Ga naar inhoud


2 pc's verbinden dmv modem


Gast

Aanbevolen berichten

Ik he thuis een telefooncentrale en 2 pc's die ik graag aan elkaar wil koppelen dmv modem. koekie dacht ik, ff 1 pc instellen als externe toegangsserver en inbellen maar. Maarja we hebben hier te maken met teletubbie windows met 6 miljoen tabbladen dus... ik kom er niet uit.

 

Wie kan mij uitleggen (simpel) hoe ik die verbinding voor elkaar krijg??

het liefst een handleiding (.doc of pdf) alvast bedankt!!.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Meer info helpt. Welke Windows versie?

Met NT RAS gaat het prima, anders een pakketje als CoSession Remote (Win95/98). PCAnywhere gaat ook...

 

Al blijft een simpel netwerkje een stuk handiger...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zo moeilijk, en ga je niet via direkte kabel verbinding(niet snel maar altijd sneller dan via een modem <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> )of staan de pc's ver uitelkaar in een andere ruimte?

De beste oplossing is een netwerkje(kost nog geen €50)en dan internet delen en klaar is pic-o-matic. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

Ik doe dit zelf ook zo, ik heb een UTP kabel naar de sat ontvanger lopen waar mijn laptop staat, en deze is via een nulmodem kabel met de nokia verbonden en ik heb dan ook eventueel toegang tot internet, erg handig <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@sjaak,

helemaal mee eens.

 

twee realtec kaartjes 40 euro

een kruislings aangesloten utp kabel 10 euro

dan heb je zelfs geen hub nodig.

Met TCP/IP protocol 100Mbit

 

op de vlomarkt twee BNC netkaartjes 10 euro

een koax-kabel met twee t stukjes en twee sluitweerstandjes 15 euro

en je hebt een alleraardigst simpel netwerk.

Met IPX en TCP/IP protocol 10 Mbit

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi;

 

Mogelijk laat je (binnenhuis)telefooncentrale via de interne lijnen geen data door of zal deze de bandbreedte enstig gaan beperken.

Het idee van de LAN kaartjes is de beste oplossing, je hebt immers maar 4 draadjes nodig om deze te verbinden, enkel pin 1,2,3 & 6 worden gebruikt.

Mogelijk (zeer waarschijnlijk) heb je in je bestaande telefoonkabels nog wel enkele geleidertjes teveel zitten, die je zonder problemen kan gebruiken voor je datatransfer zonder die (oude) modems te gebruiken en uiteindelijk je binnentelefoontoestellen bezet gaat maken. Komt er toch een oproep van de buitenlijn is de kans zeer groot dat je centrale een biep op de interne lijn gaat sturen waardoor je verbinding verbroken gaat worden.

 

Suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

De pc's staan +/- 50 meter uit elkaar das ver. Ik wil de modems gebruiken omdat it deze toch al heb, en de verbinding niet veel/vaak nodig heb.

 

Ik gebruik win98NL SE, en de verbinding is al gelukt, alleen kom ik er niet in.. er komt een melding waarin ik 1 of ander domein moet intypen?? met gebruikersnaam en wachtwoord. Ik weet niet waar die domeinnaam op slaat en het is volgens mij niet nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je netwerkinstellingen bekijkt met rechtermuisklik op de netwerkomgeving krijg je enkele tabbladen met optionele instellingen, daar kun je elke pc dus een lid maken van een domein(naam) of workgroep, echter domeinen zijn alleen toe te kennen aan nt pc's en win2000 en ja ook xp.

Dus noem het de standaard workgroup.

 

Daar geef je ook aan welke paswords er nodig zijn.

 

Als je nu van de een op de ander wil toegrijpen moeten files en/of printers vrijgegeven worden (geshared worden).

 

Dat doe je gewoon door de directories in de verkenner/explorer vrij te geven voor netwerkgebruik. Hierbij kun je ook rechten instellen voor die aangemelde gebruikers en de paswords eventueel toekennen....maar thuis heb je dus eigenlijk geen paswords nodig dus laat ze gewoon weg.

 

Als je echter al bij de windows setup gekozen hebt voor het gebruik van meerdere users is dat aanmelden en met paswords werken wel een beetje lastig en onbetrouwbaar......

 

Ik heb op mijn andere disk win 98 se en kan niet een twee drie die opstarten en dus die instellingen voor je opgeven maar hopelijk wordt je er wijzer van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...