Ga naar inhoud


Printen naar bestand


Gast

Aanbevolen berichten

I.p.v. rechtstreeks naar de printer af te drukken, kun je ook de poort veranderen in: afdrukken naar bestand.

Dit gaat dan prima, er wordt een bestandsnaam gevraagd en het bestand wordt aangemaakt.

 

Maar dan, wat kan ik nu met dit bestand.

Het heeft geen extensie, ook wanneer ik de extensie verander in .prn kan ik nog het bestand niet afdrukken.

 

Dit is wel eens handig als je een print wil maken op een andere computer met eventueel een andere printer, zonder daar de orginele software erop te installeren waar het bestand mee gemaakt is.

 

Heeft hier iemand ervaring mee.

Ik zoek al een tijdje, maar kom niet verder.

 

SatKlungel.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Opzich kan je niet veel met zo'n bestand, je kan het echter wel (mits je de goede driver hebt geinstalleerd op de compu waar je dat bestand hebt gemaakt), het bestand naar je printer (lpt) of andere poort sturen, en wordt het document afgedrukt.

op de dos prompt (en ik geloof ook in de windoze 2000 emulatie) copy bestandnaam lpt1: (nu weet ik niet zeker of die dubbele punt er bij hoort).

Het bestand is ook prima te gebruiken in andere platformen, zoals linux, mac os x, solaris. Daar kan het makkelijk naar een printer/ethernet of com port worden gestuurd. Echter heb je hier niet bijzonder veel aan. Tenzij je een postscript printer hebt geinstalleerd (op de compu waar je dat bestand maakt), dan heb je namenlijk een echte .ps (postscript) file, dit formaat is niet erg gebruikelijk in windows maar een bekende tegenhander is .pdf, en die kent iedereen opeens. .pdf is eigenlijk niets anders dan een gecomprimeerde postscript file (beide door Adobe ontwikkeld). met utilities als ps2pdf kan je dan je print bestand omzetten naar een pdf bestand, ook kan je een ps bestand op iedere ps printer afdrukken (dan zijn vrijwel alle wat grotere printers welke vaak bij bedrijven te vinden zijn). Kortom, M$ heeft het printen naar bestand niet erg goed geimplementeerd, maar kon niet acter blijven omdat het op veel platvormen erg gebruikelijk is om met printer en ps bestanden te werken.

Ik hoop dat je hier een beetje wijs uit komt.

Telepathy is very nice, but in this age of telecommunication, computers are much more efficient.

 

Linux+VDR @ AMD64, PLi + Dreambox 7000, 2x Mutant 200s, Mvision HD300N (all CCCam), test: Linux MythTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kleine aanvulling; Op de dos prompt moet je "copy print.prn lpt1: /b" typen. Dan vertuurt de pc het bestand in binary mode, en gaat het goed. Zonder /b kan je alleen platte tekst afdrukken in het standaard font van de printer. Voor de rest helemaal met frozen-sky eens..

 

Big fellow

Link naar reactie
Delen op andere sites

Perfect antwoord.

 

Je zou verwachten dat microsoft zoiets met de verkenner zou regelen.

 

De printer print het bestand (grafisch) goed, zowel zonder "/b" als met.

 

Bedankt voor de snelle response.

 

SatKlungel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is ook wel een programmaatje onder windhoos dat .prn bestanden kan lezen en afdrukken. Ik ben even vergeten hoe het heet, maar ik heb het eens gekregen en het zou onder de berg software op 1 of andere schijf moeten liggen. Als het nodig is, wil ik het wel opzoeken, maar ik kan me niet voorstellen dat het niet ergens op het net rondslingert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk zoek je een programma zoals acrobat reader met distiller hetwelk heel wat bestandsformaten kan inlezen en omzetten zodat het printerbestand op elke willekeurige printer plotter kan worden gedumpt....

 

de ps en eps formaten die inmiddels door zo goed als alle professionele printers en plotters kunnen worden uitgedraaid zonder driver-optimalisaties (wijzigingen dus) geven een perfect objectief resultaat.

 

Een bijkomend voordeel is dat adobe / acrobat in de imaging wereld marktvoerend is en dus door alle Print en uitvoer periferie tot DE standaard wordt gemaakt en op ook Mac / Unix / Linux / Solaris en Windows draait als printcode.

 

Wat wij zoal moeten ijken, bewerken en proefdrukjes moeten maken voor het visualiseren is een absoluut verlies van materiaal en tijd dus geld. Dit is nu met die distiller afgelopen.

 

Het is wel een duur pakket, maar zeker gezien de winst in tijd en materiaal zeker de moeite waard om te hebben.

 

kleur en lijndikte of shading verschillen komen daarmee niet meer voor en zijn voor A0 of A4 formaat meeverschaald op een optimale wijze waardoor de leesbaarheid absoluut perfect gegarandeerd blijft.

 

Of je dat nu zwart wit in kleur of met lijntekeningen wil doen. Reproduceerbaarheid op diverse systemen blijft dus eveneens mogelijk.

 

PRN is stiefkind van DOS en wellicht niet meer lang ondersteund.

Dat denk ik erover.

 

cheers

 

<small>[ 26-05-2002, 14:05: Bericht gewijzigd door: tonskidutch ]</small>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zulke software is wel te vinden, maar voordat ik de goede gevonden heb, heb ik meerdere "slechte" software geinstalleerd die ik weer moet verwijderen.

Dit is een functie die in windows zelf wordt aangegeven en het leek mij bijzonder raar als windows er dan zelf niks mee zou kunnen.

Al die software op het net zijn soms net zo erg als een virus.

 

Bedankt voor de reactie.

 

SatKlungel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tonskidutch

 

Weet jij eigenlijk toevallig ook wat het verschil tussen .ps en .eps bestanden is, de ene is embedded en de andere niet, maar ik heb het echte verschil toch nog niet kunnen vinden. Kan nl. ook ps bestanden in mijn documenten embedden en ook renamen van de extensie heeft bij mij nog nooit problemen opgeleverd.

Telepathy is very nice, but in this age of telecommunication, computers are much more efficient.

 

Linux+VDR @ AMD64, PLi + Dreambox 7000, 2x Mutant 200s, Mvision HD300N (all CCCam), test: Linux MythTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

POSTCRIPT

ENCAPSULATED POSTCRIPT

afhankelijk van de software die het verpakt!!!

 

toch?

 

enkele programma's schrijven een schilletje erom (over) waardoor het editeerbaar blijft voor dat programma en andere die dit aankunnen...

 

Autocad schrijft bv eps en illusstrator ook maar een echte PS uitvoer is eigenlijk alleen bedoeld voor de printer (software/driver) om dus die perfecte algoritmen om te zetten in lijnen met dots....

 

Een Postcript printer kan zonder echt opvallend kwaliteitsverlies een A5 (postkaart) op een A0 omzetten <img border="0" title="" alt="[big Grin]" src="images/icons/laugh.gif" /> als het een grote printer (plotter) is.

 

chiao

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...