Ga naar inhoud


Welke receiver voor beste beeldkwaliteit?


Bigfoot

Aanbevolen berichten

Graag wil ik es van de satters hier horen wat jullie ervaringen zijn met receivers als je het over beeldkwaliteit hebt.

 

Zelf had ik tot voor kort een Humax 5300, en heb nu zowel een Aston Xena 1700 en een Force 1144s.

 

Beide vind ik een behoorlijke verbetering t.o.v. Humax aangesloten op een Philips 32" matchline breedbeeld.

 

Vooral bij voetbalwedstrijden merk ik dat een soort vertragingseffect wat ik zag bij de Humax (bij snelle beweging) nu niet meer speelt.

 

Graag alleen meningen van degenen die verschillende modellen met elkaar vergeleken hebben. Opm als de mijne is mooi scherp is aardig maar nietszeggend.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


1144s/ 1145s is qua beeld hetzelfde.

 

Op welke punten is er verschil dan met de Dreambox?

 

Trouwens, de afstandsbedieningen van de Force en Dreambox komen volgens mij uit dezelfde fabriek, ze zien er nagenoeg hetzelfde uit....

 

Zit er bij de Dreambox ook zo'n (update) connector bij de batterijen?

 

opst.3_frit_uden-kasse-kop.jpg

 

 

dreambox-remote-big.jpg

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het beeld is gewoon mooier en helderder. Van mij is het gewoon een persoonlijk observatie met de force op scart 1 en de dreambox op scart 2 van mijn 100hz Philips matchline. Ik denk dat veronica satellite de test heeft laten uitvoeren door meneer Sipman en die zal het ongetwijfelt gemeten hebben.

De dreambox heeft ook een Universal Electronic afstandsbediening. Dat zijn de makers van de bekende One4All afstandsbedieningen en die maken voor diverse fabrikanten OEM remote's. Ja die van de dreambox heeft ook zo'n flash connector maar daar heb je zonder de programmeeraparatuur niets aan hoor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Ik heb de ervaring dat het per exemplaar kan verschillen.

Mijn eerste Hummie 5400Z die ik na een week opblies had een veel beter beeld dan mijn tweede exemplaar.

Ik heb nu anderhalve week een Extreme en ik vind deze weer een beter beeld geven dan de Hummie.

Afgezien van het feit dat hij ook veel moderner is met meer mogelijkheden.(De kleine software perikelen niet mee gerekend.)

 

Succes Theo50

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan alleen vergelijken tussen een ECHOSTAR en XTREME.

op een 100 hz philips breedbeeld heb ik de indruk dat de XTREME een beter resultaat geeft. Mooi scherp rond de hoeken enz.en van vetragingen merk ik niets. Verder blijft het natuurlijk een kwestie van smaak, immers wat is goed. Ik heb in ieder geval niets te klagen.... welke ontvanger van welk merk dan ook, het is ALTIJD beter dan de kabel.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Koekje erbij ????

Link naar reactie
Delen op andere sites

uh misschien is de dreambox heel erg goed, kan hem echter niet vergelijken... met die 1145 van mij.

 

maar een hummie, hyundai, philips, aston, galaxis en de legendaire pio (als skybox) heb ik afgelopen week naast die van mij kunnen zien in een sat-sjop (de desbetreffende wil hem, de force, misschien gaan dealen na dat effe aansluiten)

 

ennuh sorry maar die anderen is geen vergelijk met de 1145..

misschien qua scherpte en contrast weer wel maar kleur en beeldstabiliteit en de algehele beeldindruk bevalt me gewoon niet van die andere merken.

 

MAAR dat is wel persoonlijk, zo'n algehele beeldindruk, ja misschien zelfs een beetje gekleurd door de wetenschap dat die van jouw altijd goed MOET zijn.

 

Toxic(q), zeker als je die 1145 hebt gezien voordat de update van onlangs erop zat heb je niet het hele spectrum kunnen beoordelen wat de receiver met correcte soft kan.. (dat is geen kritiek maar een constatering)

 

zou wel eens zo'n dreamdoos willen vergelijken.

 

cheers

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tonski, ik begrijp dat het niet leuk is als men over je eigen receiver beweerd dat het nog beter kan, maar feit is dat de force maar gewoon uit een derde rangs koraanse fabriekje komt en force daar zelf niet meer aan mee ontwikkelt. Het enige wat force doet is het OEM kastje van techsan naar hun eigen wens aan laten kleden en de software aan hun behoefte aan laten passen.

Hier staat de force met dezelfde hardware maar dan in een derde-rangs low-budget "Koreaan" versie:

http://www.techsan.tv/english/product/settop_g.asp

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> dat zou mooi zijn...

 

derderangs receiver uit korea.

 

neen zelfs techsan's topmodel heeft bij lange na niet de specifikaties van de force... 1145 en als je hem open maakt vindt je geen enkele overeenkomst..geen enkel front kan ueberhaupt op passen als getoond op die site, zelfs de board gerelateerde kaardlezers kunnen niet op die plek ondergebracht worden zoals dat bij force het geval is.

 

Jij bedoeld wellicht de smart vento etc. (wela gmbh) de vroegere oem versie van de oude modellenreeks... Die nu zelfstandig zijn en niks meer met Force te maken hebben zoals de Smart Pantaree.

 

die nu inderdaad hun eigen kissies in opdracht geven. (ergens)

 

al zouden ze enkele onderdelen daar halen, hetgeen alle overige merken even zo doen en ook als er een board uit timboektoe komt betekend dat nog niet dat de receiver als geheel vergelijkbaar derderangs is.

 

maar ik begrijp je zorg <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> als die kleding zoveel geld mag kosten waarom worden dan zo weinig techsan's gekocht? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

"ik weet het echt niet Toxic(Q) of de Seat minder zou zijn dan de VW original"

 

cheers

 

zullen we eens die kistjes naast elkaar zetten?

 

 

 

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

neen, wacht, ho, stop

 

ik ben wellicht gepassioneerd mbt mijn merkie,,, maar ik maak hier geen verkapte reklame (als dat eventueel de indruk was) en het zal me eigenlijk worst wezen als die exoot het hier helemaal niet goed doet...

 

cheers <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet 100% zeker dat het mainboard van deze http://www.techsan.tv/english/product/settop_i.asp techsan, 100% hetzelfde is als dat van de 1144.

Ze hebben er alleen een ander kastje en frontje omheen gedaan en er aangepaste software in zitten (uiterlijk een beetje veranderd), maar jouw Force wordt echt in de fabriek van techsan gemaakt, gebaseerd op een bestaande OEM bak waar ook hun 7000 weer op gebaseerd is. Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom Handan (ook Koreaan) zo weinig receivers verkoopt? Laat je niet foppen, want deze derde rangs OEM fabrikant maakt van hun OEM bakkie wel een Echostar 7000:-)))

Wil je er een krat (of liever nog een pallet) bavaria op zetten dat de techsan 7000 tweelingbroertje is van de Force 1144 (of eigenlijk andersom)?

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...