Ga naar inhoud


schotel verbod


Gast

Aanbevolen berichten

IK heb sinds kort een schotel hangen aan mijn balkon. Nou kreeg ik een boze brief van de v.v.e waarin stond dat ik de schotel a.s.a.p weg moet halen. Ik heb dit gedaan om gezeik te voorkomen. Wat ik nou wil weten is als ik de schotel gewoon op mijn balkon neer zet en niet ergens aan vast boor maar b,v aan een betonstempel(tegelstatief) hang. Kunnen zei mij dan als nog verbieden een schotel op te hangen. D,r bestaat toch zo;n verdrag van Rome of niet?? En in hoevere en waar kan ik mijn recht hiervoor halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 33
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Als hij los van het werkelijke gebouw staat (dus bijv. op tegelvoet of aan balkon) kunnen ze je weinig maken, maar er is ook nog altijd zoiets als een schoonheidscommissie.. Als je ze voor de rechter daagt zul je waarschijnlijk winnen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hangt af van het huur/koop contract. als hier in staat dat er geen schotel opgehangen mag worden en jou krabbel staat eronder, dan heb je een probleem.

staat dit niet in het contract dan mag je vrij plaatsen tot 1 meter was het volgens mij.

 

gewoon terug zetten dat ding en laat het er maar op aan komen. dit staat inderdaad in het verdrag van Rome (iets van vrijheid van communicatie/informatie ofzo)

 

 

suc6,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

In het koopcontract staat niks over een verbod op een schotel. Het enige wat er in het splitsingsregelement(voor app) staat is dat ik niks aan mijn balkon(gebouw) mag bevestigen. Ook mag er niks uitsteken uit het balkon, zelf geen wasgoed etc. Ik heb de voorzitter gesproken van de v.v.e en die zei dat het gewoonweg verboden is en dat ik eerst toestemming moest vragen om hem notebene op mijn eigen balkon neer te zetten. Ook vertelde hij dat het verdrag van Rome alleen opgaat als ik het kan onderbouwen dus waarom ik andere zenders wil ontvangen, en als ik met het antwoord zou komen dat ik b.w van het huidig aanbod via kabel walg dan gaat dat verdrag weer niet op???????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat verdrag van Rome zegt idd dat er vrijheid van informatiegaring oid is. Dus als je aantoonbare belangstelling hebt voor een bepaalde zender dan mag je een schotel van normaal formaat (ca. 1 meter) ophangen.

 

Walgen van de kabel is geen reden. Ik weet ook niet of de behoefte aan veel gratis porno op tv wel een geldig motief is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@boul,

 

Als je op jouw balkon een tegelvoet neerzet met

een schotel die binnen de "balkongrenzen" blijft

dan is het heel zeker geoorloofd.

Dus gewoon niets gaan boren of zo.

Dan hoef je volgens mij nog niet eens te zeggen

waar je zo graag naar wilt kijken.

 

En als ze willen weten waar je belangstelling

naar uit gaat dan kun je bijvoorbeeld gewoon zeggen dat

je je interesseert voor de cultuur, geschiedenis

enzovoort van de Balkan (Servië, Bulgarije, enzovoort).

Je walgt echt niet van het aanbod op de kabel, het is

gewoon te beperkt voor datgene waar jij in

geinteresseerd bent <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

 

Succes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

sattaz

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus als ik het goed begrijp, als ik hem nergens aan het gebouw aan vast zet. en ik schrijf een brief waarin ik zeg dat ik bepaalde arabische zenders wil ontvangen, dan kunnen ze me niks maken. Wat ik alleen niet begrijp is dat ik het moet onderbouwen als het op mijn balkon staat. Zij bepalen toch ook niet wat voor stoelen en tafel ik op mijn balkon heb?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ging bij mijn vriendin wonen en heb ook de schotel opgehangen , kregen we ineens n brief thuis met daarin ook schotel weg te halen er was nl. geen toestemming aangevraagd.Heb m tijdelijk verwijderd en n mooie brief geschreven en waarempel kreeg toch toestemming maar wel met controle of ik t wel netjes volgens hun regels had gedaan.Ze kwamen controleren en vonden dat t goed gedaan was alleen ze wilden dat ik niet in de stenen boorde maar in de voegen , duh . Dan zou ik dus schotel eraf moeten halen opnieuw in de voegen boren gaten dichten en schotel weer ophangen . heb t dus tot op heden gewoon laten hangen en mochten ze weer langs komen dan heb ik er nog geen tijd voor gehad.Maar inderdaad wel vreemd als tip van die "huismeester" mocht ik m wel aan n stang tegen t balkon aan hangen zonder problemen .

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Maar inderdaad wel vreemd als tip van die "huismeester" mocht ik m wel aan n stang tegen t balkon aan hangen zonder problemen .

 

Daaraan kun je zien dat het wel of niet mogen plaatsen pure willekeur is en afhankelijk van het humeur van iemand die er over beslist.

Je hoeft ook helemaal niks te onderbouwen en ze kunnen ook niks verbieden, iedereen mag volgen de nieuwe gemeente wet een schotel plaatsen binnen bepaalde regels.

Wat wel kan is dat de verhuurder eisen voor wat betreft zijn eigendom/veiligheid kan stellen.

Maar als je een voet op het balkon neerzet mag dat geen probleem zijn.

Als ze dat weg willen hebben met als argument "dat vinden wij niet mooi staan" staan ze erg zwak, zeg dan maar dat ze bij de rechter hun gelijk moeten gaan halen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het vedrag van rome houdt in het kort in,

 

Als jouw gemeente jou niet kan bieden wat jij zelf wel kan ontvangen op een schotel dan mag jij dus een schotel plaatsen..

 

Dus laat ze maar komen die gemeente <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

suc6 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

M.vr.gr Peter - de NL1PDV
VU+ Solo 2 - PLI 4.0 - Oscam
uit de Friesche Havenstad Harns
Triax 80 cm 19.2 - 23.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het enig waar ik op gestuit ben is ik citeer:" Iedere op-,aan- of onderbouw zonder toestemming van de vergadering is verboden

2 Het aanbrengen aan de buitenzijde van naambordjes , reclame aanduidingen, uithangborden, en in het algemeen van uitstekende voorwerpen, alsmede het hangen van wasgoed aan de buitenzijde van het gebouw mag slechts geschieden met toestemming van de vergadering.

 

Er staat nergens op papier dat ik dus geen schotel mag hebben op mijn balkon. Ik zet mijn schotel zaterdag weer lekker op het balkon aan een betonstempel en ik zie wel waar het schip strand

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tot 2 meter mag het zonder bouwvergunning, voor grotere moet er een aanvragen. Verder is het zo dat je voor een schotel aan de straatkant toestemming moet vragen ( dit wordt behandelt door de welstand ) achter is het geen probleem. Verder is het een kwestie van huurcontacten goed doorlezen. S6 !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Vorig jaar zomer is er ook eens zo'n discussie geweest. Misschien heb je wat aan de onderstaande link.
Schotel verwijderen

Succes,
Michel, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


je hebt er echter een gemist lijkt het wel die veel recenter is...

het is namelijk niet meer alleen boven de 2 meter diameter en aan de achtergevel.... bij VROM staat over het nieuwe bouwbesluit en het opstellen van schotels het een en ander na te lezen.
Het gaat tegenwoordig over vrijgestelde bouwsels, meldingsplichtige bouwsels of bouwaanvraag plichtige bouwsels... De schotel is overal waar zichtbaar vanaf de openbare weg meldingsplichtig en ook dat zal je maagzuur geven.

cheers


Barricades - The Blanc Mass Recording

Editors

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...