Ga naar inhoud


Probleem met Externe USB HD en Win XP


Gast

Aanbevolen berichten

Beste kenners,

Ik zit met het volgende probleem.

Sinds kort heb ik een externe USB 2.0 5.25" box gekocht voor CD-rom`s, DVD of HDD devices gekocht. Er werd een FAT32 geformateerde Fujitsu HD 30 Gb 7200 rpm ingebouwd en correct aangesloten (jumpers ea). Maar Windows XP ziet het USB storage Device maar eens in 30 keer pluggen en als de PC restart wordt, dan verdwijnt het station weer uit "Deze Computer” voor een tijdje.

De box zelf heeft geen drivers nodig (het gebruikt de originele usbstor.sys en usbstor.inf windows drivers, de andere apparaten die erin komen ook niet (HD`s ea CDrom stations moeten ook standaard herkend worden door de OS)

Na dagen proberen word ik nu echt GEK <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Help me AUB

GRTS

testm@n

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bedankt voor de response CJG,

Windows reageert op drie manieren:

1) De OS wordt goed getriggerd, de HD wordt herkend,

hardware (zoals ik zei eens per zo`n 30 keer pluggen/unpluggen) werkt correct. Zo kon ik onder de Eigenschappen de drivers zien. Met restarten is de fun weer weg <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

2) De hardware wordt in het Conf. Scherm onder de USB apparaten effe herkend als een mas. storage device maar dat verdwijnt in zo`n 5 secunden uit die lijst.

3) En soms zegt XP (als die niet vanzelf verdwijnt, zie 2) dat er geen drivers geïnstalleerd zijn <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />, terwijl die (zie boven) in de OS zitten. Handmatig installeren (nieuwe hardware, dan de drivers niet laten kiezen, maar zelf selecteren) werkt voor geen meter.

Dus ik weet het ook niet meer...

Enig idee?

grts,

testm@n : <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...