Ga naar inhoud


Hoe SPAM mail aanpakken?


Gerdy

Aanbevolen berichten


  • Reacties 43
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Eén ding is zeker! Jou e-mail adres gebruikt voor Sat4all is vanuit sat4all SPAM-Proof!!!

Ik heb ook een enorme hekel aan spam en het is inderdaad het allerbeste de mail te negeren en eventueel de provider (dus NIET de afzender) een abuse mail te sturen.

SPAM wordt door 80% van de providers wel degelijk aangepakt.

Vaak wordt SPAM verstuurd via de mailserver van een onwetend slachtoffer. Er zijn erg veel mensen met een snelle verbinding en een linux of IIS server die hun smtp server niet afdoende beveiligd hebben. Daar maken spammers dan handig gebruik van.

 

Groetuh,

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

TESTING! DO not read!

 

<img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" /> <img border="0" alt="[Proost!]" title="" src="graemlins/beerchug.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" /> testing dus

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Even deze topic uit de oude doos halen <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Kom van deze morgen een e-mail te ontvangen met het wondermiddel (?)

 

In elk geval: het programma kan 14 dagen op free trial basis gebruikt worden, dus geen risico: wie interesse heeft surft even naar deze site

 

Wie weet?

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

spamassissin is idiaal! Ik heb het nu enige tijd draaien en geef mijn klanten de mogelijkheid om het aan te zetten. Zelf ben ik er erg tevreden over, soms glipt er nog een mailtje tussendoor, maar veel is het niet. En (indien je een eigen *nix server hebt) installatie is vrij simpel, dus zeker de moeite.

 

Telepathy is very nice, but in this age of telecommunication, computers are much more efficient.

 

Linux+VDR @ AMD64, PLi + Dreambox 7000, 2x Mutant 200s, Mvision HD300N (all CCCam), test: Linux MythTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Dit topic had ik gestart in april!!!

Inmiddels heb ik verschillende "spamwerende" softs uitgeprobeerd en deze die mij de meeste voldoening schenkt (en het zéér netjes doet!) kun je hier downloaden.

 

Opmerkingen:

- Is gratis

- Is nog een beta versie

- Ziet er niettemin erg proff uit

- Verbonden in netwerk: iedereen helpt automatisch mee

- Werkt jammer genoeg momenteel uitsluitend in outlook2000 en XP; Express in de maak (ben daarvoor speciaal van outlook98 naar 2000 gegaan)

 

Sinds maanden had ik alle "ongewenste" mails opgespaard... deze heb ik nadien allemaal in "Spamnet" (zo heet het programma) "geblockt" en sindsdien vliegen ze ongemerkt in de map "spam" die door dat programma zelf in outlook bijgevoegd wordt!

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Effe een opmerking tussendoor.

Ik heb sinds +/- 2 mnd een ander e-mail adres .

dit e-mail adres heb ikzelf NOOIT gebruikt bij enige pay-site!!

Wat ik dus zeggen wil is dat ik het wel erg toevallig vind dat

er bij mij alleen spam komt bij de e-mail adressen die ik bij

bovengenoemde sites heb genoemd.

Ik gebruik nu al ruim 2 mnd een adres wat alleen bij sat-boards

bekend is en ik heb NUL KOMMA NUL spam e-mails gehad.

 

gr,

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is correct maar niet iedereen kan het zich permitteren om zo maar van e-mail adres te veranderen, vooral niet als om beroepsredenen een e-mail adres sinds jaren bij relaties wereldwijd bekend is...

De grootste fout, die indertijds werd gemaakt, is (en vooral bij de startende internetter) dat hij, zonder van het "gevaar" bewust te zijn, talloze nutteloze sites heeft bezocht en op deze manier zijn adres bij boosdoeners terecht is gekomen; organisaties die mails dan aan anderen doorspelen: sneeuwbaleffect...

 

Anti spam regels geven ook deze raad: verander het e-mail adres en desactiveer het (of de) oude... niet altijd realiseerbaar!

 

Nog een opmerking betreffende de opgegeven site: niet ALLE spam wordt nu tegengehouden: je moet eerst gedurende een tijdje jouw "regelmatige ongewenste bezoekers" "blocken" indien deze door de "groep" nog niet gekend zijn...

 

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

errug (ken uw taal) nasty...

 

kreeg gisteren ook de eerste spammail met een nieuw soort virus dat hoewel in text formaat toch herkend werd door de virusscanner... (indien natuurlijk geupdate en aktueel)

 

krijg elke dag twintig tot veertig spams van allerlei soorten...

 

telkens mijn filters aanpassen op keywords en afzender eigenschappen houdt het wel allemaal tegen maar het is zeker 50% van de email bezigheden die ik elke dag moet doen.

 

uiteindelijk is het BESTAAN van je IP adres of je mail-adres de sleutel voor die bozewichten om je vol te stoppen met spam

Het omschakelen op een ander nieuw e-mail adres heeft alleen zin als je inderdaad niet zoals zo velen ervan afhankelijk bent in de zin van contacten met (valide) derden.

 

de enige mogelijkheid is een multi addressable (ken uw taal) account te nemen bij je provider...

daarmee geef je een e-mail adres op bij alles wat met internet verbonden is en een die je contactpersonen moeten weten...

MAAR ook die contactpersonen die moeten jouw adres dus niet via een CC of BCC ergens heen sturen, eenmaal gefopt altijd problemen. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Voor die het niet begrijpen:

Indien jouw contactpersoon of relatie jouw mail-adres doorstuurt en dat komt bij de verkeerde terecht { en daar kun je Gif op innemen} dan is dat adres weer geinfecteerd met spam.

 

De "so-called" reclame wereld en commerciele marktpartijen zullen lobbyen bij MSoft en Providers om dat spam gebeuren open te houden.. en niet afdoende te blokkeren...> dat is ook een deel van ons probleem.

De reclame blad bezorger die het geen hol scheelt wat er op de brievenbus staat (neen - neen) is immers ook geinstrueerd door zijn opdrachtgever...

 

Overigens moet ik effe kwijt dat ook echte attacks van door jouw gelogde ip nummers niet achtervolgd worden door de desbetreffende providers terwijl die service wel in de algehele kosten van je abbo zijn opgenomen. Ook boeven dus.

 

cheers en leer ermee te leven.

 

 

 

Runnin' With The Devil

Van Halen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan alleen maar even onderstrepen dat de anti-spam die ik nu gebruik (en wat eerder de url opgegeven) fantastisch werkt!

Komt er een nieuwe voor het éérst binnen, dan klik ik gewoon op "Block" en reken maar dat de volgende netjes in de spam directory geplaatst wordt! Voordeel is dat je nog altijd een in de spam directory geplaatste mail (gebeurd door de software), die je zelf niet als spam beschouwd, kunt "unblocken".

 

Elke keer dat ik een spam "block" wordt deze verstuurd naar de "centrale gegevensbank van betrokken soft" en profiteert wereldwijd iedereen er van die deze soft gebruikt...

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...