Ga naar inhoud


Toch .exe ontvangen in Outlook XP


Gast tobo01

Aanbevolen berichten

Medehobbyisten (mooi woord),<p>Ook problemen met het ontvangen van .EXE bestanden in Outlook XP. Hierbij een simpele oplossing:<p>De truc om met Outlook XP toch .exe bestanden te kunnen ontvangen:<p>Klik op start/uitvoeren

Type het commando "Regedit" (zonder ")

Zoek in het register "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Outlook\Security

Selecteer met rechtermuisknop "Nieuw, Tekenreekswaarde"

Geef "Level1Remove" op als naam (wederom zonder ")

Klik daarna rechts op deze waarde, en kies "Wijzigen"

Geef nu de extensie, die je toch wilt ontvangen in "Waardegegevens"

Bij meerdere extensies scheiden met ";" (.exe;.bat;.com)

Met dank aan PC-Active<p>Groeten,<p>Tobo01

Link naar reactie
Delen op andere sites


hallo goedemorgen,<p>Volgens mij is dat een handige truuk en voor de kenners ook zeer eenvoudig in te stellen. Maar je message gooi je zo zonder achtergronden op het board Windows & Co, dit heeft toch een reden?<p>Waarom / hoezo zou men de security-instellingen van XP veranderen? <p>Als jullie XP versie van windows met een standaard instelling komt die een download van exe-bestanden bat's en com's onmogelijk maakt is daar een reden voor, namelijk dat dit een achterdeur is in de veiligheid van het systeem.

Zoals we allen onderhand weten komen rottigheden meestal via onze postbus binnen, in meerdere vormen en soorten. EN ZEKER DEZE als attachements aan je mail een groot risico dus.

Als je die deur open gooit moet je de mensen wel vertellen dat ze er een virusscanner op hebben moeten. Ja beter nog een Firewall ervoor.

Indien je weet wat er binnen kan komen is jouw methode helemaal prima en oke maar als je niet alle risico's kent blijf dan liever van de registry van XP en haal exe, bat's en com's anders binnen...>ik neem aan dat jij er heel veel over weet <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> , toch reageer ik waarschuwend tegenover de zwakkere pc-broeders.<p>morgen, Ton

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...