Ga naar inhoud


Penta 1.10 besmet met virus, xtreme dood.


Gast Yah

Aanbevolen berichten

Mijn xtreme is sinds vanochtend ook dood. Ineens alles weg. Geen beeld meer. maakt niet uit of er een kaart in zit of niet en of het betaalde of free zenders zijn. Als ik bij ca system kijk staat er niet geinstalleerd. Ik kan m ook niet op dreamload zetten. Lampje van magic brand ook niet groen zodat ik iets kan laden. Ik heb al gebeld met dealer en zij hebben vandaag ook een mailtje gehad van xtreme dat er dus een virus zat op de 1.10 en dat die waarschijnlijk de flash heeft beschadigd. er schijnen een paar series te zijn die geen last hebben van dit euvel maar ik weet zo snel niet meer welke. Ze hebben me geadviseerd om een paar dagen af te wachten. Misschien dat er een oplossing of zo komt. Het schijnt ook niet onder de garantie te vallen. Dus das wel &%(^$$%#^$%#(&.Het schijnt dus dat de virus vandaag 1 april is geactiveerd.

Mocht iemand een oplossing weten graag even mailen en ook graag op dit board vermeleden. Ik wens iedereen veel succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb mijn fs weer aan de praat gekregen door met de magic loader even in de cam te spelen en toen sprong deze weer op dreemboot en draai nu op tetra en heb nog steeds beeld op nagra.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb mijn fs weer aan de praat gekregen door met de magic loader even in de cam te spelen en toen sprong deze weer op dreemboot en draai nu op tetra en heb nog steeds beeld op nagra.


Da's mooi Hagar. Dus iedereen kan zijn receiver gewoon aanzetten er met jouw truuk zal er niks gebeuren.

Pas nou op met dit soort dingen te zeggen!
Link naar reactie
Delen op andere sites

ZEER DRINGENDE WAARSCHUWING !!!!

 

 

Vele U-CAS ontvangers, dus ook de Xtreme ontvangers welke andere Decoder Software bezitten dan de

originele PentaCrypt 1.09 of TetraCrypt 1.0 zullen onherroepelijk stuk gaan als u of uw klant de ontvanger op

een Première kanaal of datastream zet.

 

Vandaag is het duidelijk geworden waar de hogere PentaCrypt versies vandaan zijn gekomen.

 

Het kan ook zijn dat andere Providers de vernietigende data in hun Stream hebben, waardoor in combinatie

met de door hun verspreide valse PentaCrypt versies de ontvangers (Flash) kapot gaan.

 

Wat te doen:

 

Als uw ontvanger een andere dan bovengenoemde Decoder Software bevat is het noodzaak om deze zo

snel mogelijk te verwijderen en te vervangen door de originele PentaCrypt 1.09 of TetraCrypt 1.0

 

Als u dit niet doet zal dit onherroepelijk uw ontvanger stuk maken, hij geeft dan aan CAS Slot : "not installed"

en als hij dit aangeeft dan is uw Flash geheugen al stuk.

 

Ook hebben wij vanochtend een e-mailbericht van onze fabrikant gehad, waarin ook zij zich

heel uitdrukkelijk distantiëren van al diegenen die zo nodig moeten experimenteren met allerlei

software versies die ze ergens op het internet vinden.

 

Ook de fabrikant benadrukt hierbij nogmaals dat het dan om eigen risico gaat.

 

Wij en vele Satelliet-sites hadden hier immers enkele weken geleden al voor gewaarschuwd.

 

 

 

Hopende u hiermee nogmaals voldoende gewaarschuwd te hebben.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Algevex Satellite Systems

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als dat zo opvat??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

De heer die deze post geopent heeft vraagt of iemand een oplossing weet, en ik geef aan hoe ik de mijne weer werkende heb gekregen.

 

En als iemand zo dom is om na de waarschuwing toch met de antenne verbonden aan zijn receiver naar een van die probleem kanalen kijkt ipv naar een lagere penta versie te gaan dan moet deze meer lezen op dit board.

 

Ik neem aan dat met de antenne kabel los van de receiver er niets kan gebeuren want ik had beeld op nagra zonder enige problemen en heg mijn 6-1 kaart van mijn irdeto module in de magic 110 gestoken en ben toen naar ned2 Irdeto gegaan om te zien wat er van waar is, en het was waar, embedded cam niet meer geinstaleerd. Maarja ik ben nu eenmaal nieuwsgierig en alleen met experimenteren wordt je wijzer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat mij een beetje bevreemd in de reaktie van de importeur is het feit dat op hun site bij de Xtreme deze o.a. wordt aangeprezen met :

UNIEKE MOGELIJKHEDEN.......

 

 

Ingebouwde U-CAS Decoder / kaartlezer, vrij programmeerbaar.

 

En nu beweren dat je dat niet doen mag omdat de garantie vervalt.....??

 

Op zijn zachtst gezegd merkwaardig.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Vu + Duo, Motecq 120, 80 cm TRIAX

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hagar wat heb je precies gedaan. Ik wil alles proberen om mijn xtreme weer aan de praat te krijgen. Heb m zelfs al open gemaakt en heb de ucas eruit gehaald om zo eens wat dingen uit te proberen. Stond op een ander forum. Zodra het mij lukt zal ik het zelf ook wel uitleggen. Ik hoop dat het lukt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het weer aan de praat gekregen met de magicloader, even spelen ( ik zag geen groen lampje maar toen ik de loader langzaam uit de receiver haalde zag ik een rood lampje heel zwak branden. Toen ben ik er een beetje in lopen pielen en na een minuut stond hij weer op dreemboot en heb nu tweer werkende.

