Ga naar inhoud


herinstallatie computer


Gast

Aanbevolen berichten

hallo

kan iemand mij uitleggen hoe ik mij computer kan veranderen van software naar windows ME of windows XP wie wil mij helpen alvast bedankt

robino

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat hangt van enkele dingetjes af rob!

 

is het een redelijk nieuwe computer die per bios via CD-rom booten ondersteund? dan stop je gewoon die nieuw gekochte cd erin en doet een hard reboot (knop uit-aan).

Tuurlijk heb je dan vantevoren die boot optie in de bios aangezet, daar moet je even zelf zoeken want er zijn gigantisch veel bios soorten.

 

Als hij dan kan booten doe je dat met cd-rom ondersteuning bij de eerste opties die aangeboden worden.

Dan wil hij een harddiskcheck doen. doe die ook en geef metteen aan dat je de harddisk opnieuw wil formateren. (dit voorkomt eventuele lisence-problemen of upgrade-problemen)

Doe je dat niet dan:.....>

vindt de opstartversie een versie van windows reeds aanwezig op je harddisk en kun je overgaan op installeren. Indien je dat niet in aanhef lukt moet je toch formateren.

 

Dat formateren betekend dat alle bestanden eraf gaan, echt alle. Als je dus geen waardevolle bestanden erop hebt staan, of je hebt die al op een disk of cd-rom gezet kun je door en volg gewoon het setup-startup programma..... <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

 

Maar vooraf alle noodzakeklijke exotische drivers die jij nodig hebt moet je eventueel allemaal verzamelen en ook op cd-rom zetten. (natuurlijk wel de driver versie voor het gekozen windows, ME-XP-etc) Ken je de computerhardware niet en dus weet je niet welke drivers je nodig hebt is het helaas aan het lot van Bill Gates over te laten of die drivers er allemaal bij zitten bij de standaard installatie.

 

Moeilijker is eigenlijk te beslissen welke versie je erop zet,,,,,,en er zullen wel wat meningen zijn maar win2000 is superstabiel en veilig. Na jaren met WinNT te hebben gewerkt ging het installeren vanzelf.

 

succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

hangt ervan af wat je precies wilt, wil je updaten of een compleet nieuwe installatie ?

bij updaten moet je voor een upgrade-windowsversie gaan (of win.com renamen (de MS-way)) en voor de schone installatie formateer je de hele zooi en begin je opnieuw.

 

format c:

.:\setup.exe

voila.com

bier.exe

 

suc6,

merde

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...