Ga naar inhoud


nog een vraag over usals


Rasta 87

Aanbevolen berichten

Ik ben er nu pas achter gekomen dat het veel handiger kan zijn om usals te gebruiken in plaats van eindeloos naar dat uitslaande gele streepje te kijken en daarom heb ik een beetje eerdere topics op het forum hierover doorgenomen.

 

Een ding is me nog niet duidelijk, ik heb nu de positie van purmerend (52.5 en 4.9) die kan ik invoeren als mijn schotel recht is en op 0 staat en op sirius is gericht, dat staat ie en dat is allemaal duidelijk, maar ik gebruik nu het 1.2 menu waar de positie van enkele satelieten staat opgeslagen, kan ik nu zonder meer overstappen naar 1.3 of moet ik eerst iets wissen of resetten en een nieuwe setttinglijst laden voordat het werkt ?

 

En wat moet ik invullen bij sat positie ? 5 graden omdat ie op sirius staat ? en dan 19,2 voor astra ? en dat voor elke sateliet ? Dit gedeelte sat positie is me nog niet helemaal duidelijk.

 

Helaas kijkt mijn vrouw nu naar satelliet dus spelen zit er vanavond niet meer in. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> grrr... !?

VU+ Duo, dreambox 500s, Rebox 4000, Openbox, cccam, Wavefrontier 90 met 13,19,23,en 28,2

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zelf zoek ik de sateliet altijd op in USALS, en ga daarna naar de diseq 1.2 settings om de positie van die sat vast te leggen. Hoe het precies zit met het vinkje achter diseq 1.2 en USALS weet ik ook niet precies. Meestal gaat het vinkje achter USALS uit zodra ik de positie in diseq opgeslagen heb.

Je hoeft trouwens alleen voor nieuwe satelietten de positie in te geven. De positie van devoorgeprogrammeerde satellieten staan er al in.

 

Arinka

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is me redelijk gelukt, maar als ik op ga naar de positie klik dan draait ie net voorbij, ik moet dan de schotel een tikeltje naar rechts corrigeren om een volle gele streep te krijgen, betekent dit dat ik mijn complete schotel (op de as) een centimeter moet draaien tot ik beel heb op sirius ?

VU+ Duo, dreambox 500s, Rebox 4000, Openbox, cccam, Wavefrontier 90 met 13,19,23,en 28,2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of je de ontvanger moet resetten dit stond wel in de beschrijving van Alans. Volgens mij moet je de schotel naar 5 graden voor Sirus laten draaien, de ontvanger compenseert dit weer door de 4.9 graden van purmerend er af te trekken, waardoor de motor op 0,1 graad komt te staan. Je moet dus wel de absolute waarde tov van het echte zuiden in het usals menu invullen voor alle satellieten. Voor het uitrichten op Sirus selecteer je vervolgens in het usals menu de Sirus satelliet en druk je op "goto" daarna draait de motor naar die 0.1 graad en kan je de schotel optimaal uitrichten op Sirus en als je schotelopstelling goed waterpas staat moeten eigenlijk alle andere satellieten ook optimaal te ontvangen zijn.

 

Succes

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja, dit moet haast wel wat jij zegt want als ik die coordinaten van purmerend invoer en ik druk op ga naar xx sateliet dan draait ie steeds net voorbij die sateliet en moet ik handmatig iets naar rechts bijsturen.

 

Nu had ik zelf gedacht om dan maar mijn paal buiten een slag naar rechts te draaien maar iedereen begrijpt natuurlijk dat dat drastische gevolgen kan hebben juist omdat ik met diseqc 1.2 de baan van turksat tot panamsat goed kan volgen ben ik als de dood om aan mijn schotel te gaan knoeien.

 

Ik vind het zo gek dat met 1.3 hij steeds vlak naast de juiste satelliet uitkomt. Ik pieker me suf... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Patrick

VU+ Duo, dreambox 500s, Rebox 4000, Openbox, cccam, Wavefrontier 90 met 13,19,23,en 28,2

Link naar reactie
Delen op andere sites

gewoon je eigen positie iets veranderen in je plaats instelling, dus voor purmerend niet 4.9 maar 4.8 of 5.0 invullen.Dan hoef je je schotel niet handmatig te veranderen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@arinka mbt:

Citaat:
Hoe het precies zit met het vinkje achter diseq 1.2 en USALS weet ik ook niet precies. Meestal gaat het vinkje achter USALS uit zodra ik de positie in diseq opgeslagen heb.

 

Als je het vinkje niet wegkrijgt bij diseq 1.2 motor dan komt dat doordat van alle satellieten afzonderlijk wordt bijgehouden of ze wel of juist niet diseq motor gebruiken. Als je het vinkje kwijt wil moet je of terug naar fabrieksinstellingen of alle satellieten 1 voor 1 aflopen en diseq motor uitzetten!

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...