Ga naar inhoud


SAGEM ISD 3400 en Magic modules, hulp !!!


Gast

Aanbevolen berichten

Ik ben onlangs in het bezit gekomen van een digitale ontvanger SAGEM ISD 3400 (+ schotel), blijkbaar een frans merk. Vooraan heb ik links (achter een klepje) 2 gleuven : De linkse voor een insteekmodule (type PCMCIA) en de rechtse gleuf (kleiner) voor een card (type pinkaart). Zover ben ik reeds. Na enig onderzoek (handleiding is verloren) blijkt de rechtse "card-reader" een Viaccess te zijn, waar ik (denk ik) weinig mee kan doen : mijn schotel staat op Astra en de bedoeling is dat ik de nederlandstalige stations kan bekijken (RTL4, 5, SBS6, Veronica e.d) daarvoor moet ik in de linkse gleuf een Irdeto (of seca) module steken met daarin een decoderkaartje (type fun, gold etc.)

Tot zover kan ik ook nog een beetje volgen, maar nu ...

Blijkbaar bestaat er iets zoals een Magic module of een AXAS module, die "zoals het woord zegt" magic is. Een module die alle soorten de-coderingen (Viaccess, Irdeto, Seca, enz) aankan. Fantastisch, maar ... Bij het inbrengen van deze module (Magic) geeft de ontvanger wel weer dat er een module insteekt, maar vraag om een kaart (insert card).

Hoe ik de kaart er ook insteek, er gebeurd niets. Als ik de kaart dan in het Viaccess slot steek krijg ik de melding dat de kaart er foutief in zit. Dus de module wordt wel herkent, maar herkent op zich geen kaart, terwijl diezelfde module wel werkt in een andere ontvanger.

Wie heeft er enige ervaring met de Sagem ISD 3400, op vlak van MM en soft voor de (fun-) cards ? Graag een seintje ...

 

Harley

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wat voor kaart heb je geprobeerd dan (fun/gold) en welke file heb je erop geprogd?

 

Dat ie in de Viaccess kaartlezer een error geeft kan wel kloppen als er geen specifieke file op staat voor Viaccess.

 

Als je in het installatiemenu gaat naar CI, zie je dan daar je Magic Cam staan (met Tetra- of Pentracrypt firmware erop)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

oeps, vele (en moeilijke) vragen tegelijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />. Inderdaad, in het CI menu ziet hij de kaart met pentacrypt (ik dacht 1.09 of zoiets) en de gebruikte kaart was zowel gold als fun.

De man die dit alles voor mij realiseerde is een lokale Sat-boer die volgens mij toch enige kennis van zaken heeft (althans dat hoop ik toch) maar volgens mij is de software die hij op de kaart zet niet de juiste ... ik weet niet exact welke software, maar enige suggesties zijn altijd welkom natuurlijk. Volgens hem herkent de module de kaart gewoon niet (omwille van de software ???), maar daarom zoeken we iemand met kennis van "SAGEM"-zaken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Heb je al meer informatie over je Sagem isd 3200. Zelf zoek ik informatie - patchsoftware - voor mijn Sagem isd 4275 met smartcard nagravision. Linker kant klepje 1 gleuf voor smartcard. Er is mij verteld dat deze Sagem gepatched kan worden. Heb files gevonden op Zackyfiles.com - spaanse site - Heeft iemand ervaring ?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...