Ga naar inhoud


topfield?nemen of een andere met twin tuner?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een aantal berichten gelezen over de topfield pvr 4000 na veel lezen was ik overtuigt deze neem ik <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />, Maar nu twijfel ik toch weer door de berichten over oververhitting/beeld uitval/kaarten die niet meer werken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> Nu had ik ook belangstelling voor de humax 8000 met twin tuner maar hier is nog geen ervaring mee opgedaan.Er moet ook nog een samsung zijn met twin tuner.wie o wie heeft ervaring met een reciever met een twintuner! die dit probleem niet heeft maar natuurlijk wel goed beeld geeft?

alvast bedankt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nu daar kan ik wel wat op antwoorden.

 

Ik zou nog altijd de Topfield nemen omdat de fabrikant heel vaak met software updates komt. Er zijn een aantal klones van de Topfield waarvan de Samsung er 1 is. Samsung komt ook veel later met updates zodat het support van Topfield beter is. Je kan in de klones ook geen Topfield firmware erinzetten. De anere merken zoals mediacom, skyplus etc, hebben zich nog niet waargemaakt.

 

De verhalen die de ronde doen over verhitting, niet werkende kaarten kan je dus als volgt zien.

 

Inderdaad heeft Toppie een probleem met de Seca2 kaart van Canal digitaal in een Aston 1.05. Ook andere ontvangers hebben dit. Echter doet zich dit probleem niet voor bij zuster ondernemingen van Canal Digitaal. Technici van Canaal Digitaal zijn aan het testen waarom dit gebeurd. Aangezien Topfield altijd heel snel is met updates zullen zij ook hierop regaeren indien het probleem in de firmware ligt.

 

MBT de warmteontwikkeling kan ik alleen zeggen. Je hebt geen probleem met je Toppie en hitte als je voldoende ruimte bove je Toppie laat zitten en deze kamer goed geventileerd is. Hitte onstaat in 9 van de 10 gevallen door omgebouwde harde disks die op 7200 rpm draaien. Als je een andere HD erin wilt zetten, kies dan voor een 5400 rpm HD -> geen probleem.

 

Wachten op de TF5000 zou ik niet doen ivm met de prijs ontwikkeling. Deze zal ongeveer 950 euro bij de introductie kosten bij gebrek aan concurrentie, maar de prijzen zullen in de toekomst zeker vallen.

 

De Humax 8000 staat in Duitsland niet in een goed licht wegens de terugname van Humax wegens grote problemen. (crashes, geluid ontwikkeling en niet rijpe firmware) ik steek mijn handen er in iedergeval niet naar uit en hou het bij een gerijpt produkt.

 

Ik hoop ik heb je geholpen.

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt snopper! voor de genomen moeite dan toch maar voor de topfield! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...