Ga naar inhoud


MM+tetracrypt


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb al een tijdje last van het uitvallen van mijn topfield. Ik ben er mee naar de winkel geweest, maar die konden niks vinden. Ik krijg nu een beetje het idee dat het aan mijn MM ligt. Ik heb een MM versie 1.02 met daarop tetracrypt 1.0. Ik heb op mijn fun-kaartje **$*@*%*&^*#**-files staan. Als ik een film aan het kijken ben van de HD, valt hij ook soms meerdere malen uit en als ik wat probeer op te nemen, reset hij ook in een keer.

 

Heel raar, zouden er misschien ook bad sectors op de HD kunnen staan dat hij daardoor uitvalt? Het rare is dat hij het soms wel doet en soms niet. Ik heb de HD ook al een paar geformateerd, maar het probleem blijft.

 

Heeft iemand een oplossing?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dat probleem heb ik ook regelmatig, alleen tijdens het afspelen van een gecodeerde opname... Vooral als je gaat spoelen, maar het beeld komt na enkele seconden vanzelf weer terug. Ik heb dit trouwens ook met een Astoncrypt CI

Receiver: VU+ Solo 4K

Schotel: Digiality 85cm multifocus, 4x Triax PLL LNB, 4x Digiality DiSEqC 1.0 High-Iso (Astra1-2-3, Hotbird)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt erop dat de cam te heet wordt (wat nogal snel gebeurt bij een Topfield en vooral een MM) waardoor die kan vastlopen. De Topfield moet voor optimale koeling dan ook altijd zo vrij mogelijk staan zonder dat er een ander apparaat op staat. Ook afgesloten in een kast vindt 'ie niet zo fijn. Allemaal factoren die mee kunnen spelen bij het vastlopen. Probeer de cam eens in een ander slot, dat wil volgens diverse gebruikers ook wel eens helpen. Ik heb met mijn Topfield SE (80Gb) en Aston 1.05 nog geen warmteproblemen gehad. Maar bij mij staat 'ie dan ook helemaal vrij...

Open the pod bay doors, Hal

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je opname gedecodeerd op je harddisk staat moet je bij het afspelen blijkbaar de modules uit je Topfield halen. Het schijnt dat de receiver probeert om een gedecodeerde uitzending nogmaals te decoderen.

 

Citaat:
(6) The below problem is a little bit enhanced.

"If you try to watch a descrambled file which was recorded from an scrmabled channel,

many picture errors occur. These errors can be avoided by removing the CI,

so it seems the already decrypted data stream is sent through the CI again,

and perhaps tried to decrypt again."

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is niet zo dat mijn beeld weg valt, maar mijn hele topfield. Hij reset dan gewoon. Dat doet hij soms ook als ik gewoon aan het tv kijken ben. Meestal als ik hem net aangezet heb. Mijn topfield staat ook helemaal vrij, dus niet in een kast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een wissel harddisk, en bij mij slaat de topfield regelmatig vast als ik de nieuwe harddisk gebruik. bij de originele harddisk heb ik dit probleem niet. Volgens mij is dit ook een probleem van stroomverbruik en is de voeding van de topfield net iets te krap berekend. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ga het binnenkort wel doen, om de harddisk extern te voeden om te kijken of de problemen over zijn.

 

Arinka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat probleem met de harde disk en vastslaan heeft te maken met de "nieuwigheit" van de harde disk. De nieuwe generatie disks heeft een pin1 aansluiting die in een PC als resetaanluiting heeft. Als je nu alleen de pin1 doorknipt (die met de rode streep) moet dir probleem niet meer optreden.

 

hiermee al veel suc6 gehad in duitsland. (board.topfield.de)

 

test het echter wel eerst met een platte kabel die je kan missen!!!

 

Snopper

 

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Snopper,

Heb dit geprobeerd maar heeft helaas niet geholpen. Dit was wel een 80 pins ide kabel. Ik weet niet of dit nog verschil maakt en ik misschien ook pin 2 moet doorknippen.

 

Arinka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoogstwaarschijnlijk zit je probleem toch echt in de warmteontwikkeling.

Mijn Topfield viel ook regelmatig uit door de warmte.

Het is dan ook zeer aan te raden er een koelertje in te gebruiken zeker als je er een MM in hebt zitten want die wordt ook behoorlijk heet.

Het kan ook zijn dat er door de constante warmteontwikkeling in de topfield al slechte solderingen zijn ontstaan waardoor hij regelmatig uitvalt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo alanS,

Helaas, het is ook geen warmteontwikkeling, Ik werk al enige tijd met een verwisselbare HD, die buiten de topfield kast staat. Ik heb ondertussen 4 verschillende HD's, waarvan alleen de 80GB Western Digital problemen geeft. Aanstaande week kom ik er waarschijnlijk aan toe om de HD extern te gaan voeden. Mocht dit de oplossing zijn, dan laat ik het jullie weten.

 

Arinka

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi AlanS

 

als het aan de warmte ontwikkeling van mijn MM ligt, vind ik het wel raar dat hij soms ook gewoon uitvalt terwijl ik mijn topfield nog maar net aangezet heb. Het zou dan toch niet meer dan logisch zijn dat hij pas na een tijdje uitvalt, als mijn MM echt opgewarmt is? Mijn topfield staat wel helemaal vrij, niks er boven en niks ernaast. Ik las ook iets over stroomverbruik, ik heb er een fun 4 kaart in, zou dat ook nog wat uitmaken? Kan het ook zijn dat mijn topfield op een of andere manier statisch wordt en door een of andere ontlading reset?

 

Ik weet het niet meer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je je Topfield koud opstart en hij valt dan meteen uit dan gaat het warmtevehaal niet op. Echter als de topfield in het verleden wel vaak heel heet geworden is dan kan je wat koude solderingen in de voeding hebben waardoor de resets veroorzaakt worden. Als je de topfield aan hebt staan en je geeft er een paar tikken op valt hij dan ook uit????

Zoja dan wijst dat op een slecht kontakt en moet hij waarschijnlijk even doorgesoldeerd worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...