Ga naar inhoud


[Strong 8000] Strong 8000 Boot niet, zoek bin-file BFC0 flash


Satq

Aanbevolen berichten

 

Hallo, ik heb hier een heel erg dode strong, dat malle ding moest gepatched worden van V15 naar 20, maar dit ging helemaal mis.

Nu is hij zelfs niet te benaderen via een terminal prog.

Ik hen de flash welke de BFC0 flash noet zijn er al uitgevist, maar ik kan geen goede file vinden voor in mijn programmer. Volgens mij moet het ook uit de "gangbare" bin files te halen zijn lijkt mij, maar ik weet niet hoe.

 

Heeft iemand een goede file voor mij?

 

Satq

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bedankt voor de info.

 

Het bestand heb ik inmiddels, wat ik er mee kan heb ik nog niet uitgevogeld. Ik dacht hem gewoon met een flashprogrammer te proggen, maar ik weet niet welk flash ik moet hebben. er zin 2 stuks AM29LV800BB, één 44 pins SMD uitvoering, en één nog kleinere 48 Pins SMD.

Mogelijk weet iemand in welke BFC0 moet staan en en welke flashrom kanalen moeten staan.

 

Het topic op ***ongewenste_url*** heb ik niet kunnen vinden. Ik ben er nu nog geen member.

 

Satq <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Was ik alweer.

 

Bij ***ongewenste_url*** staat info waar ik niet zo veel mee kan, dit gaat er vanuit dat er nogwel iets opstart, bij mij blijft zelfs het terminal scherm dood. Zo dood als dit exemplaar heb ik ze nog niet gehad.

Ik was daarom vanplan de flaschip eruit te halen en die met een programmer te vullen of zo. Ik weet verder ook geen oplossing.

 

Goede tips zijn hier HEEL ERG welkom.

 

Satq

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Satq, onderstaande is het verschil in pin aantal te zien. Gevonden HIER

 

Manufacturer Device Package Pins Type

STMicroelec M29W800B SO SO 44 Flash / EEPROM

STMicroelec M29W800B TS TSOP 48 Flash / EEPROM

 

Eigenlijk vind je heel veel over de processor, maar niet in combi met de strong deco <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Als je gaat Googlen met M29W800B / Flash vind je best wel veel, o.a. ook programmers. Voorbeeld

 

Hoop dat het je lukt, kun je meteen een handeltje beginnen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> Strong NL vraagt er zo'n 75 Euro voor (herprogrammeren) heb ik begrepen.

 

Nog wat gevonden :

 

Solution 6:

This is the solution that cures everything almost, not to say the totality. It is the most tragic solution and the one than one is due to practice in last instance or case of having lost certainty to have boot of the terminal. Boot can be lost of diverse forms, and once it is had lost we were without the communication between PC and Strong. This means that we will not be able to reprogramar flash BFC0 to again introduce boot to him through loader. The form to do it will be more delicate. With very many taken care of we will have to desoldar flash BFC0 (it is identified in the photos of the inner " section of the terminal ") Is flash has 48 pins, with which in addition you must have very many patience. Which remembers that to find this type of flash in a store he is very complicated, with if we spoiled it can that is the aim of deco, we do not have spare part. Once we have it loose, we will have it to take to some store that programs flashes (if we do not have the clear programmer) and we take the special file to him for programmers whom boot contains so that they introduce it. Once programmed, with end again taken care of, we will weld the flash in its site well, fixing to us that we placed it in the correct and not invested position. If it beams in complete instance, can that you take a joy."

 

http://scorpius.spaceports.com/~morgoth/strong/about_firmware4.htm

Hier kun je onderaan wat meer over deze flash vinden.

bfco.flash 589.824 21/05/01 * 2 File to program the BOOT with programmer in those decos that have died. With this they revive all. Only for extreme cases.

 

Suc6

 

Jefferson

srt8000h (v15/20) + gw / fun / multipro

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Jeetje wat een oen ben ik zeg. Ik heb dat artikel wel, mooi dat ik er overheen gelezen heb.

Dan trekken we die er eens uit, ik er weinig trek in om 75 euro te betalen voor dat "oude" strongetje.

 

Bedankt voor het verwijzen naar deze text.

 

Ik zal eens kijken of ik die BFC0 file er dan in kan krijgen.

 

Satq

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb hetzelfde probleem gehad

BFC0.flash moet je renamen naar .bin

dan moet je verbinding maken met de strong-> ctrl+c dan cafe typen als code d'acces dan moet je c typen dan enter geven en op start klikken .

Als het goed is zie je dan een printericoontje rechtsonderin je beeldscherm als die klaar is dan 2 minuten wachten en de strongg uitzetten

de loader opnieuw starten dan de strong blind flashen met de originele software en hij werkt weer

 

groet Bas

DM 800hd, Visiosat Bisat G4 13, 19.2, 23.5 en 28,5

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Leuk hoor, verbinding maken.

 

Voor die gene die er mee aan het stoeien is het volgende:

 

Je kunt als je Hyperterminal opstart met de seriele kabel aangesloten aan de strong, hyperterminal instellen op 38400 bps, N, 8, 1 met hardware handshaking [color:"red"] [/color] (Volgens mij moet dit XonXoff zijn of zo) [color:"black"] [/color] , dan moet je bij het aanschakelen van de strong wel iets zien. Zie je niks, dan schakel je de strong aan met de bekende flash-toetsen ingedrukt. Je moet dan een prompt zien. Weet de specifieke prompt niet meer. Maar door op ctrl-c te drukken kan je zowieso deze prompt inkomen. Je kunt dan met een H het menu van de strong opvragen (als ie dit nog doet tenminste). Als je in het menu kan komen dan kan je de hyperterminal afsluiten. Je kunt nu de loader2000 opstarten. Gewoon zoals je eerder hebt geprobeerd. Zodra je in de loader2000 de commssettings hebt gedaan klik je in het onderste stuk van het scherm en tik je nogmaals een H. Als je nu weer het menu terug ziet komen dan is het goed. Zorg dat je de binfile hebt geselecteerd in de loader2000. Je drukt nu op de C. C betekent charge, zoiets als ga klaarstaan voor het ontvangen van de flash via de parallelle poort. Sluit die aan voordat je uberhaupt de loader start (sommigen zeggen dat je het niet mag aansluiten als je strong of je pc aanstaat.... maarja.). Druk als je de C hebt ingetikt op de startknop van de loader2000. Als alles goed gaat heb je nadat ie klaar is een weer werkende strong. Mocht je in het frans de vraag om een password krijgen dan is dat password cafe cafe dus, zonder iets er voor of erachter. Tik dit snel in als je de vraag om een password krijgt, want er is een time-out van een paar seconden.

 

Dit is de Truuk, helaas is het zo dat mijn strong echt stuk is, zelfs hyperterminaal werkt niet!

Ik heb mijn flashchip eruit geript TSOP48 en ga die met een programmer (zit nog niet helemaal in elkaar) voorzien van de BFC0 flash. Ik hoop dat dit lukt, ik heb nog niemand gezien die dit ook gedaan heeft.

 

Heeft iemand hier ervaring mee, dan hoor ik het graag.

 

 

Satq

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...