Ga naar inhoud


Harde Schijf


Gast

Aanbevolen berichten

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Wie kan mij vertellen welke harde schijf ik het beste kan gebruiken. Ik heb een harde schijf van 40 Gb er in zitten, maar wil deze eigenlijk graag verwisselen door een harde schijf van 160 Gb of 200 Gb. Mijn vraag alleen is welke harde schijf is het meest geschikt hiervoor, qua werking en warmteontwikkeling. De ontvanger staat onder de TV en heeft ongeveer 3/4 van de hoogte van de ontvanger voor warmteafvoer. Wie kan mij advies geven. Ik wil er geen ventilator boven!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Toch heb ik nog niet de juiste informatie over de grootte (160 a 200GB) en de warmteontwikkeling.Ik ben bang dat de ontvanger te warm wordt on der de TV en veel meer ruimte heb ik niet.

 

 

Dan nog een ander vraagje. Hebben jullie ook regelmatig last dat oudere opnames nogal eens veminkt worden, die eerst goed zijn opgenomen??

Link naar reactie
Delen op andere sites

DSC00035.JPG

 

Meschien de oplossing voor jou?

 

In onderste ontvanger zit al een Hd van 200 Gb.

De bovenste 80 Gb, maar daar komt ook een 200 Gb in. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je gewoon te bang bent dat ie te warm wordt, moet je er een koeler in zetten (zie alle eerdere postings, even zoeken op ''koeling'') of voor die hele gave oplossing kiezen van peez (zelf gemaakt of gekocht?, komt er stof in je Toppie of in je HD??).

Het is volgens mij moeilijk om te zeggen hoeveel warmte er in welke situatie komt. Lees de postings er maar eens op na, bij iedereen verschilt dit toch weer. Het is best mogelijk om hem warm te laten zijn, maar op langere termijn slijt hij toch sneller. Helaas blijft het toch een beetje een kwestie van proberen, waarbij je natuurlijk wel moet proberen om de rustigste en koelste hd in te bouwen. Kijk anders eens naar het vermogen van de HD op de site van de fabrikanten.

 

suc6

 

Gorilla King

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

of voor die hele gave oplossing kiezen van peez (zelf gemaakt of gekocht?, komt er stof in je Toppie of in je HD??).

 

 

 

Kan je gewoon kopen.

Stof komt zeker in de Topfield, maar met goed onderhoud kun je dit opvangen.

 

ps. deze kap wordt ook eerdaags voor de Dream box leverbaar! (krijg hem volgede week binnen)

Echt gaaf. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gorilla King, het niet mijn bedoeling om er een ventilator op te zetten (ben ik een beetje te lui voor <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />). Ik ben op zoek naar de beste harde schijf van 160 of 200Gb die weinig warmte produceert.

 

PS. maakt het wat uit of je een schijf neemt van 5400 of 7200 toeren?? Ik had begrepen, dat 5400 toeren minder warmte produceert, maar zelf denk ik dat een 7200 toeren beter is als je opneemt en kijkt tegelijk.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Advies: ..............................??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik zo de eerdere postings lees (niet lullig bedoeld) dan zie ik dat een 5400 toeren HD beter is voor de warmte-ontwikkeling en dat een 7200 niet echt nodig is voor een snelle datatransfer. Op zich wel logisch, want hoe meer beweging hoe meer warmte. 7200 is in je pc wel nodig. De 8 MB cache schijnt niet echt de prestaties te verbeteren.

Ik weet niet wat de waarde is van de volgende site, maar misschien heb je hier wat aan:

hier dus

 

Van de volgende site weet ik wel dat ie vrij goed is, kijk maar eens naar dit voorbeeld. Als je een test pakt van een andere hd, staat hier ook de temperatuur bij (want daar draait het natuurlijk om).

 

Al zoekende vind ik deze ook nog eens.

 

Ik hoop dat je zo wat meer geholpen bent. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Gorilla King

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt, ik heb nog niet alles gezien, maar wat ik gezien heb waren alleen maar schijven tot 120Gb en die vind ik te klein. Als ik wat meer tijd heb kijk verder naar de links die je gegeven hebt.

 

Heb je trouwens enig idee waarom oudere opnames na verloop van tijd langzaam maar zeker verminkt worden. Opnames waren goed opgenomen. Ik heb me al af zitten vragen of er rare dingen gebeuren als de schijf vol zit. (En ik heb hem regelmatig vol, vandaar ook een grotere harde schijf)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...