Ga naar inhoud


Humax 5400 IRCI aan plasmascherm


Gast

Aanbevolen berichten

Ik overweeg een plasmascherm aan te schaffen (mits ik er een kan vinden voor de juiste prijs natuurlijk :-).

Is er iemand die zijn 5400IRCI rechtstreeks aangesloten heeft op een plasmascherm van zo'n 1 meter beelddiagonaal? Wat zijn de resultaten? Is de 5400 in staat de vereiste snelheid voor beeldopbouw te realiseren, of wordt dat overgelaten aan het plasmascherm??

Wie heeft hier ervaring mee???

Link naar reactie
Delen op andere sites


Goedemorgen,

 

Heb hier mijn humax aangesloten op de plasma die onlangs verkocht werdt bij de ****. Moet zeggen dat het beeld erg goed is, beperkingen liggen aan de kwaliteit van het scherm. Het is echter wel zo dat de menu's en daarmee ook de zenderlijst in bijzonder belabberde kwaliteit overkomen. Heb daar al veel mee geprobeerd maar dat blijft slecht.

Ik vermoed dat de slechte kwaliteit er altijd al was, maar dat het nu op begint te vallen.

 

 

groet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Plasmascherm van de ****? Volgens mij heeft de **** in Nederland nog nooit een plasmascherm te koop gehad. Wel TFT schermen.

 

De slechte kwaliteit van het beeld op een TFT scherm ligt aan de resolutie van het TFT scherm. De Humax geeft een lagere resulutie dan de 'native' resolutie van het scherm. Het scherm interpoleerd dan het beeld naar de lage resolutie wat een slechtere beeldkwaliteit geeft.

 

Ik zou geen reden weten waarom een plasmascherm niet goed samen zou kunnen werken met de Humax, maar voordat je zo'n dure aankoop doet kun je het altijd voor aankoop eens testen.

 

Groet,

 

-Gunnar-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja een TFT scherm. Maar dat is wezenlijk iets anders dan een plasma.

 

En Gunnar je hebt gelijk ze zijn reteduur, maar ja als je zelf veel aanschaft heeft de vrouw ook haar wensen (en rechten) toch.

Maar ik zal je tip ter harte nemen, en het gewoon eens gaan proberen. Een leverancier zal daarvoor wel te porren zijn neem ik aan, want marge zal er genoeg op zitten (hoewel ik het natuurlijk wel uitspeel..... inmiddels al zo'n 40% onder de reguliere prijs <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een TFT-scherm is inderdaad wezelijk iets anders dan een plasmascherm. Maar een ding hebben ze gemeen. En dat is dat ze met een native resolutie werken. Bij een gewone beeldbuis is dat vrijwel geen probleem omdat het daar niet uit maakt of de elektronenkanon er wat naast schiet. Het wordt door middel van een analoge regeling verschaalt naar de juiste resolutie.

 

Bij TFT- en Plasmaschermen ligt dat anders. Daar moeten de beeldpuntjes individueel aangestuurd worden. Is de resolutie hoger dan de native resolutie dan kun je pixels weg laten en is die kleiner dan kun je pixels dubbel weergeven maar daardoor krijg je een lelijk vertekend beeld.

 

Plasmaschermen voor in de huiskamer hebben software die het beeldinformatie verschaalt naar de native resolutie door de kleur te berekenen die een pixel zou hebben als deze over elkaar heen zouden worden gelegt. Op die manier kunnen ze een redelijk mooi beeld weer geven ondanks dat de bronresolutie verschillend kan zijn. Maar zoals dat in alle software is. Zijn daar verschillende manieren voor om het effect te bereiken. De een doet dat beter dan de andere. Bij *****hadden ze laatst een Medion Plasmascherm te koop waar duidelijk te zien was dat daar sucky software in zat. Het plasma scherm van LGE wat ze een week later verkochten was vele malen beter.

 

Dus ik denk dat je er alleen achter kunt komen door de testen. En dat willen ze in een winkel graag voor je doen als je een apparaat van minimaal 4000 euro komt kopen. Sluit er een DVD speler op aan en loop daar eens door het instel menu. Dit zal het zelfde effect hebben als je Humax menu's. Ziet het er goed uit ? Dan zal hij het op je Humax ook wel goed doen. Vergeet niet. Je humax genereert gewoon een PAL beeld met 620 beeldlijnen. Net als een DVD speler dat doet.

 

Greetz,

 

Ian

 

Ian

 

Setup: Huis vol HTPCs met DVBLink TVSource/NWP Server

(Skystar HD2 + TBS6981 -> DVBLink TVSource 3.2/NWP 3.2/ACamd 0.6.2.0 met OSCAM 1.00-un_svn b4011

)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Humax werkt prima op Plasma.. Ben erg tevreden over de Loewe Spheros 1.06mtr... echt een super schermpje ! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

3x DreamBox 800SE, 78cm Triax, Quad Monoblock
"There are only 10 types of people in the world; Those who understand binary, and those who don't."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi

 

Geachtte posters in dit topic.

Ik heb bij enkele van jullie het bericht bewerkt.

**** is er veranderd want jullie hebben volgens mij de boardregels hier niet gelezen.

 

Daar staat toch duidelijk geen reclame maken ,in wat voor vorm dan ook.

Volgende keer is het exit voor jullie..

 

Groeten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...