Ga naar inhoud


irdeto naar all cam ???


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een irdeto access p/n 902513 rev 1.0 kan ik deze cam ombouwen naar een all cam. Ik kan p/n nergens vinden. In google zie ik dat er een viaccess cam is terwijl op de cam een irdeto sticker staat.

 

weet iemand iets meer over deze cam. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bedankt voor je p/m. alleen daar zie ik dat p/n nummer van cam 902513 rev 1.0 een viaccess cam is terwijl ik hier een irdeto heb.

 

Eigenlijk weet ik niet wat voor irdeto cam ik heb. Hoe kan ik dat herkennen. Aan p/n nummer heb ik niets aan want op internet staat het als viaccess

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi,

je hebt een irdeto euro 1.06 module die je daar hebt,die p/n nr klopt is van viaccess red cam is omtebouwen naar irdeto euro 1.06 je kunt ook in je menu van je ontvanger

dan naar menu van je module gaan, dan zul je de versie van je module zien.

succes,

"We ride together, we die together. Bad boys for life."

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik beschik over een Irdeto (ik kan nergens zien dat het euro is) CI p/n: 902513, ver:01.06S softcell ver 2.09 en

wil deze patchen naar een Allcam of freecam. is het mogelijk ? Waar vind ik meer informatie? Kan ik het

met een laptop doen?

 

Alvast bedankt

 

Katip

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vond het best wel een goeie vraag (wou hetzelfde vragen) alleen lijkt er niemand antwoord op te weten,

 

ik vind wel files van irdeto to allcam, maar ik test ze niet uit zonder het zeker te weten , ik dacht dat het mogelijk is met een laptop, maar ik ben dus niet zeker.

 

hopelijk weten julie iets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn diverse Irdeto modules, sommige kunnen worden omgebouwd naar "allcam"

 

1/CAM 2.1

ook wel "het dikke blikje" genoemd. Werd gebruikt in Nokia 9200/9500/pace etc. wordt niet meer geproduceerd, en is geen CI module. Met soldeerwerk om te bouwen naar freecam met bv. wanissa software. Dit is de oudste Irdeto cam die er is.

 

2/CI versie ???? (weet ff niet meer de orig. softwareversie)

Dit is de CI module die is gemaakt met specifieke Irdeto hardware. Hier waren al snel alternatieve softwareversies voor beschikbaar. Bekende waren de 4.6SE en de Freecam x.x versies. Deze module is om te programmeren via een laptop of via de ci van een nokia 9600.

 

3/CI versie 1.5 en 1.6

Dit zijn bijna identieke versies die beide zijn gebaseerd op SCM's Euro-CI hardware. De euro ci hardware gebaseerde modules zijn qua hardware identiek, alleen de software is verschillend. Deze modules zijn erg gemakkelijk te herkennen aan de text "any and all........" in het blauwe balkje van de sticker. Een Astoncrypt 1.05 is dus hardwarematig 100% gelijk aan een Irdeto 1.5 of 1.6 module (afgezien van de stickers).

Deze zijn niet zonder breek en sloopwerkzaamheden om te programmeren. Het is mij verder ook niet bekend of er werkende "allcamsoftware" is.

 

Bij gebruik van de Irdeto ci modules met softwareversie 1.5 of 1.6 in sommige ontvangers gedraagt deze module zich als "allcam". dit ligt echter niet aan de module, maar aan de software van de ontvanger. Je kan in deze gevallen een x in 1 kaartje gebruiken.

 

Mensen die dus Irdeto 1.5 of 1.6 modules proberen te verkopen als "allcam" zijn dus gewoon laaielichters, of ze begrijpen absoluut niet wat ze verkopen. Als je een op euro-ci gebasserde hardware Irdeto module al als "allcam" kan gebruiken dan is de oorzaak dus niet de Irdeto module, maar de software van jouw ontvanger.

 

Als allerlaatste, de Irdeto ci's met softwareversie 1.5 zijn EENMALIG via een laptop om te programmeren naar een willekeurige andere op euro-ci hardware gebaseerde ci. dit kan dus Astoncrypt, Cryptoworks, Conax, Alphacrypt,...... zijn.

 

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...