Ga naar inhoud


[Pioneer] Openen Pioneer DBR-S300NL


Gast bontekoe

Aanbevolen berichten

Om vivisectie te kunnen plegen op een van onze decoders zullen we deze eerst open moeten maken. Echter... op het middelste schoefje aan de bovenkant zit een soort kapje die het schroefje afdekt. Vervolgens staat er op de decoder dat hij onherstelbaar beschadigd kan raken bij het openen. Nu heeft Filmnet ooit al eens een truukje uitgehaald met een decoder die bij het openen het geheugen wiste.

 

De vraag is: heeft een van jullie het ding al open gemaakt (kapje verwijderen) en is deze goed te patchen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Volgens mij zag ik gisteren een posting over een 300 waar een 16xx MoBo in zou zitten, dus iemand heeft hem open gemaakt.

Bij dat filmnetkastje werd trouwens niet het geheugen gewist, maar een TTL IC opgeblazen waar ze het typenummer van hadden uitgewist.

Bij filmnet had dat een reden, ik denk niet dat pioneer dat zou doen.....

 

suc6

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad TTL defect. Maar dat ligt ver achter ons. Ik hoop dat iemand hem al open heeft gemaakt en de patch uitgevoerd. Het kan een 1632 zijn volgens mij. Mogelijk heeft iemand de patch al uitgevoerd op dit MB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog even een aanvulling, volgens mij is het plastic kapje op meer systemen gebruikt. Ken je het kapje laat het dan ook even weten. Hierbij nog een foto van het kapje:

 

kapje.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Bontekoe,

 

Zoals ik het bekijk is dit knopje slechts een verzegeling van het apparaat, t.b.v. de garantie. Knopje weg of verbroken.... géén garantie meer.

 

Bij mijn 110NL was mij bij aankoop al opgevallen dat de sticker, die het apparaat zou moeten verzegelen, op een rare manier is geplaatst.

 

Doordat de sticker alleen geplakt was op de achterzijde en niet op de bovenzijde kon de deco zonder deze sticker te beschadigen open. Het gedeelte van de sticker dat eigenlijk op de bovenzijde geplakt zou moeten zijn, was nog voorzien van een stukje "papier" dat normaal onder een niet geplakte sticker zit. Dit gedeelte was met een plakbandje op de bovenzijde geplakt.

 

Het lijkt erop dat ze dit hebben verbeterd bij de nieuwe modellen. Eens te meer vanwege de innovatieve software die voor de pioneers wordt ontwikkeld. Een soort afschrikking voor het laden van andere firmware, met als gevolg het vervallen van de garantie.

 

Bij mij maakte het niet uit, want ik moest toch een connector in de deco solderen t.b.v. mijn jtag. Solderen in een apparaat heeft automatisch het gevolg dat de garantie vervalt. Maar van de deco's die nu par/ser te patchen zijn, moet toch eerst worden vastgesteld welk moederbord ze hebben en dus moeten ze open.

 

Maar goed, de hobby vergt dit soort "risico's" van het vervallen van de garantie. Het lijkt mij niet dat ze een soort van booby-trap hebben ingebouwd.

 

Groeten Sander

Octagon SF 1018 HD - V1.11.70 - CD/TVV/SRG - Wavefrontier T55 W 5/1 - 5/9/10/13/16/19/23/28 O
Octagon SF 1008 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Rebox RE 9000 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is overigens niet helemaal waar dat je garantie vervalt als je een apparaat modificeert, zelf als de fabrikant dat in een disclaimer zo stelt. Als je iets wijzigt, en kan bewijzen dat een evt. defect niet daardoor is veroorzaakt heb je recht op garantie. Net zoals storingen aan een product die na de garantieperiode optreden en een fabricagefout als oorzaak hebben. Maar het kost natuurlijk een hoop tijd en geld om dat aan te vechten, tenzij het bedrijf je ter wille wil zijn. Zo heb ik mijn Canon powershot eens laten vallen en toen was de autofocus naar de knoppen. De leverancier vroeg of ik hem had laten vallen, waarop ik zei dat dat zou kunnen, maar ze hebben hem gratis gerepareerd......

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...