Ga naar inhoud


[Pioneer] Teleurgesteld


Gast

Aanbevolen berichten

Deze keer geen technische vraag alleen het uitten van mijn teleurstelling over één van onze mede-boardleden. De bewuste meneer zou graag van mij de Pioneer service schema's ontvangen en zou direkt het verschuldigde bedrag via E-Banking aan mij overmaken. Hij vroeg of ik dan de service schema's zsm wilde opsturen. Daar ik iedereen vertrouw (totdat het tegendeel bewezen is) brandde ik het cd-tje en stuurde het diezelfde dag op. Jullie begrijpen het al wat mijn teleurstelling is. Heb nl nog geen cent gezien. Ik geef deze meneer nog één kans om aan zijn verplichtingen te voldoen. Mocht ik eind deze week nog niets ontvangen hebben dan schroom ik me niet om zijn naam hier op het board te vermelden en zal ik de moderator verzoeken om hem uit het ledenbestand te schrappen. Helaas heb ik zijn email-adres en huisadres reeds verwijderd zodat ik hem niet rechtstreeks kan benaderen.

Uitteraard slaat dit niet op alle boardleden maar één rotte appel in de mand moet verwijderd worden voordat hij anderen aansteekt.

 

Wim

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mocht ik eind deze week nog niets ontvangen hebben dan schroom ik me niet om zijn naam hier op het board te vermelden en zal ik de moderator verzoeken om hem uit het ledenbestand te schrappen

 

Ik denk dat je dat moeilijk kan afdwingen, je hebt iemand ter goeder trouw dat opgestuurd, en je weet dus dat er problemen van kunnen komen. Als het aan mij lag dan had ik gewoon gewacht tot dat geld binnen was, geen geld, geen cd. Maar omdat dit persoonlijke afspraken zijn tussen jou en het desbetreffenden lid, om het board om, kan een moderator hier weinig aandoen. Het is je eigen verantwoordelijkheid als je aan iemand die je niet kent iets opstuurt, de moderators zouden daar geen zorg voor moeten dragen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Woodytwo is de nick van de boven besproken persoon

en deze moet inderdaad toegeven dat dat de afwikkeling

van de gemaakte afspraak niet netjes en nog steeds

niet afgerond is.

 

Als ondergetekene het gebrande cd-tje na enkele dagen nog

niet ontvangen had en de verstuurder had doodleuk gezegd

dat hij het vergeten is , had hij dat ook treurig gevonden.

 

Ik begrijp je verontwaardiging dus, om daar hier een speciaal draadje voor te openen vindt ik een beetje jammer

maar is wel effectief <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ik had er nammelijk niet meer aan gedacht.

 

 

Dus Wim,

 

keep the faith, ik denk dat niemand hier op het board

er op uit is iemand anders te naaien, en ik ook niet, een

beetje slordig soms wel.

 

 

Groeten Woodytwo

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Woody,

 

Ik kan me indenken dat je het vergeten was maar ik heb je naderhand nog eens een PM gestuurd hierover. Maar ok ik neem dan toch maar aan dat je te goede trouw bent en het bedrag alsnog hebt overgemaakt.

Ik heb daarom ook niet meteen jouw nickname genoemd en als je daar zelf mee naar buitenkomt dan is het grote klasse van je en accepteer ik jouw excuses.

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

@All

 

Om deze problemen te verkomen kun je de spullen ook onder rembour opsturen via de post. De ontvanger betaald dan aan de postbode. Als deze niet betaald dan krijg je je spullen gewoon terug. OK kost een paar centen extra, maar je hebt wel wat meer zekerheid.

 

Groetjes

 

Böllke

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat lijkt me niet zo verstandig, het ging hier over een CD.

 

Onder rembours is erg duur en als je het pakje terug krijgt dan ben je het complete rembours bedrag kwijt, je moet immers zelf het rembours bedrag vooruit betalen.

 

Vooraf het geld laten storten op je rekening is volgens mij de beste optie (het is immers maar een klein bedrag)

 

Grts, euromuis

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Euromuis

 

Bij jou moet je dan weer vertrouwen hebben in de verkoper van de CD. Wat als dat nu een rotte peer is. Heb je je geld overgeboekt krijg je nog niks. Wat dan? Als je al eens met die gast zaken hebt gedaan is het een andere zaak, maar bij de eerste keer denk ik dat het versturen onder rembour het veiligste is. Ligt er natuurlijk ook aan wat je verstuurt en wat dat moet kosten. Je kunt ook bij die gast de CD persoonlijk gaan halen. Kost het alleen maar reiskosten. Nou ja vertrouwen is goed, controle is beter

 

greetz

Böllke

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, maar als je nu onder Rembours een artikel besteld en je krijgt een baksteen in je pakje, zoals ook het verhaal van een aantal jaren geleden, een stel piepers ontvangen onder rembours, het waren geen PTT piepers maar aardappelen.

Das dan jammer.

Er is nog een optie:

Schrijf een 1 malige machtiging (automatisch incasso) uit en stuur die op naar de verkoper, hij kan dan opdracht geven om het geld te laten overboeken. De koper krijgt daarna het pakje (of niet)Franco (zonder kosten) en als het defect is of niet klopt stuur je het pakje retour en geef je eigen bank opdracht om het bedrag terug te laten storten, dan kan binnen 1 maand. (alleen voor een machtiging (automatisch incasso), niet als je zelf vooraf geld overmaakt.

Dat is dan weer een nadeel voor de verkoper.

Zo blijf je aan de gang.

Ja, waar blijft het vertrouwen dan?

Grts, euromuis

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Euromuis en Böllke,

 

Het totale bedrag is € 6.50. Moet ik daar rembourskosten o.i.d. voor maken ?

Voor zo'n luttel bedrag moet je elkaar kunnen vertrouwen en ontrekt de tegenpartij zich aan zijn verplichtingen dan kan je, zoals ik voorstelde, deze man ihv gewoon op dit board negeren. Ik weet wel dat er zelfs mensen zijn die vooe € 6.50 iemand anders om zeep helpen maar dat verwacht ik toch niet hier.

Per slot van rekening zijn we allemaal (op een uit paar uitzonderingen na) hobbyisten en moeten elkaar dan ook geen oor willen aannaaien.

Gebeurd dit wel dan zal er denkelijk weinig hulp meer geboden worden en dat is toch niet onze opzet.

 

Wim

 

Blijft er nog steeds vav het goede in de mens uitgaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...