Ga naar inhoud


Creative Sound Blaster Audigy kaart


rlckring

Aanbevolen berichten

 

Ik heb mijn computer opnieuw geinstalleerd met WindowsXP Prof. Als geluidskaart heb ik een Creative Sound Blaster Audigy kaart. Verder heb ik een 5.1speakerset ook van Creative. Ik heb de update voor de geluidskaart gedownload en geinstalleerd. De gehele installatie van WindowsXP was zo gelukt, maar ik ben nu al een week bezig om geluid te krijgen over mijn 5 speakers. Ik heb echt alles al geprobeerd, alle instellingen nagekeken, i.p.v. WindowsXP, WindowsME geinstalleerd en toen dat ook niet hielp ook nog Windows98SE. In alle gevallen blijf ik maar geluid krijgen over 2 speakers namelijk de linker- en rechterachterspeaker. Ik heb alle instellingen die ik maar kon vinden op 5.1 speakers gezet, ook de instellingen in Windows zelf, maar blijf maar geluid krijgen over twee speakers. Ik heb ook mijn geluidskaart verwijderd en mijn geluidskaart onboard ingeschakeld. Ik kreeg gewoon geluid, maar mijn geluidskaart onboard is niet bedoeld voor 5.1 speakers. In ieder geval weet ik dat daar dus geen fout zit. Ik heb daarna de geluidskaart in het BIOS weer uit gezet (disabled) en heb mijn geluidskaart weer op mijn moederbord geprikt en ditmaal in een ander slot om ook te kijken of het slot niet defect was. Dat is hij overigens niet want in dat slot heb ik mijn modemkaart gestoken en die werkt gewoon. Als ik in de software van Creative de speakertest doe,dan wordt elke speaker stuk voor stuk gecontroleerd. Ik zie dan wel dat er geluid naar een speaker wordt verzonden (er slaat een meterje uit) maar ik krijg uit mijn linker-, midden en rechtervoorspeaker geen geluid. Geluidskaart defect ? Kan ik dat laten doormeten ? hebben jullie nog een idee. Ik ben vorige week vrijdag begonnen en ben nu al 8 dagen bezig om die k*t geluidskaart aan de praat te krijgen. Laat me aub weten als jullie nog iets weten.

 

Bedankt,

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb dezelfde config met XP.

Waarschijnlijk heb je hier al aan gedacht,maar je hebt toch wel 1 set boxen in de groene aansluiting van je kaart gestoken en het surround gedeelte in de zwarte aansluiting?

Laat maar weten of het gelukt is, want ik heb in het begin ook onwijs lopen k**t*n.

 

Lukt diagnostics?

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

@rickring,

 

Kijk hier eens voor de nieuwe driver van 11-02-2003 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

http://nl.europe.creative.com/support/drivers/latest.asp#id1890,

even downloaden en installeren.

 

Groeten en succes,

Comtech.

Ik ga van hier naar daar en telkens als ik daar ben ben ik weer hier, vreemde zaak.

 

Topfield 5500 PVR 200 Gb, Aston Seca Dual 1.07 v2.18, Nokia 9500S Amon 5.4

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb een soort gelijk probleem gehad en de fout lag in de Bios instelling ( onboard audio disabled) en een bruggetje op mijn motherboard.

Bios aangepast en de brug verplaatst en het werkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...