Ga naar inhoud


Grote van Harddisk


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo ik heb een probleem met mijn nieuwe hardeschijf. Deze is 60 GB maar ik krijg hem maar zichtbaar tot 32 GB wie weet hier voor de oplossing.

 

Alvast bedankt en groeten maikie

Link naar reactie
Delen op andere sites


Iedere hd-fabrikant heeft tegenwoordig ook wel een programmaatje op hun site staan,die je kan downloaden en die ervoor zal zorgen, dat ook grote schijven volledig gezien worden door wat oudere computers. <img src="http://emoticons4u.com/country/Belgium.gif" alt="" />

Met deze moet je nu niet het BIOS updaten(flashen)

 

<small>[ 14-04-2002, 05:34: Bericht gewijzigd door: BIG JOHN ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tip voor het eventueel BIOS flashen .

De meeste BIOS-flashprogrammas bieden de mogelijkheid het oude BIOS op diskette te bewaren.Maak gebruik van deze optie!!!

Als het nieuwe BIOS meer problemen oplevert dan oplost,kan u nog altijd het oude terugzetten. <img src="http://emoticons4u.com/cartoon/508.gif" alt="" />

 

<small>[ 14-04-2002, 11:08: Bericht gewijzigd door: BIG JOHN ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, een goedemorgen.

 

Als je de oude nog hebt liggen????? dan kun je met partition magic 7 die nieuwe hard-disk eerst effe op jouw wens-partities voor-confectioneren.

 

Dat is heel handig om meerdere OS'jes erop te zetten.

Win 95 98 en ME alsook NT4 kunnen maar maximaal tot 20 GB zonder hulpdrivers komen bij het instaleren van dat betreffende OS.

De Bios van oudere motherboards kunnen ook de wezenlijke belemmering zijn.

Die moet je voor een nieuw systeem altijd upgraden met een BIOS-patch/flash. Dat helpt sowieso ook bij alle hardware periferie installeren.

 

-Oude disk aan de IDE poort

-Partition magic op de oude disk.

-Nieuwe disk erbij hangen aan de tweede IDE poort

-Nieuwe disk inrichten met enkele partities

-Format second disk met Fat32

Disk wisselen aan de IDE poort en booten met je bootable cd-rom van het nieuwe OS erop.

-Disk check ja

-Disk format no (laat op FAT32)

-Install OS 98 op partitie C

-Install new OS ~> het best is W2K<~

Deze zet een grandioos goed werkende bootloader op de partitie C waardoor je kunt kiezen tussen opstarten op 98 of w2K en installeer die twee verschillende OS'jes op twee verschillende partities.

Naderhand kun je altijd nog de partitie van W2K op NTFS converteren zonder probleem. NTFS kan echter niet zomaar gelezen worden door 98 of soortgelijke.

 

Dat zou ik doen als ik 40 GB zou hebben.

 

Ook als je al een systeem erop hebt staan kun je trouwens met partition magic de disk wel tot 40 GB uitdeinen....

 

cheers

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uitstekend advies lijkt me. Nog 2 dingen. Als het BIOS niet nieuw genoeg is (en nieuw kan behoorlijk nieuw moeten zijn, want tot zo'n 1.5 jaar geleden konden de meeste moederborden niet eens verder kijken dan 30GB, dat je 32 ziet is nog geluk hebben, want sommige Bios'en laten helemaal niets zien), dan helpt je partition magic ook niet. Dus altijd eerst bios upgraden en ja, maak een backup want hoewel het in 99,9% van de gevallen goed gaat gaat het ook wel eens mis. Vaak zit er een jumpertje op het moederbord dat de bios weer terugzet naar fabrieksinstellingen. Handig dus om eerst eens even de handleiding van je mobo te checken, want zwart is zwart als het misgaat bij het flashen. Je moet trouwens ook NA het flashen de default values in cmos laden voordat je weer opstart, maar dat staat wel in de handleiding die bij het nieuwe bios zit. Let wel even op dat je het goede bios bij je mobo laadt. In sommige gevallen kun je wel tussen AMI en AWARD switchen, maar ik heb daar nog nooit een goed argument voor gehoord. Zo dat was een lange eerste opmerking.

Dan de tweede: als je toch partition magic hebt, dan heb je waarschijnlijk ook bootmagic en dat is een perfecte bootloader. Vooral installeren dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon de schijf in meerdre partities verdelen van bv 20GB, is altijd handig want als je dan de primaire schijf(lees partitie)een keer stuk gaat en je was zo slim om de data en progs op de andere partities te zetten dan ben niet alles kwijt, na het formatteren van de primaire schijf <img border="0" title="" alt="[Glimlach]" src="images/icons/smile.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je bios niet groter dan 32 GB mocht ondersteunen dan helpt het indelen in partities ook niet !

In dat geval kun je alleen die 32 GB in partities delen en dan ben je nog steeds 28 GB kwijt.

Dat gaat helaas niet werken.

Maar zoals eerder is geroepen kijk even of je je bios kunt updaten, dan is waarschijnlijk het hele probleem opgelost en hoef je geen software of extra drivers te installeren.

 

FF uitzoeken wat voor bord er in zit en welk type uiteraard en pas flashen als je zeker weet dat je het goede type hebt.

Mocht je en het juiste merk en type hebben dan wil ik eventueel de juiste bios er wel voor je bij zoeken.

<img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Chismaneric

als je het zo doet zoals je uitlegt,moet je dan met xp (waar ik mee draai) ook nog een soort van opstart van dos of i.o.d diskette hebben ??

xp draait toch zonder dos?

of zie ik dat verkeerd ,wilde namelijk ook mijn bios updaten maar druf eigenlijk niet zo.

<img border="0" title="" alt="[Geschrokken]" src="images/icons/shocked.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

hier voor de asus kids onder ons....

 

asus update

 

die heb je natuurlijk (deze helpsites) voor alle merken motherboards.... anders was het motherboard gewoon k*t. en raad ik je aan een fatsoenlijk merk te kopen in het vervolg.. <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gevaar van het updaten van BIOS is niet gelegen in het mogelijk niet meer opstarten van het OS, dat is peanuts. Het probleem dat je bij het misgaan van een bios update hebt is dat NIETS het meer doet. BIOS is zo laag bij de grond dat je zonder BIOS niet eens meer een flop kunt lezen (laat staan ervan opstarten). Vandaar dat ik zei, kijk even of je mobo de mogelijkheid heeft om met een jumpertje de fabrieksinstellingen in het BIOS terug te laden. De meeste mobos hebben dat namelijk wel (het eruithalen van de chip is nl geen pretje.) Als je het helemaal niet vertrouwt kun je het altijd nog bij een bevriende computerboer laten doen voor een gering bedrag. Die lopen hetzelfde risico als jij, maar kunnen vrij gemakkelijk een eventueel probleem herstellen. Desnoods door een nieuw mobo van de plank te trekken.

 

Nogmaals. De update procedure is een fluitje van een cent. De meeste fabrikanten hebben .exe s on-line staan die zelf een floppy schrijven die je er alleen maar in hoeft te stoppen, je computer down brengen en weer opstarten (moet dan uiteraard wel van flop willen booten), en dan wachten, wachten, wachten en zie: Nieuw en beter leven. Het gaat echt in 99,9% van de gevallen gewoon goed en elke dummy kan het. Het is gewoon aan jou of je die 0.1% risico wilt nemen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...