Ga naar inhoud


Schotelantenne aan een koophuis( is dit waar?)


Gast mlbarth

Aanbevolen berichten

Citaat:
Ik zou niks aanvragen. Evt. een brief sturen dat ie er al hing. Je hoeft toch geen bouwvergunning aan te vragen voor iets dat al (legaal) gebouw is?


correct...

de nieuw aan te brengen schotels zullen aan die nieuwe regels moeten voldoen...
als er middels het gelijkwaardigheidsbeginsel destijds een schotel correct was gemonteerd mag dat nu geen probleem geven.

het gelijkwaardigheidsbeginsel beschrijft een identieke situatie waar toestemming verleend is of GEEN extra toestemming nodig was. (dus voor bestaande situaties meestal voldoende)

Anders zouden ze toch de volgende week een soortgelijke brief kunnen sturen en jouw volgens het nieuwe bouwbesluit kunnen verplichten je huis te isoleren conform de EPC 0,9 normering welke nu bij nieuwbouw geldt... (dus effe uitleggen aan die mannen middels nette brief.

cheers

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:


correct...

de nieuw aan te brengen schotels zullen aan die nieuwe regels moeten voldoen...
als er middels het gelijkwaardigheidsbeginsel destijds een schotel correct was gemonteerd mag dat nu geen probleem geven.


Mag je een schotel van 80cm vervangen door een Wavefrontier 90, als ik dadelijk in een beschermd stadsgezicht zit?

Of kan ik er beter haast mee maken nu het nog zonder vergunning kan?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk gelijkwaardig is dus ook de valkuil in jouw geval...

 

want 90 cm doorsnee is geen 80 die er al hing...

 

dat wordt moeilijk als er iemand gezien heeft dat het oude gammelle schoteltje iets kleiner is...

 

Alhoewel zij moeten de bewijzen aandragen dat die oude minder was dan de 90 die je wilt gaan plaatsen...

 

midden in de nacht effe de ladder op joh <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou het is nu nog geen beschermd dorpsgezicht dus kan er nog neerzetten wat ik wil. Misschien moet ik maar een 3 meter geval op het daktterras zetten dan ben ik iig flexibel voor de toekomst.

 

Torodial 90 is trouwens een meter groot en bestaat uit 2 delen, dus dat valt wel op. En er circuleren genoeg foto's bij de gemeente vermoed ik, ze houden ons wel in de gaten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag me af of de politiekers ook belastingen moeten betalen voor hun verkiezingsborden die ze lukraak overal langs de openbare wegen plaatsen. Trouwens een week na de verkiezingen hier in Belgie staan die dingen er nog <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor alle reacties.

 

Het probleem is als ik de schotel achter plaats dan kan ik de Hispasat 30 graden west niet meer ontvangen.

Ik heb deze schotel speciaal voor mijn vrouw aangeschaft omdat zij van zuidamerikaanse afkomst is.

Ik ga van de week een brief schrijven en de situatie uitleggen.

Mijn buren vinden de schotel niet hinderlijk of lelijk.

 

Het enige wat mij wel steekt is dat in sommige wijken de schotels letterlijk groeien.

Sommige flats kan je niet meer zien van de schotels en ook de opvang centras.

Er wordt in nederland met 2 maten gemeten.

 

Wel trusten Marcel

Wordt vervolgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier bij mij baant zich ook een probleem aan voor een

schotel aan de achterkant! van de woning.

 

De heren hebben een bezwaar ertegen dat de schotel niet op het

balkon staat maar aan het balkon aan de buiten kant.

 

Nu heb ik de stukken van VROM gelezen en daar maken ze geen

verschil tussen op of aan het balkon.

 

Nu heb ik ook documenten van de EU gelezen waaruit blijkt dat

de overheden maar ook de lokale overheden en ook de personen van

de EU staten geen belemmeringen mogen opleggen m.b.t. schotels.

 

Als de overheden bezwaar hebben tegen een schotel moeten ze een

alternatief aanbieden ,als er geen alternatief is mag niemand de

schotel verbieden.

Als ze een alternatief aanbieden mag het alternatief niet uitdraaien

op een belemmering.

