Ga naar inhoud


Vragen over Topfield TF4000 PVR


Gast

Aanbevolen berichten

Mensen,

 

Ik heb dit forum eens doorgespit en ook in Duitsland e.e.a. "duchgelesen", maar ik heb nog wat vraagjes voordat ik overga tot aanschaf. Ik wordt niet goed van mijn VHsat tuner op het moment..

 

* Hoe zit het met de warmteontwikkeling van de 4000. Moet je een koeler gaan inbouwen of niet? Graag uw ervaringen.

 

* Een ingebouwde HD is leuk, maar ik wil op mijn PC dingen bewerken. Iemand ervaringen met HD wisselframes en/of andere aansluitingen naar de PC

 

* Welk formaat wordt gebruikt voor de HD. FAT, FAT32, NTFS, eigen formaat. En levert dit problemen op met WinXP?

 

* Welk type bestand komt er uit deze box (via HD). Mpeg-TS, PVA, iets anders.. Ik gebruikt zelf PVAStrumento voor PVA naar MPEG2 omzetten (Hauppauge Nexus PC kaart). Werkt dit ook voor deze streams?

 

* Zapsnelheid. Zapt dit beesje een beetje snel? Het zou helemaal geweldig zijn als de tweede tuner het volgende kanaal al vrijschakeld heeft als je zapt (vooruit welteverstaan). Maar dergelijke ontvangers ben ik nog niet tegengekomen.

 

* Doe ik er verstandig aan de versie te kopen met Conax embedded. Is dat te veranderen naar een andere descramble methode (viacces/seca/irdeto) of is het hardwarematig conax?

 

* Verkoop adressen (ook in Duitsland) via PM zou ik zeer waarderen.

 

Veel vragen ik weet het, maar met VHsat heb ik al een miskoop gedaan, en dat wil ik geen tweede keer... Het leven anno 2003 is al duur zat.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

 

Ik hoop dat jullie e.e.a. voor mij willen/kunnen beantwoorden.. Alvast bedankt.

 

Tot slot een smiley om jullie vriendelijk te stemmen: <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


USB via CI? Wordt dat een PC-PCMCIA kaartje die via speciale software in de tuner bestanden overblaast? Daar had ik nog niet van gehoord..

 

Ik heb ook naar de dreambox gekeken, maar ik vind dat toch te veel een hobbybox die staat of valt met de ontwikkelingen van traveler.. Verder na de 1 april grap van dreammedia heb ik weinig trek in dreammedia stuff...

 

De topfield 5000 gaat wel USB2 ondersteunen, maar introductie prijs 900+ euros.. Daar koop ik een topfield 4000 voor plus 2 hele grote HD's... Wisselen maar... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Andere goede twin tuners waarvan u weet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

PCMCIA USB 2.0 zijn gewoon te koop en kosten +/- 30 euro ex.

 

Maar kan de Topfield dan daar mee om gaan of moet er weer wat geprogrameerd gaan worden?

 

Paul

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een antwoordje over het koelingsprobleem: Mijn ervaring (met 120Gb Maxtor harddisk 7200 rpm, Aston 1.05 CI, en vaste schotel, alleen voor het gewone NL spul) is dat er geen koelingsprobleem is. Bij mij staat alles gewoon in een kast onder de TV, met een glazen deurtje er voor, en een open achterkant, in het onderste vak, en daarboven een open ruimte, en dan een plank met een video en een CD speler. Ja de CI model wordt iets meer dan handwarm, maar een thermometer op de bovenkant van het apparaat komt niet ver boven de 30 graden (Celsius <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) dus het valt m.i. allemaal nogal mee. Ga je echter met MM modules werken, gemotoriseerde schotelantenne's en al het andere spul wat sommige enthousiastelingen (sorry boys <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) in, aan, op of onder de TopField bouwen, zetten, plaatsen, leggen of hangen, dan kan het stroomverbruik navenant toenemen, en ook de daarmee gepaard gaande warmteontwikkeling. Het ligt dus een beetje aan jezelf of je warmteproblemen mag verwachten. Bouw je allerlei spullen in, en wil je een beetje zekerheid, zet dan een sensor van een digitale buitenthermometer op de warmste plaats die je op het apparaat kunt vinden, (corrigeer mij als ik het mis heb, maar bij mij is dat de plaats waar de harddisk vlak onder ligt), en hou die een paar dagen in de gaten. Zoals gezegd, bij mij komt dat ding op 31 tot 32 graden, en ik heb nog nooit problemen gehad.

 

En verder zijn er volgens mij niet veel tweedehands TopFields te koop, en dat wil m.i. ook wat zeggen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Groet'n van de Veluwe en succes er mee

 

T B

Link naar reactie
Delen op andere sites

He Bigfoot,

 

Misschien is er wil iemand die zo slim is om het aan de praat te krijgen? Zou wel heeeeel handig zijn z'n usb poort in je TF.

 

Paul

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo'n USB poort via CI lijkt me inderdaad super makkelijk. Maar voordat de ontvangers zo'n kaartje gaan ondersteunen zijn we wel weer wat verder...

 

Heeft iemand nog enkele antwoorden/links voor me. Heel graag, dan kan ik weer e.e.a. uitpluizen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de link.

 

Dit is precies wat ik in gedachten had. Misschien dat ik voor de HD behuizing een oude PC kast gebruik, zodat ik nog wat geluidsdempend materiaal er tegen aan kan gooien.. En dan zet ik 'm onder de topfield tuner..

 

Zijn er uberhaupt hier mensen die hun opgenomen video op deze manier op de PC bewerken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is goed nieuws. Kan je iets vertellen over de tools die je daar voor gebruikt. Ik begrijp dat het filesystem dat gebruikt wordt specifiek is aan topfield..

 

Kan je onder WinXP zo'n partitie uitlezen (m.b.v. een of andere tool)?

 

P.S. Heren, bedankt voor alle links via PM.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...