Ga naar inhoud


Homepage beveiligen in IE 5.x


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik gebruik Windows Me en Internet Explorer. Op één of andere manier wordt mijn homepage telkens automatisch gewijzigd naar 'c:\windows\system\swportal.html'. Wie kan me zeggen welk programma hiervoor verantwoordelijk is en hoe ik dit kan beletten.

Alvast bedankt en vriendelijke groeten.

 

Pete

Link naar reactie
Delen op andere sites


download eens AdAware (kan je bij tucows vinden) en laat die maar eens scannen... Dit lijkt op een spyware achtig iets..

 

Suc6 <img border="0" title="" alt="[Cool]" src="images/icons/cool.gif" />

 

Big fellow

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de tip Big Fellow,

helaas heeft ad-aware niets verdachts gevonden. Ik gebruikte namelijk al Pest Patrol (bijgeleverd bij ZoneAlarm Pro). Mijn probleem is (waarschijnlijk) wel opgelost, ik heb in de 'windows\system' directory een aantal dll's, html pagina's en zelfs een executable (swcaller.exe) verwijderd die alle begonnen met SW*.* Daarna heb ik ook Regclean gelanceerd die een aantal overbodig geworden keys gevonden heeft. Het was mij al opgevallen dat er in mijn tray rechts onderaan een icoontje bijgekomen was waarvan er geen info verscheen wanneer je er met de muiscursor ging opstaan, deze is nu verdwenen. Ter info: de link-pagina's (SW*.html)waren in het Nederlands, misschien weet iemand welke snoodaards hierachter zitten.

Vriendelijke groeten,

 

Pete

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan heb je bijna zeker niet de laatste versie (je moet ook de nieuwe signature meeladen), want het verschijnsel dat je beschrijft is vrijwel zeker te wijten aan spyware. Misschien heb je spyware die nog niet bekend is, in dat geval zullen ze bij www.lavasoft.de geinteresseerd zijn in je verhaal opdat ze een nieuwe update van de signature kunnen maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...