 

groetjes

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ik ben in maart van dit jaar verhuist van een flat naar de begane grond van een appartementen complex en heb uiteraard gelijk mijn zeer dierbare schotel opgehangen van slechts 60 cm, nu 24-06 krijg ik opeens een brief van de VVE dat in het huishoudelijkreglement staat dat het plaatsen van schotels verboden is, ik zit echter met mijn tuin aan de achterkant van het complex en heb de schotel nog boven eigengrond hangen kan men dit mij nu wel of niet verbieden..... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Groeten Deenja

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is en blijft een grijs gebied. De VVE kan het je wel verbieden, maar als jij een goede reden kan aanvoeren waarom je een schotel moet hebben zal je doorgaans door een rechter in het gelijk worden gesteld. kijk jij bv. naar een zender die absoluut niet op de kabel is te vinden (of een radiostation) dan is dat al reden genoeg.

Ook kan je nakijken waneer men heeft besloten schotels te verbieden. is dat gebeurd nadat jij je bordje had gemonteerd dan heeft men geen poot om op te staan. Staat dit er wel in dan is het jammer voor jou, je wordt geacht op de hoogte te zijn met de regels van een VVE bij koop van een apartement.

 

Wat natuurlijk veel handiger is is het rond de tafel geen zitten met de mensen van de VVE. Kom je er echt niet uit dan zou ik eens met een jurist gaan praten. Mocht de VVE een kortgeding aanspannen tegen je dan weet je in ieder geval waar je staat qua recht.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de Belgische wetgeving is het ongeveer gelijk zoals in Nederland een persoon die zijn eigen programma's wil bekijken (buitenlanders vooral) heeft daar het recht toe ,en zelfs via het gerecht hebben deze (in dit geval marokanen) gelijk gekregen van justie van als de signalen niet worden aangeboden zij recht van kijk vrijheid hebben en deze eender hoe moeten mogen kunnen ontavngen.

 

Nu de adder hier is wel dat de gemeente een vergunning kan vragen voor de plaatsing vanee satellietschotel aan de voorzijde van een gebouw en ze deze om estetische redenen moegen weigeren.

 

In het geval van de vele schotels zeker in een woonzone en zeker met zeer veel buitenlanders is het nu wel geen zicht en de wildgroei vormt er zelfs een gevaar want enkele van deze vindingrijke constructies donderen wel eens naar beneden en hebben reeds enkele gewonden gemaakt waarvan 2 zeer ernstig.

 

Nu de beheerders van deze gebouwen hebben dus nu besloten om een algemeen verbod uit te vaardigen voor alle gebruikers en beloofd en centraal systeem te plaatsen met TURKSAT--ASTRA2 --ASTRA1 --HOTBIRD---SIRIUS--THOR voor een totaal van 350 deelnemers die dan maandelijks een 10 euro er voor moeten betalen.

 

Het is trouwens deze berekening die ik nu aan het berekenen ben en dit is echt niet simpel.

 

Dus eigendlijk sta je sterk maar ook zwak als het de gemeente niet bevalt maar nogmaals je hebt recht op het bekijken van jouw nationale zenders.

 

Koostronisc

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
als je dit ondertekent hebt. wil dit zeggen dat je ermee accoord ging. dus zal je je aan de regels moeten houden
denk ik


uh neen hoor,

als het wokje achter aan de gevel hangt is dat conform de woningwet en dus vrij van vergunningaanvraag en of meldingsplicht.

een Vereniging Van Eigenaren mag geen extra eisen stellen aan zijn leden anders dan wat er al volgens de standaard regelgeving wordt bepaald.
de standaardregelgeving wordt nageleefd dus mag niemand extra eisen stellen.

Ofschoon er wel gedragsregels mogen worden opgesteld. Echter het hebben van een schotel is geen gedragsgerelateerd aspekt (alhoewel hier vaak sprake is van oneigenlijke bevoogding).

VVE's willen gewoon voorkomen dat hun gemeenschappelijk goed in waarde daalt hetgeen ook in jouw interresse als lid van zo'n VVE is. Maar waardevermindering heeft noppes te maken met een schoteltje op de juiste plek aangebracht.

De waslijn week in week uit met oma's onderbroeken (size TENT) aan een gebouw is denk ik eerder een waardevermindering. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

1) gewoon vriendelijk terugschrijven dat de zogenaamde VVE regels in strijd zijn met de geldende nationale regelgeving die bepaald waar wat en hoe aan een woongebouw mag worden toegevoegd.
2) dan meteen de VVE aanschrijven als tweede brief dat de bevoogding en vrijheidsbeperking in de regelementen waar naar verwezen wordt bij de eerste beste amandementen op die VVE regels moet worden aangepast opdat het VVE zich niet strafbaar maakt.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

probeer hem maar

cheers

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...