Ga naar inhoud


Post deleted by Toxic[Q]


Gast pheno

Aanbevolen berichten

De ondersteuning van de Aston1.03 cam klinkt mij erg goed in de oren aangezien die inmiddels al aardig is ondergestoft hier op mijn buro.

 

In principe zou ik het niet gek vinden als ze eindelijk support zouden inbouwen voor deze CAM, ik bedoel, ik ga echt geen 1.05 kopen puur omdat 1.03 niet-supported is (of dream multimedia moet mij er een doneren ofzo ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik hoop dat buiten de genoemde punten er snel CF en HDD tegelijk mogelijk is.

Dit is nl een groot gemis.

 

En in de huidige service lijst (zenderlijst) de mogelijkheid tot wissen van zenders

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk denk ik dat een parental lock op dit moment tegenover de eerder genoemde punten niet het grootste belang heeft.Ik weet natuurlijk niet hoeveel DB bezitters jonge kinderen of een lastige vrouw hebben die regelmatig de verkeerde knopjes indrukt,maar ik denk dat de rest van de genoemde punten op dit moment een groter belang hebben.Je zou bijv. als er wel een kinderslot op moet ook edit mogelijkheden kunnen creeren voor bijv. een extra lijst waar deze kanalen naartoe verplaatst worden en dat je die lijst dan dmv een code op slot kan zetten.En voor de menus bijv een kinderslot voor het instalatie en bestanden gedeelte.Neem je dan een keer een stoute film op dan kunnen er ook geen kinderhanden bij,en je voorkomt dat je vrouw je netwerk instellingen kan veranderen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Yo =Michel=,

 

Ik heb wel een paar puntjes:

 

- Harddisks groter als zo'n 120GB lijken momenteel niet helemaal goed te werken, daar er corruptie op treedt na het schrijven van zo'n 6-8GB aan data. Ik heb hier al met tmbinc over gesproken en uit gelegd hoe het te reproduceren is en deze uitleg ook op dit forum gepost.

 

- Het zou erg, erg mooi zijn om de DVB-bouquets en services weer standaard in de web-interface terug te zien, zodat je vanuit daar weer gewoon overal naartoe kan zappen, zonder dat dit eerst in een favorieten-lijst of history moet staan. En als jullie dan toch bezig zijn, maak dan ook de lijsten en bouquetten per satelliet beschikbaar in de web-interface. Kortom: gewoon alles daar beschikbaar wat ook via de menu's beschikbaar is. Dat is vrij onmisbaar in situaties waarin je voor het zappen aangewezen bent op de web-interface.

 

 

 

 

Grtz,

 

Traveller

Link naar reactie
Delen op andere sites

van de genoemde punten mijn persoonlijke mening,

1. timeshifting - lijkt leuk maar in de praktijk gebruikt je dat zelden dus lage prioriteit

2. parental lock - onbegrijpelijk dat dat er niet al lang in zit dus hoogste prioriteit

3. CI ondersteuning - hoogste prioriteit omdat de dreambox als pure CI ontvanger wordt verkocht

 

 

Daarnaast mijn eigen ideeen over de dream software,

  • ik zou graag een soort advanced zender menu hebben waarbij ik zender parameters (pids, freq, sr, fec) handmatig kan veranderen en opslaan.
  • ik krijg nu om te beginnen alle satellieten in de satlijst. Liever zou ik met een lege lijst beginnen
  • in satlijst zouden de satellieten altijd op breedtegraad gesorteerd moeten staan. Op dit moment veranderd de positie in de lijst, als ik een sat weghaal en weer toevoeg komt 'ie onderaan wat onlogisch is.
  • in zenderlijst zou zelfde sortering van satellieten moeten zitten en niet in de volgorde van scannen zoals nu het geval is.
  • idee van één soort zenderlijst lijkt mij slecht. Voor iemand met een single sat of niet draaiende diseqc opstelling zal het weinig uitmaken op welke sat een zender zit. Voor een draaibare opstelling is dat m.i. daarentegen een must. Hierdoor is het m.i. logisch om meerdere zenderlijst weergaves te ondersteunen.

 

Hoewel ik de lijst nog langer zou kunnen maken ben ik eigenlijk al heel tevreden met de Dreambox <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

/edit - ik heb de off-topic items uit de lijst gehaald. Mijn eerste punt weet ik niet of dat nog onder service valt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> en laat ik daarom maar staan <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Echostar LT8700, Topfield 5000PVR en Dreambox 800HD via multiswitch op een draaibare Echostar 120cm en vaste Visiosat tri-sat schotel met Invacom en Smart LNBs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hee Michel,

 

Dank voor het kijkje in de keuken.

De eerste "mening" van mijn kant is dat ik erg blij ben dat ik als beginnend sat'er een dreambox heb aangeschaft, al is ie nog steeds in ontwikkeling.

 

Ik zou graag een kleine kanttekening willen maken bij je prioriteitenlijstje.

 

Timeshifting zou een ontzettend welkome optie zijn, daar ben ik het erg mee eens.

Om de Dreambox eerst in basis wat meer "af" te maken lijkt het me alleen fijn als het tussenstation wordt ingevoegd van werkende videoknopjes.

 

De stopknop start mijn film overnieuw, de pauze doet helemaal niks, alleen de ff en fr werken bij mij min of meer.

(Of gebruik ik soms de verkeerde firmware?)

Dit lijkt mij een minder grote programmeeruitdaging als het concept timeshifting, en een duidelijk en belangrijk tussenstation.

 

Het lijkt mij persoonlijk handig om alle extra luxe toeters en bellen er pas bij te bouwen als de basis af is.

Wat mij betreft is de Dreambox voor de rest op dagelijkse basis al lekker bruikbaar.

 

Als er daarna evengoed aan timeshifting gebouwd gaat worden (luxe!) dan is het zelfs nog maar een kleine stap naar een film opnemen en een ANDERE kijken op de HD.

(Ja je geeft ze een vinger en ze nemen meteen je hele hand)

 

Je zegt trouwens dat een van de programmeurs al weer op een nieuwe ontwikkeling wordt gezet, ik hoop niet dat dit betekent dat dream "onze" box onderontwikkeld laat ten gunste van een nieuw apparaat?

 

groeten, Tony

Link naar reactie
Delen op andere sites

...en inderdaad de webinterface...

 

Wat dat betreft sluit ik me bij Traveller aan.

 

Zou fijn zijn als je hiermee net zo snel en practisch zou kunnen zappen als met de remote.

 

Als het meest vervelende ervaar ik dat je bij het zappen niet gewoon in je "zaplijst" blijft staan, maar een "hear de music" pagina voor je kiezen krijgt.

Een refresh van de pagina waar je op dat moment in staat (in verband met de EPG info) zou wat dat betreft veel nuttiger zijn.

 

groet, tony

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat mij betreft is de prioiteit:

 

A. Punt 3 CI initialisatie. Heb Aston 1.05, vind het niet acceptable om na start een reset te moeten doen.

B. Punt 1 Timeshifting. Zoals gezegd een must op een hdd receiver.

C. Punt 2 Parental Lock. Zal ik zelf niet gebruiken.

 

Als C indedaad maar 1 dag werk is dan zou ik zeggen doe dat als eerste, 1 dag langer wachten op CI en Timeshifting is uiteraard niet erg en waarchijnlijk belangrijk voor mensen met kinderen.

 

Wat betreft NL vertaling, wacht todat alles is varanderd.

 

Ronald

 

My DM(800|7025) is Ronaldd powered

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...