Ga naar inhoud


Bekabeling van schotel en meterkast naar decoder?


Gast

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

 

De maat is vol, UPC moet eruit. Maar voor dit echt kan, moet ik bekijken hoe ik de schotel etc. aan kan sluiten in mijn hok.

 

Het volgende ben ik van plan, en wil graag van jullie weten of dit kan:

 

Schotel + twee twin LNB + 2 diseq = twee aansluitingen.

Die aansluitingen kan ik redelijk eenvoudig van buiten naar mijn meterkast laten lopen. (moet 1 wanddoos maken).

 

Bij de bouw van het huis heb ik - bij toeval - koka 799 kabel gebruikt om de tv op de bovenverdieping aan te sluiten. Ik heb op het forum gelezen dat dat een hele goeie kabel is. De huidige aansluiting voor beneden wordt gevoed door de groene grondkabel.

 

Kan ik de groene en de koka 799 kabels in de meterkast doorhakken en aansluiten op de kabels die uit de schotel komen?

 

Wat ik hiermee hoop te bereiken is dat ik de huidige bekabeling in het huis gewoon kan laten zitten, en de bestaande antenne kabels in de decoders te steken. Dat zou me een boel werk schelen. Ik vraag me alleen af of dit wel werkt.

 

Kunnen jullie me vertellen of dit gaat werken?

 

Blijft in dat geval de radio ook op de standaard bekabeling werken, of is dit heel erg naief?

 

 

Alvast grote dank!!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste goku

 

Wat jij wilt kan wel, alleen moet je oppassen dat je de verbindingen goed maakt zodat daar niet teveel verlies optreed.

 

En je moet er rekening mee houden dat je op een reciever maar een televisie kunt aansluiten wil je boven voor de kinderen ook een televisie, moet je deze een eigen reciever geven (maakt het kijken met de schotel wel duurder)

 

Dat de radio verbinding het niet meer doet na het doorhakken is niet erg want als je de kabel opzegd heb je zowiezo geen radio meer.

 

Maar de radio kun je gewoon verbinden met je reciever en dan kun je ook dolby ontvangen, alleen kun je dan weer geen radio luisteren en televisie kijken tegelijkertijd.

 

zo hier moet je het eerst maar effie mee doen, je weet nu dat het kan, nou moet je je maar eens voor laten lichten bij de winkelier over de verschillende mogenlijkheden van de sat recievers, als je dan een leuke reciever hebt gezien ga je hier weer op het forum kijken wat de mogelijkheden van die reciever zijn, met de zoek optie kun je bijna alles vinden.

 

als je dat allemaal gedaan hebt weet je precies wat je hebben wilt.

 

suc6 Cobes.

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goku oppassen is hier de boodschap.

 

Zolang je niets anders dan het satellietsignaal gaat laten lopen via de bestaande kabels is er geen probleem ,onthou eventueel wel dat van het moment je er ook een ander Antenne signaal wel mee oversturen je MOET werken met een Diplexer en een ander stopkontakt waar er dan een RADIO/TV/SAT aansluiting aan is.

 

Trouwens de antennedozen die je nu gebruikt moet je reeds al vervangen of verwijderen want een gewone antenne doos laat de lnb spanning niet door!!!!.

 

Dus enige voorzichtigheid is wel geboden.

 

Koostronics <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allen,

 

Hartstikke bedankt voor de info; hier kan ik wat mee. Ik begrijp dat ik in principe mijn huidige bekabeling kan gebruiken. Oef. Ik ben inderdaad van plan om twee decoders neerzetten, beetje luxe om boven en beneden individueel te zappen. Maar eerst natuurlijk experimenteren met eentje.

 

@koostronics

Bedoel je dat ik mijn muur contactdozen moet vervangen? Oftewel, de standaard-kabel-muur-doos laat het sateliet signaal niet goed door? Is het onverstandig om het zelfs te proberen (risico voor beschadigingen)?

 

Jammer van de radio, hier moet ik nog iets op verzinnen. Waarschijnlijk wordt dat weer een 'gewone' antenne (want geen ruimte meer in de goten en plinten).

 

Super forum hier trouwens, ik heb in de afgelopen dagen al ontzettend veel geleerd van jullie. Zelf ben ik helaas niet zo handig met draden enzo, maar heb gelukkig handige vrienden en familie. Het proggen (MM CAM) zal gelukkig na enige oefening geen probleem zijn.

 

Dit vind ik dus echt leuk!

 

 

Goku

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mannen,

 

Ik ben er geloof ik al achter: F-Connector is hier het toverwoord, de wandcontactdozen moeten vervangen worden. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

Goku

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

afhankelijk van het type receiver (digitaal + doorlussen voor analoog)

kun je echter wel terrestrisch of kabel toevoegen aan je coax en zo ter plaatse van je meterkast de groene CAI in de switch invoeren en de coax van de schotel erbij zodat die twee aankomen in je digitale receiver... dan lus je van de FBAS (TV/radio) uitgang door naar je radio (tuner/versterker)

 

dit berust dan eigenlijk op het cascadreren (cascading) van meerdere switches...