Probeer het even je verlies niks en ben benieuwd of dit ook bij andere werkt.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is niet alleen merkwaardig maar ook onwettig. Als Algevex of je dealer geen garantie geeft, dan meldt dit maar hier want dan ondernemen wij daar als sat4all wat tegen. Samen sta je sterk. Desnoods komen die openbaar op een zwarte lijst!

Algevex geeft woordwoordelijk toe dat zij de ontvangers leveren of hebben geleverd met de 1.09 en 1.0 versie. Dat is op zich al illegaal omdat hiermee diverse licentie inbreuk wordt gepleegd op de licenties van Canal+ tech., Irdeto, Nagravision, Viaccess enzovoorts.

Citaat:
Vele U-CAS ontvangers, dus ook de Xtreme ontvangers welke andere Decoder Software bezitten dan de

originele PentaCrypt 1.09 of TetraCrypt 1.0 zullen onherroepelijk stuk gaan als u of uw klant de ontvanger op

een Première kanaal of datastream zet.

Om dan ook nog te beweren dat je geen garantie meer hebt is helemaal van de ratten. Er zijn tenslotte ook mensen die niet op het satellietend internet aktief zijn en die waarschuwing dus nooit zullen hebben gelezen. Voor die mensen is de softwareupdate die zij wellicht per e-mail hebben ontvangen of door een kennis is geplaatst niet meer dan een update.

Dat zou ik in ieder geval denken als ik versie 1.09 zou hebben en iemand mij versie 1.10 toestuurd.

Daarnaast hebben de vele dealers ook deze versie software in de receivers van hun klaten geladen. Heb je op dat moment niet schriftelijk en vrijwillig afstand gedaan van de garantie is die dealer verplicht jouw receiver kosteloos te repareren. Gewoon garantie claimen dus en anders de consumentenbond inschakelen. Een rechtbijstandsverzekering doet ook wonderen.

Als je voor dergelijke reparaties moet betalen, moet je dat niet accepteren!

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tox, en zo is het maar net.

Ik ben het geheel met Tox eens, Algevex maakt reclame met termen als "real dream machine" en vrij programeerbaar en ga zo maar door.

Ikzelf heb ook een Xtreme tot redelijke tevredenheid, nadat ik versie 1.11 Penta had geladen is ook mijn Xtreme defect gegaan, en braaf door mijn leverancier vervangen door een nieuwe, hierin heb ik Penta 1.10 geprogrameerd en nu na het lezen van dit bericht de Xtreme op premiere gezet in afwachting van wat gaat gebeuren (of niet).

Inmiddels staat de deco al een half uurtje te spelen op premiere1, ik laat hem staan tot morgen avond en zal hier laten weten of deze defect is gegaan.

 

Fenzo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb van alles geprobeerd intussen. Uit an uit aan. kaart in uit in uit. stopcontat er in en uit. opengemaakt en de module uit de moederboard geplugd. meerdere malen geprobeerd magicload te gebruiken, maar lampje brand niet groen.geprobeerd op dreamload te zetten maar lukt ook niet. nieuwe software geladen van xtreme. op fabrieksinstelling terug gezet. nieuwe zenderlijst erin gezet. zelf laten zoeken maar vind zowiezo niks. bij free to air zenders heb ik wel signaal, maar dan staat er no a/v. heb datum veranderd naar eerdere data, voor 1 april. Maar HELEMAAL NIKS HEEFT GEHOLPEN.%$&%$#&%#$^)*(&$##@#(*&

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou dan heb je of super veel geluk of je lult een eind weg.

Want ik zie ook zwak een rood ledje maar heb staan pielen dat ik een ons weeg maar helemaal niks hoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn arnion 6410 was ook dood had ook penta 1.10 er opstaan

na het wijzigen van de datum en een paar keer aan en uit stond de mijne weer in dream boot ik heb de datum op 1 januari 2002 gezet meschien is het een tip voor

ik heb het namelijke wel om de ucas die is omgebouwd naar mm

en ik heb de reciver niet op de schotel aangesloten toen ik de datum veranderde wand een hoop recivers stellen hun tijd bij via de schotel

 

groeten philip <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben, de importeur is verantwoordelijk voor zijn product, de dealer schuift enkel het app. door naar de klant, als de dealer voor de klant de penta 110 erin heeft gezet, blijft ook de importeur aansprakelijk, immers deze leverd een ontvanger met dreamboat software, waardoor deze geschikt is om andere mm soft te proggen, dit geven ze ook zelf aan.

 

gisteren zat ik nog vol trots te vertellen dat mijn Xtreme met 1.10 gewoon bleef werken, dat was zo tot ik even ben gaan zappen naar de kiosk kanalen en daarna terug ben gegaan naar astra, nu heb ik dus ook een defect flash geheugen.

was dus een Kamikaze aktie Xtreme kapot.

Straks naar mijn dealer, en kijken wat hij doet.

 

Fenzo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...