Ga naar inhoud


Eut Sesat 36o 0ost


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo, hier een nieuw lid. Mijn naam is René. Ik heb het volgende probleem. Hoewel ik op verschillende satellieten zenders ontvang, die ik met mijn 80 cm. schotel, helemaal niet zou moeten kunnen ontvangen, kan ik sinds de aanschaf van mijn Topfield PVR 4000 Ci, de Eut Sesat niet ontvangen. Als ik op een kaart op internet kijk, op welk gebied deze satelliet z'n footprint gericht heeft, kom ik tot de conclusie dat Nederland zo ongeveer in het epi-centrum ligt. Voeg daarbij de vermelding in de bijlage van de Satellite, dat een 1 mtr. schotel moet volstaan en dat ik zenders ontvang van satellieten tot 1,20 mtr. aan toe dan kan ik er met mijn pet niet bij.

 

Mijn vraag is dan ook; Zijn er meer mensen die ditzelfde constateren en <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />weet iemand hier een oplossing voor?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Alan, de Astra 2 ontvang ik op topniveau, naar het oosten toe draaiend, wordt dat inderdaad minder, maar op 42o O ontvang ik wel de Turksat, maar wel net aan hoor. De Eurobird die daar ook hangt, vliegt er echter op hetzelfde niveau uit als de Astra 2. Mijn schotel moet inderdaad beter worden afgesteld. Ik heb ook al uitgeprobeerd of de schotel wel vrij zicht op 36o O heeft, nou dat heeft hij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kies eens een andere transponder als je hem probeert op te zoeken. Misschien probeer je ontvangst te krijgen door de schotel te draaien terwijl je op een transponder zit die niet uitzend.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Euréka, dit is precies wat ik gisteravond heb gedaan en het is gelukt. Via een site met zenderlijsten en recente updates daarvan, kwam ik veranderingen van pids tegen van "Lider TV Azerbaija, heb dit ingetoetst, met daarbij de juiste satellietnaam en vanaf de turksat komende zag ik signaal verschijnen. Toe ik ging kijken wat er nog meer te ontvangen was kreeg ik er niets meer bij met automatisch zoeken, maar dat bleek z'n oorzaak te hebben in het feit dat er maar 2 ku band transponders vast bleken te staan, de rest waren C band transponders en daar is mijn schotel te klein voor. Inmiddels heb ik de andere zenders ook, waaronder een interessante nl. OBN BiH. Deze geeft de originele spraak en ondertiteld. Maar dat zal voor jou geen nieuws zijn denk ik. Evengoed bedankt voor je suggesties. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...