Ga naar inhoud


[Strong] Nu incl.settings..vanaf nu Origineel V20 met seca2


M_Z

Aanbevolen berichten

Vanaf nu kun je de oude zogenaamde originele v20 software (da3pokned...enz) vergeten. Die werkt niet meer met originele Seca 2 kaarten zodra C+ stopt met het signaal uit te sturen. Bovendien zijn er veel ontvangers (vooral Nokia 9302) die zelfs nu al niet werken met Seca 2 kaarten omdat de oude originele v20 software toch niet alle blokken overschrijft zoals het hoort.

 

Ik heb nu van een goed werkende Strong 8000 de originele software (ook eindelijk inclusief goed werkende originele settings (dus nog geen M_Z settings)) kunnen uitlezen.

 

Ik had hier een probleem geval staan. Het was een Nokia 9302 die ondanks de volledig originele oude Da3pokned, niet wilde werken met Seca 2 kaarten.

 

Nadat ik de nieuwe Seca2-M_ZoriginalV20 erin heb gezet, werkt de ontvanger weer perfect. Direct de originele settings erin, en direct beeld zonder te hoeven wachten op de Seca 2 update (groene balkje).

 

Laten we dus maar beter deze nieuwe originele V20 firmware als basis gaan nemen om daar uiteindelijk iets moois van te maken.

 

En je vind hem natuurlijk op de Strong Download pagina.

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dag M_Z,

 

Das heel mooi voor de Strong 8000 bezitters.

 

Ik bezit echter een Strong 8100. Is daar al nieuwe basis software voor of werkt de gewone v22 van je site met seca2?

 

Groet,

 

Dennis

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na het installeren van deze clean v20 software lijkt alles goed te gaan, de decoder geeft aan V20 OEM6 Type 4 (was 3) alleen kreeg ik nog steeds heel even een groene balk met decoder niet uit zetten nieuwe smartcard wordt gecontroleerd. Verder lijkt het te werken, nu nog wachten op de datum up-date

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Na het installeren van deze clean v20 software lijkt alles goed te gaan, de decoder geeft aan V20 OEM6 Type 4 (was 3) alleen kreeg ik nog steeds heel even een groene balk met decoder niet uit zetten nieuwe smartcard wordt gecontroleerd. Verder lijkt het te werken, nu nog wachten op de datum up-date


Dat staat er bij mij ook (clean install V20 original) maar de datum staat op 31/12/2003
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
En als wij nou de blob 1.1 eroverheen zetten, zal die dan de seca2 kaart wel updaten? Blob werd er toch geschreven naardat ze in italie naar seca 2 overgestapt zijn.

groetjes Regi


Deze gedachte had ik ook, maar het schijnt nogal link te zijn. Iemand al iets uitgeprobeerd ?? Ik zou wel willen maar weet niet hoe de Strong blind te patchen (voor het geval dat het echt mis gaat) dus doe ik het maar ff niet.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb al geprobeert eerst v20 te laden op de update te wachten en dan blob 1.1 er overheen, maar dat levert geen auto-update versie op.

 

Met de nieuwe v20 heb ik de afgelopen 24 uur ook nog geen update van de datum gekregen, maar dat zal nog wel komen denk ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Shimai, we hebben het hier over originele firmware. Dit is de vervanger voor de oude v20 da3ned3SPok.bin file die iedereen gebruikte om de ontvanger weer helemaal clean te maken. De nieuwe originele firmware die ik heb uitgelezen uit een goed werkende SRT8000 waar nooit geen patch op gezeten heeft, beslaat alle blokken firmware inclusief eeprom en kanalenlijst.

 

Over het autoupdate probleem. Ik kan niet begrijpen waarom deze firmware geen autoupdate zou geven. Als dat niet gaat, dan heeft C+ een dik probleem, want dan zou dat betekenen dat er geen enkele v20 Strong ontvanger ontvankelijk zou zijn voor updates. Ik denk zelf dat er momenteel door problemen bij C+ zelf geen updates worden uitgestuurd. Ik lees op verschillende boards dat ook de 5 mei limiet niet gehaald wordt. Veel mensen hebben nog geen v1+ kaart ontvangen, zelfs betalende abonnees. Sommige kaarten blijven op 31 mei staan, sommige zijn al door naar 30 juni en andere blijven op pre-enable 31 december staan (wat overigens absoluut niet wil zeggen dat je dan beeld hebt tot 31 december, de keys van juni zitten er zelfs niet in).

Laten we even afwachten voordat er paniek ontstaat, de originele firmware zou altijd in staat moeten zijn updates te ontvangen, anders zal er bij C+ zelf iets belangrijks mis zijn in hun upstream. En daar zal dan ook wel weer een oplossing voor komen. Terug naar v6 of v15 lijkt me geen optie (er zijn enkele meldingen dat hier wel kaarten hun update op hebben gehad). Het moeilijke is ook dat niemand eenvoudig kan testen of er updates komen, je kunt de kaarten niet even makkelijk terug zetten na de update om nog eens iets anders te testen. Dus niet gaan roepen of gokken, zeker weten kunnen we dit pas als er voldoende ervaringen verzameld worden.

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Na wat firmwares te hebben vergeleken, is de conclusie dat de "Update" buiten Defiant valt.

 

Als je de oude V20 vergelijkt met de laatste gehele van M_z is er totaal geen verschil. Hieruit zou je dan weer kunnen concluderen dat het geheel straks wel gaat werken.

Dus eerst de gehele M_z V20, dan de patch welke je voorheen gebruikt en dan straks wel een kaart-update.

 

Als je de oude jamming over de V20 heen zet heb je ook een werkende seca2 kaart, dus blob 1.1 is niet verplicht.

Dit is mooi, want de jamming is stabieler op irdeto.

 

Al met al is het gewoon wachten zoals M_z al aangeeft want zolang Canal+ het niet rond heeft kun je aan de gang blijven. Laat dus lekker de seca2 kaart aan de kant liggen en kijk nog ff op de educatieve manier. Als 1/2 nederland straks zwart beeld heeft ligt het aan Canal+, dus ze zullen het wel uit moeten stellen.

 

Jefferson

srt8000h (v15/20) + gw / fun / multipro

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb ook nog steeds die datum... Heb m'n kaart echter nog maar een week, mischien komt die update ook nog wel wat later... Heb in ieder geval nog beeld <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

VU+ DUO (Hd Samsung Spinpoint F1 1TB) | Vantage HD8000S (Hd 500gb) | DreamboX DM7000S (Hd Maxtor 120gb) | DreamboX 500s | Visiosat Bi-satellite G4 (13e, 19e, 23e, 28e)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mij werkt de update van Canal+ op de nieuw Seca2-kaart niet. Ik heb een Nokia 9304s (=Strong 8000). Zowel de originele software van Strong als Seca2-M_ZorigV20.zip geven geen update. De orginele software van Strong geeft de updatebalk, maar blijft toch staan op firmwareversie 20, OEM 6, type 3, patchrun 0. De Seca2-M_ZorigV20.zip heeft als versie 20, OEM 6, type 4, patchrun 0.

 

De kaart is in orde. Hij wordt zonder meer geupdate (naar 30 juni) op een andere ontvanger. Zijn er meer mensen die hier last van hebben en heeft iemand een oplossing?

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...