Ga naar inhoud


Schema powersupply Humax


dr_grebber

Aanbevolen berichten

Kan iemand mij vertellen waar het elektrische schema van de voeding van de Humax te vinden is?

Alle grote forums/boards kennen wel de service manual waar indrukwekkende scope-plaatjes in staan, maar het eenvoudige schema voor de voeding zit er niet tussen, of staat elders op een board. Een half jaar geleden heb ik het al eens gedownload, maar ben het kwijtgeraakt en de computer is ondertussen ook al opnieuw geinstalleerd. Ik zit al klaar met de multimeter en de soldeerbout,

 

Bij voorbaat dank,

DM800HD en DM7000S Visiosat Bisat (19E,13E,23E,28E), Dreambox 800 Noorwegen, iMac, MacbookAir, TimeCapsule, iPad, iPhone, Conceptronic CH3SNAS, Ziggo allesin1

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste Mr_Bean,

 

Bedankt voor je reacte, vanmorgen op het werk had een collega ook nog een mailtje van mijzelf bewaard, met daarin het beruchte schema. Ik heb een paar maand geleden ook al twee elco's vervangen, maar nu zijn er anderen kapot gegaan.

Eigenlijk ben ik een beetje pissed-off dat zo'n ordinair plaatje niet op een van de vele forums direct is te downloaden. Ik vermoed dat de heren moderators zelf verstrengelde belangen hebben bij het repareren van zo'n eenvoudige storing, en dat het ons daarom een beetje moeilijk wordt gemaakt? Het valt mij op, dat een moderator zich meer zorgen maakt over het aantal sterren waarmee ik mijn eigen vraag waardeer; terwijl jij gewoon de moeite neemt om mij een schema te sturen. Dus de sterren zijn nu als waardering aan jou <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />, en een prikkeling aan de moderators om toch maar te overwegen, dit schema eenvoudig beschikbaar te stellen. Per slot van rekening krijgt iedereen die een humax heeft en dit forum doorzoekt (al dan niet met de searchengine) vroeg of laat te maken met uitgedroogde elco's. Bovendien zijn deze elco's alleen in Duitsland voor partikulieren verkrijgbaar voor een reele prijs, terwijl je er in nederland een poot voor wordt uitgetrokken.

 

 

DM800HD en DM7000S Visiosat Bisat (19E,13E,23E,28E), Dreambox 800 Noorwegen, iMac, MacbookAir, TimeCapsule, iPad, iPhone, Conceptronic CH3SNAS, Ziggo allesin1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste nieuweling!!!!!! 1--- Voor je de moderators aanvalt moet je dan toch wel eens verder kijken dan uwe neus lang is.

 

De problemen met de voeding van de Humax zijn al zeer lang bekend en als je wat beter de forums zou gelezen hebben dan had je nu niet zo een onrespectabel antwoord gegeven.

 

2--Als je nog wat beter zou kijken dan uwe neus lang is en wat beter zou zoeken dan vind je in onze Link pagina een link naar sat city.nl vinden en daar kan je het schema zo downloaden ,maar je moet wel kunnen zoeken hé!!!!.

 

Kortom nieuweling zulke taal als de uwe hoeven wij echt niet te nemen ,daar is dit board en de mensen die iedereen proberen te helpen veel te tof voor.

 

Vriendelijke groeten van Koostronics. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

dr_grebber@

 

Wat zit je nou te zuuren man,iedereen die naar een schema had gevraagd die had hem van Koostronic gekregen en op deze bord is het .....tig keren op gediscuseerd maar je moet eerst ZOEKEN EN LEZEN op deze bord.Er zijn weinig tema's en problemen die hier niet besproken zijn.

Lezen,lezen,lezen.......dan zijn je problemen zo opgelost.

Succes ...met Lezen natuurlijk. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk heb ik gisteravond al gekeken op Satcity.nl. en tenminste nog wel 4 andere sites ook maar ik vond dus niet het schema van de powersupply. Er zijn diverse patches beschikbaar, Z-board, of een complete service manual vol met scoop-plaatjes, en zelfs de layout van een nulmodem kabel, maar het betreffende powersupply schema zit er niet als download tussen, noch op TuxOnHumax, of bij 'de-site-die-met-de-afstandsbediening-werkt", of op "de-site-met-blote-billen-links-en-rechts", of noem maar op.

 

 

Ik ben het met eenieder eens dat er ontzettend veel berichtjes gaan over de elco's en dat die 105 graad moeten zijn, en tenminste hetzelfde voltage, en een zenerdiodetje, maar nogmaals er staat in geen enkele posting een link naar een downloadable pdf-file.

 

Uiteraard waardeer ik Koostronics dat hij reeds meer dan honderd maal een schema heeft willen opsturen, maar ik wil liever niet iemand onnodig lastig vallen dus vandaar mijn verbazing, dat het niet downloadable is.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

DM800HD en DM7000S Visiosat Bisat (19E,13E,23E,28E), Dreambox 800 Noorwegen, iMac, MacbookAir, TimeCapsule, iPad, iPhone, Conceptronic CH3SNAS, Ziggo allesin1

Link naar reactie
Delen op andere sites

En toch is je kritiek nog steeds niet op zijn plaats.

 

Ik ben net 1 minuut geleden gaan kijken op satcity.nl en ja hoor het volledige schema en een uitleg erbij staan op de site onmiddelijk down te loaden bij Humax --dus toch even beter uitzoeken en je moet ook eens verder gaan kijken in de forums betreffende de voedingsproblemen want echt alles staat erin.

 

Neen beste als je het hebt gevonden vind ik persoonlijk een excuus aan de moderators en zeker aan Gerdy op zijn plaats.

 

Koostronics <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Eigenlijk ben ik een beetje pissed-off dat zo'n ordinair plaatje niet op een van de vele forums direct is te downloaden.


Als je zó "pissed-off" bent en op dit board zonder enige inspanning van jezelf jouw schema niet binnen de 2" kunt vinden, ga dan een ander board opzoeken waar het beter is!


Citaat:
Ik vermoed dat de heren moderators zelf verstrengelde belangen hebben bij het repareren van zo'n eenvoudige storing, en dat het ons daarom een beetje moeilijk wordt gemaakt?


Hoe durf je?
Elke moderator hier geeft het beste van zichzelf om iedereen te helpen waar het kan, maar ook om auteurs van flauwe en onterechte uitspraken zoals die van jou een ernstige blaam te geven!


Citaat:
Het valt mij op, dat een moderator zich meer zorgen maakt over het aantal sterren waarmee ik mijn eigen vraag waardeer


Om hulp vragen en jouw eigen posting daarna met 5 sterren waarderen getuigd van weinig respect tegenover de andere gebruikers! Het zijn "andere" gebruikers die beslissen of een item de moeite waard is om door anderen gelezen te worden!
Daarom is een eigen appreciatie van een eigen posting hier volkomen waardeloos en belachelijk!

Ik geef je nog verder het voordeel van de "onwetendheid" want met 22 postings moet je hier niet meteen zó hoog van de toren komen blazen.
Jouw vraag is nu voldoende beantwoord geweest.
Einde discussie.

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit onderwerp is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...