk/weergave heb bereikt.

 

Succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...