Ga naar inhoud


Twee Tuners, maar via 1 beeld


Gast markojan

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds enkele dagen een Topfield. 3 Twin LNB's van ALPS en een Visiosat Bisat schotel waar met een speciaal beugeltje nu 3 sat's mee te ontvangen zijn (H'bird-Astra 1 en 2). Ik heb alles aangesloten volgens de tekeningen die hier op het board te vinden zijn en Hopppppaaaaa Beeld. Perfect !, maar ik stoei nog steeds met het feit dat bijvoorbeeld kanalen van de H'bird maar op 1 tuner doorkomen. Op de andere tuner blijft het gele balkje angstvallig weg. De disecq instelling is precies gelijk aan de instellingen voor de andere (wel beeld gevende) tuner.

Het groene balkje staat bij beiden op ruim 90%. Dus de Topfield 'ziet' de LNB's wel... (toch ???)

 

Vraag is dus: Hoe kan het dat je via bijv. Tuner 2 die apart geschakeld wordt met een 4 in 1 disecq geen signaal en beeld geeft en Tuner 1 wel ????

Bij de Astra 1 heb ik helemaal geen geel balkje bij in het LNB instellingen scherm, maar op beide Tuners (1 en 2) wel beeld en gele balkjes die wel reiken tot aan 95-98%... Hoe kan zoiets nou toch ???

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb alles omgedraaid en geen verschil.

De Switch is niet defect, want via de andere sat. schakelt ie wel.Ook de LNB lijkt mij niet defect, want ik kijk nu naar de H'bird via de 2e uitgang (achterste) van de Twin LNB op Tuner 1 en via die uitgang had ik eerst ook geen beeld op Tuner 2...

Het lukt gewoon niet om signaal te krijgen via tuner 2 voor de H'Bird en Astra 2. Alles heb ik nagekeken, ook de kabeltjes zelf. Als ik zelfs kabels wissel, dan krijg ik geen signaal 9wel een groene balk tot ca. 90%...

Nou zal ik niet zo snel iets van Astra 2 of H'bird twee bekijken als ik iets opneem van Astra 1, dus het is geen grote ramp. ik kan vind het alleen erg vreemd ! Astra 1 heb ik wel via beide tuners (??!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />)

Maar als iemand toch nog een idee heeft: Graag stuur me een mail of meld het hier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De signaalmeter van de Topfield laat het wel eens afweten als een transponder niet is gelokt. Dan moet je hem eerst op een zender zetten en dan weer terug naar het menu. Kijk ook eens naar de LNB instellingen. Mij is het niet duidelijk of je doorgelust hebt of dubbel aangesloten. Zelf gebruik ik op tuner 1 een diseq switch en op tuner 2 een diseq motor (op 1 schotel). Dat werkt perfect!

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft niets opgelost.

Nu heb ik Hotbird en Astra2 alleen via tuner 2.

 

Vreemd vind ik ook dat ik soms helemaal geen signaal heb via Astra2 en H'bird.

 

Ik zap bijv. naar Deejay TV en dan zie ik alleen een groen balkje. Geel is foetsie op tuner 1 én Tuner 2. Als ik dan naar de LNB instellingen ga, dan zie ik soms wel een gele balk, maar soms ook niet. Dan is het even een kwestie van disecq instellingen veranderen van bijv. 3 van 4 naar 3 van 4 of Mini A of B en hoppa geel balkje weer terug. Als je dan gaat zappen is er ineens wel beeld.

Vreeeeeemd ?????? Het lijkt er een beetje op dat de instellingen 'verlopen' en dat je het steeds moet aanpassen.

Vandaag nog beeld via H'Bird , maar morgen kan het zomaar weg zijn. ??? (Geen of gecodeerde uitzending). Soms is het gele balkje er wel, maar staat er: geen of gecodeerde uitzending.... snap ik niet want het zijn toch echt FTA kanalen.

 

Wie of wie helpt ???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over welke ASTA heb je het eigenlijk?

Astra 1a 19 graden oost?

Astra 2

Astra 3

 

Zet hem eens op ASTRA 1a 19.2 oost

En Hotbird 13 graden oost. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar staat er: geen of gecodeerde uitzending.... snap ik niet want het zijn toch echt FTA kanalen.

 

hier had ik je dat al een beetje uitgelegd.

Je zit gewoon op een verkeerde satelliet die toevallig ook uitzend op die frequentie, daardoor krijg je die melding van gecodeerde uitzending.

Je fout zit hem volgens mij in je settingslijsten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eens andere settingslijst.

Die van collega moderator Murdock bijvoorbeeld.

Om te testen kan je ook eens op allebei de tuners exact dezelfde settingslijst gooien. Door dit soort testjes kun je de oorzaak vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...