 

niet alle merken switches kunnen die terrestrische signalen toevoegen maar bij spaun zijn er wel een paar typen te vinden.

 

alles van de dozen in het huis waar een koppeling of splitter in zit van het oude COAX kabeltje moet eruit en vervangen worden door F-connectors...

 

de oude CAI dozen zijn meestal tevens verbonden met een metalen inzetplaat die aarde maakt of lekt... en daarom gaat je digitaal signaal tijdens het sturen door je sat-receiver(diseqc signalen) naar een zenderpositie verloren.

 

Dat zal de bottelnek worden om genoeg draad uit de doos en leidingmantel te trekken om nieuwe F-connectors te kunnen aansluiten zonder de kabel stuk te trekken.

indien je destijds niet bewust overlengte in de meterkast hebt laten hangen kan dat tijdens de realisatie van je project betekenen dat je toch moet kiezen om een nieuwe coax te trekken door de leidingen in je huis.

 

cheers

 

 

 

Shewolve

Intergalactic Lovers

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste tonskidutch,

 

Ik heb het verhaal 10x gelezen, en nu snap ik het (heb ook nog even mijn slimme electronica broer gebeld). Ben er nog een beetje daas van <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />. Er is inderdaad veel meer mogelijk dan ik me kan voorstellen.

 

In mijn geval zou ik waarschijnlijk met een diplexer de grondkabel + satellietkabel over 1 coax van de meterkast naar de (nieuw te installeren) sat/tv/radio wandcontactdoos kunnen laten lopen, en vanaf daar de diverse kabels aan de apparaten koppelen. Zoals in de suggestie van koostronics.

 

Maar ik denk dat ik de kabel op redelijk korte termijn eraf ga laten: kost nu 8 Eur pm en voor 1 Eur pm meer heb ik c*n*l Digit**l met entert*inment p*kket. In dat geval verlies ik de radio, maar heb dan Discovery enzo terug. (en laat even die investering van 2500 Eur voor het gemak buiten beschouwing).

 

 

Tnx anyway,

 

 

Goku

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jongens breng hem nu niet op het verkeerde spoor hé,ga het nogmaals proberen super duidelijk uit te leggen ,trouwens deze materie is wat ik voor 65% voor mijn job doe (juist ontwerpen en berekenen van gemengde installaties voor prive woningen ,appartementsgebouwen, ziekenhuizen,hotels kortom overal waar distributie en satellietsignalen SAMEN OVER 1 KABEL nodig zijn.

 

 

Nu terug naar jouw geval eerst en vooral betreffende die mengfilter deze info en voorbeelden en technische info kan je allemaal duidelijk lezen op de site van Kathrein bij materialen van A tot Z.EN DAAR ZOEK JE WFS 23EN ESD 30.

 

 

Nu je wil blijkbaar toch jouw radiosignalen of distibutie mengen met het satellietsignaal dit kan maar dan moet je wel eerst jouw distributiesignaal splitsen van 1 naar 2 dan neem je bijvoorbeeld 2 x de kathrein WFS 23 mengfilter en daar voer je de antennesignalen in op de aansluiting waar bijstaat van 47---tot--862MHZ.

 

Dan zorg je dat je een twin lnb hebt en deze 2 kabels voer je in de mengfilter in op de aansluiting waar bij staat van 950---tot--2150 MHZ en dan zijn je aansluitingen in de meter kast klaar.

 

Nu het ALLER BELANGRIJKSTE ZIJN HET VERVANGEN VAN JE BESTAANDE --RADIO /TV STOPKONTAKTEN DOOR VERSIES MET MET EEN RADIO/TV/SAT AANSLUITING.

 

WAAROM wel als je deze niet vervangt dan ga je de lnb spanning van jouw ontvanger op de antenne of distributie in sturen met alle gevolgen van dien.

 

Ga je nu die spanning op de tv ingang van je tv insturen welke soms aan de massa van het electricitietsnet hangt dan zijn en de tv defekt en ook de satellietontvanger is dan in de prak.

 

Daarom ook dat speciale stopkontakt waar de spanning van de lnb wordt gescheiden van het tv/radio signaal.

 

Daarom bij gemengde signalen waardat men over een 1 draad systeem meerdere signalen met spanning stuurd men gescheiden componenten moet gebruiken.

 

Mocht je nog meer vragen hebben betreffende deze materie aarzel dan niet om me om meer uitleg te vragen.

 

En nogmaals er staan schema's en serieuze uitleg over de componenten op de site-- www.KATHREIN.DE---.

 

KOOSTRONICS

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...