Ga naar inhoud


Sony tv problemen met extreme


Gast Realmax

Aanbevolen berichten

hallo,

 

mijn sony tv heeft problemen met het kiezen van het juiste formaat beeld.als ik op ned 1,2 en 3 kijk springt het beeld op de tv altijd om naar alle formaten hij weet gewoon niet welke hij moet kiezen.

ik heb auto correctie uit staan mar toch geeft het problemen.weet iemand hier een oplossing voor.ik heb gewoon een scart kabel gebruikt.dit heb ik sinds ik mijn extreme heb mijn nokia en humax hebben dat probleem niet.

het is niet zozeer mijn ontvanger maar meer mijn tv,ik weet niet of er bij de extreme andere instellingen mogelijk zijn zodat deze problemen opgelost zijn.

 

Groetjes Max

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik vind dit een biezonder goeie vraag, heb dat ook al gemerkt..... misschien dat er hier ergens een Sony TV specialist opzit, die ons raad kan geven..??

Wij luisteren.....en wachten geduldig af.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />hallo realmax dit is een software probleem van de exstreme deze kan niet goed overweg met de auto instellingen van de tv ze hebben aangegeven op de site van exstreme dat ze hier mee bezig zijn om aan te passen dus tot die tijd moeten we het maar accepteren. Wat ik heb gedaan is mijn TV op 16:9 gezet en mijn exstreme ook en dit werkt tot nu toe als ik mijn tv op auto zet geeft het de zelfde problemen als wat jij zegt. bij andere helpt het ook om de instelling in de exstreme op 4:3 volledig beeld te zetten.hou ook de site van extreme in de gaten met betrekking tot nieuwe software de laatste is V01.55.09 str.realmax hoop dat je hier wat mee kan de groeten van jaapie. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ jaapie

 

hallo,voor ik begin te schrijven wil ik effe zeggen dat ik een JVC-breedbeeld tv heb,mijn mening is heel anders op dit moment,mijn tv staat nu op ned1 en druk op de p.size van de x-treme afstandbediening en zie daar elke keer als ik hier op druk veranderdt ook het beeld-formaat op mijn tv,dus met andere woorden wil ik hiermee zeggen dat met de x-treme niks loos is,de instelling van mijn tv kan ik in 7 verschillende optie's uitvoeren nl:auto,normaal,panoramic,14:9zoom,16:9zoom,16:9ondertitels en full-formaat,dus kijk goed naar de instelling en volgens mij heeft een sony ook die formaats wat ik hier boven omschrijf ook... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

mvg:Parelvisser <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

hier werkt het perfect <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb/had dezelfde problemen met mij Sony.

Heb autoformat op de Sony uitgezet en...... klaar. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

 

Iemand al iets wijzer over de combinatie Sony breedbeeld versus Extreme ??

 

T,is al weer een maandje of 3 stil dus koester ik enige hoop dat er een oplossing is.

 

Zoniet gaat m,n Extreme het raam uit want ik wordt getikt van dat geknipper.

 

Groet,

 

Pietje

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

het is heel eenvoudig als je naar het menu gaat van de tv en je gaat dan naar de 4 de optie links dan kom je bij instellingen.

Daar ga je naar AV-Voorkeur en dan krijg je een overzicht van jou scart aansluitingen.

dan moet je bij A.Formaat alles op uit zetten en dan is jou probleem opgelost.

 

Groetjes Richard. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier een hele tijd geleden al over geschreven, ik zei toen dat het beeld bij wit ging scramblen, verkeerd gaat, dan krijg je onleesbare letters op wit scherm met zwarte letters, vooral rtl4 gebruikt veel wit en dan bemerk je dat extra, het scherm is niet meer synchroon, dit gebeurd dan ook bij normale programma's die uitgezonden worden, gek dat je over sony tv praat want mijn sony video gaat geheel over zijn nek met de kaon in vooral commercials op de commerciele zenders en opgenomen programma's zoals breekijzer zijn niet eens te volgen.

 

Het is inderdaad het switchen van scherm op de kaon/extreme/digix/ gaat zo maar door naar je tv en video, mijn tv kan daar dus ook niet tegen en de sony video al helemaal niet, ik heb veel problemen op kunnen lossen door draadjes uit mijn scart verbinding los te knippen, die topic staat in offtopic als je die wilt lezen, natuurlijk lost dit niet alles op maar er is wel enorme verbetering, ik kan nu wel normaal tv kijken en opnemen en heel soms gaat het nog even fout. Mijn tv en video hebben geen auto switch of zelfs geen support voor pal plus dus als tv zenders die signalen geven gaat dat dus mis omdat de kaon lekker mee gaat met het uitgezonden signaal en die gelijk doorgeeft via scart wat niet zou moeten kunnen zonder dat jij dat wilt natuurlijk, in de huidige firmware is er geen optie om het uit te zetten. Je kan dit op 2 manieren opvatten natuurlijk de kaon(xtreme) is te modern gebouwd en moet laatste snufjes hebben kwa output. De andere kant is dat de deco een behoorlijk lowbudget apparaatje is dus oude functies zijn weg gelaten. Ik bedoel ik kan de xtreme/kaon hier kopen voor 150 euro, ok dan moet de CI cam er nog in, zeg nou niet dat dat een prijs is voor een super decoder. Maar na wat gehobbie heb ik hem behoorlijk aan de praat gekregen, heb nu superscherp beeld, nooit geen freezes, swapt als een gek. Kortom dit beestje is standaard voor iemand een probleem geval, maar als je wat gaat klooien kan je er wel wat mee, als het nu echt niet mocht lukken ik heb 3 jpg print fotos voor het aanpassen voor je scherm van kaon media gekregen via email om hoop problemen op te lossen, dan hoef je niet te wachten op een firmware upgrade, het gaat hier om 3 aanpassingen op het mainboard.

Ik persoonlijk heb meeste nu opgelost via de scart maar heb die 3 foto's nog achter de hand om het echt geheel op te lossen als het echt niet goed gaat, en mocht je die foto's willen hebben stuur me dan even pm met je email adres en het komt naar je toe, let echter wel goed op dat het mainboard hetzelfde is met zelfde onderdelen op zelfde plaats er zijn wat verschillen in de mainboards van kaon.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Had er zelf ook problemen mee !!

Heb het volgende gedaan.

In het installatiemenu van de tv bij de opties av voorkeuze, daar waar je een naam kunt geven aan je av keuze

heb ik auto formaat uitgezet. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

In het menu beeldformaaat autoformaat ook uitgezet. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

En zie hier geen geflikker meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Greetz Atomic

VU+-Ultimo4k + VU+-zero4K + Multibox 4k + 100cm 13-19-23-28 + 110cm Dish + SG2100

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ook het zelfde probleem met de sony kv28 fx60b, heb ook al vanalles geprobeerd maar hij blijft knipperen en alleen op ned.1,2,3 de rest van de zenders werken perfect <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...