Ga naar inhoud


@sat 9500 CI slot 1 en 2 niet geinstalleerd


meknes

Aanbevolen berichten

Ik heb 3 dagen geleden de software in mijn ucas ontvanger geupdate met de versie 19-02 en tegelijk de penta geupgrade van 1.09 nnaar 1.11

Alles werkte perfekt, tot vanochtend, beeld was vastgelopen en ik heb de ontvanger toen uitgezet maar bij het aanzetten, werkte geen een gecodeerde kanaal meer.

Als ik de common interface menu bekijk zie ik het volgende:

ci slot 1 en 2 niet geinstalleerd, ik heb geprobeerd de penta weer te laden maar de MM lader maakt geen connectie, ook de lampjes branden niet.

Ik had iets gelezen over een time bom, kan dat het zijn? hoe krijg ik hem weer aan de praat?Ik ben teneinde raad <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Menkes,

 

Heb ongeveer hetzelfde probleem.... na Penta 1.11 in te hebben gezet en deze een dag gewerkt heeft, kreeg ik opeens geen enkele gecodeerde zender meer open <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />... Module in dreamnload gezet, maar krijg het niet voor elkaar om de magic mod nogmaals te programeren. Connecten gaat goed, maar na het laden van de Pentaxx.bin stopt deze met de melding: Module error...

 

Iemand meer last van? Of liever: heeft iemand hier een suggestie voor?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij werkt de Penta 1.11_4all goed geen probleem !!

 

Ps: Module in dreamload zetten en dan terug(op standby zetten)om de dreamload te activeren !!Penta 1.11_4all terug in zetten en als moet terug werken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

 

 

Groeten

 

lode56

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan dat het bij jou wel werkt, maar hou in de gaten dat het bij de anderen gaat om UCAS machines en niet over originele MM's !

 

Ik adviseer iedereen met een UCAS om GEEN PENTA 1.11 te gebruiken maar terug te gaan (als dat nog gaat !!) naar Penta 1.10 4all.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het menu van de ci geeft aan bij slot 1 en 2:niet geinstalleerd.

ik kan geen connectie meer maken met de mm programmer, de lampjes branden niet eens, het lijkt net of de UCAS dood is.

Ik heb ook meerdere malen de ontvanger uitgezet zonder kaart om hem in dreemboot te zetten maar dat lukte ook niet.

Er zit toch garantie op dus ik ga van het weekend naar de zaak waar ik hem gekocht heb en kijken wat ze daar te zeggen hebben.

 

allen bedankt voor het antwood, als mensen nog tips hebben, hoor ik het graag.

 

mvg,

 

Meknes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Normaal is het laatste redmiddel dus om de receiver middels de stekker er 3 keer in en uit halen (snel achter elkaar).

Hierna zou ie weer in dreemboot kunnen komen. Maar ik heb alleen ervaring met de Manhattan's en de Fortec Stars die op die manier weer werken.

Ik heb na een middagje lezen her en der op de boards kunnen constateren dat er een redelijk deel van de UCAS ontvangers om zeep ligt.

Met name de @sat, Xtreme en DigiX machines kwakken er uit na 1.11 geinstalled te hebben. Hierna zijn ze ook niet meer in dreemboot te krijgen.

 

Ik vraag me alleen af HOE ze dat voor elkaar hebben gekregen maar ook daar zal wel een antwoord op komen. Als dat gebeurt dan zullen er toch mensen zijn die hun leven niet meer zeker zijn.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas lukt het programmeren van de module met geen mogelijkheid meer..

Deco (@SAT) komt wel in DreamB.., maar module reageert niet tijdens de programmeer poging.

Heb in de tussentijd (in afwachting op een mogelijke fix <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />) een Irdeto Euro module ingestoken en die werkt zelfs beter dan de interne module...zapt zeeeer snel... (tenminste voor de Seca en Betacr zenders, rest heb ik nog niet getest....)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allen bedankt voor de moeite om mijn probleem te verhelpen.

Ik ben gisteren naar de satwinkel gegaan en kreeg zonder zelf naar de bon te vragen, gewoon een nieuwe mee en voor de moeite nog een fun 5 kaart, dat noem ik nou service.

Ik heb nu tetra 1.01 erin en hij werkt perfect, geen penta meer voor mij.

Ik heb iets gelezen dat je geen reklame mag maken op dit board, dus voor de geinteresseerde, kan ik wel de adres en site van de sat winkel mailen.

 

Nogmaals bedankt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb hetzelfde probleem op een Arnion 6410UCCI (volgens mij dezelfde hardware) met gewoon PENTRACRYPT 1.09 sinds ik nieuwe 6in1 op de funcard geladen heb. Symptomen: receiver start normaal op, beeld stoort, na een tijdje vallen de gecodeerde kanalen uit, CI slot 1 is ineens "niet geinstalleerd", probleem verdwijnt als de stroom er af is geweest. Heeft iemand hier ervaring mee en kan ik het probleem oplossen met een magic module programmer? Vreemd genoeg werkt mijn andere 6410UCCI probleemloos. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Topfield TF5010PVR + Aston 2.18

Topfield SRP-2410 + Aston 2.26

2 x Philips DSR-7121

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...