Ga naar inhoud


xtreme


Gast

Aanbevolen berichten

Ik overweeg een xtreme met penta 1.09 te kopen ,doch na het lezen van dit forum heb ik wat schrik over de problemen die zich kunnen voordoen.

Is een probleemloze ontvangst in irdeto met een goldkaart

voor de nederlandse zenders mogelijk?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk niet dat, met alle problemen rond de penta's, de Extreme nog origineel met penta 1.09 verkocht wordt. Deze zou nu met tetra 1.0 over de toonbank gaan. Deze doet hetzelfde als de penta met uitzondering van de TPS kanalen.

 

Groeten,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik overweeg een xtreme met penta 1.09 te kopen ,doch na het lezen van dit forum heb ik wat schrik over de problemen die zich kunnen voordoen.
Is een probleemloze ontvangst in irdeto met een goldkaart
voor de nederlandse zenders mogelijk?


Enrico, op dit moment is ontvangst met een goldkaart van de nederlandse zenders welke in het gratis pakket van canal+ zitten, mogelijk, eveneens kan op deze wijze momenteel nog worden gekeken naar Canal+ rood en blauw.
Alle overige zenders uit het betaal pakket van C+ blijven zwart, omdat deze niet in irdeto uitzenden.

Pentcrypt geeft echter veel problemen in de Xtreme, "hikken" van het beeld gebeurd veelvuldig na gebruik van enige weken of maanden van de Xtreme.
De importeur heeft geen oplossing, maar zegt dan tetracrypt 1.0 maar te programmen.
Dit werkt beter dan Penta 1.09. Maar als C+ iets zouden verzinnen waardoor tetra en penta 1.09 niet meer werken, dan is het afgelopen voor ons Xtreme bezitters, de makers van de pentasoft, zorgen er immers voor dat de bouwers van de Ucas machines (zoals de Xtreme) geen gebruik kunnen maken van de nieuwere versies.
Ook is de service van de importeur van Xtreme ver beneden alle peil en zeer slecht !!
Als ik opnieuw een keuze mocht maken, ging ik zeker niet meer voor de Xtreme, maar eerder voor een leuke CI ontvnager met een losse magic of jokercam.
Als ik dan toch een Ucas machine zou kopen, dan maar de Arnion, deze importeur heeft tenminste nog iets gedaan voor de gedupeerde klanten, en heeft een editor laten ontwikkelen op haar kosten, waar overigens de Xtreme ook op werkt.

Ik hoop je een beetje geholpen te hebben.


Fenzo. (een teleur gestelde Xtreme gebruiker)
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Inderdaad. Laat UCAS links liggen en koop een leuke ci ontvanger met eventueel magicmodule of jokercam.

 

Arnion en service? Arnion is later pas overstag gegaan naar die 1 euro. Verder wordt er aan software updates ook niet echt meer gewerkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Inderdaad. Laat UCAS links liggen en koop een leuke ci ontvanger met eventueel magicmodule of jokercam
Of een dreambox <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Kost iets meer..... maar hobby mag ook wat meer kosten toch. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik ben zeer teleurgesteld in de Xtreme en in meerdere mate door het importeurschap hier in Nederland. Waardeloos !

Qua apparaat een heel leuk opgebouwd ding, dat redelijk snel zapt en legio mogelijkheden geeft voor een intensief gebruik. Inderdaad werkt bij de ene Tetra beter en bij de andere Penta. Sinds de 4.00 loader lijkt het alsof ie beter overweg kan met Penta.

 

Ik heb hierboven gezien dat het merendeel ook de voorkeur geeft aan een ontvanger met een losse cam. Zelf zou ik niet voor de (goedkopere) joker/icecrypt kiezen maar voor een Magic. Je kan dan zelf bepalen welke besturing (ontvanger) je daaraan vasthangt. Ik werk bijvoorbeeld zelf de laatste tijd vaak met Lemon (07) maar ook met de (tragere) echostar 808.

 

Voor wat betreft de Dreambox. Ik zie ook hier dat er twee kampen ontstaan. Aan de ene kant de Dreamers, aan de andere kant de mensen die "tevreden" zijn met de gewone kijkdozen. Ik persoonlijk geef de voorkeur aan die laatste, echter moet (MAG) je die keuze zelf maken...

DB500 - Ubox - Maxplus - Topfield

Visiosat draaibaar - Wavefrontier

---------------------------------

Lummel -> Mad (Hu)max -> alweer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben, geloof ik niet helemaal goed begrepen. Wat ik bedoelde te zeggen is dat, wanneer de UCAS in de extreme niet goed meer zal functioneren, je in je extreme altijd nog een (of twee) CI modules kwijt kunt.

Dat de extreme een bijzonder slecht produkt is wil ik zeker niet zeggen. Alle nieuwe ontvangers hebben zo hun problemen bij de introduktie. Bij de extreme was het vooral de voeding en de optische uitgang. Daar zijn modificaties op gedaan en daarna werken de doosjes best wel goed. De ondersteuning van software is een ander verhaal, maar de nieuwste software is zo slecht nog niet.

 

Voorheen had ik een VHSAT, eigen produkt van een satshop in nederland. Dan verwacht je veel meer ondersteuning, vooral op software gebied. Vergeet het maar, de VHSatters wachten al een half jaar op hun update terwijl men weet dat er ernstige problemen met de recievers zijn.

 

De problemen met de UCAS worden vooral veroorzaakt door het 1 april grapje van PENTA en de verschillende versies van PENTA, die overigens niet eens voor de UCAS geschreven is. Waarom leveranciers de recievers met standaard PENTA of TETRA uitleveren is mij nog een vraag, maar waarschijnlijk om ze markt aantrekkelijker te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, de problemen met de UCAS hebben niets (meer) te maken met de 1 april grap. Nogmaals, het is gewoon een produkt dat door iemand wordt vertegenwoordigd die beter .............................

Je moest eens weten hoeveel soorten problemen er met dit ding zijn. NO-AV, het bekende probleem, het spontaan wissen van je programmalijst etc.

Als je 80 goede reakties krijgt, dan denk je een goed apparaat te hebben. Als er 20 negatieve zijn is dit toch een score van 20% uitval, en da's duidelijk veel te veel !

Van heel veel van de nieuwe ontvangers heeft de leverancier/importeur de kinderziektes na verloop van tijd onder de knie. Dat moet ik hier nog maar eens zien.

 

En voor wat betreft die 2 CI-sloten; ja fijn, koop je een apparaat met Ucas zodat je geen Magic aan hoeft te schaffen, en ga je daar later nog eens een Magic inprikken. Hoezo dubbelop. Koop dan een goedkope CI-ontvanger van 199 euro, dan heb je hetzelfde.

 

 

DB500 - Ubox - Maxplus - Topfield

Visiosat draaibaar - Wavefrontier

---------------------------------

Lummel -> Mad (Hu)max -> alweer

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Citaat:
Sinds de 4.00 loader lijkt het alsof ie beter overweg kan met Penta.

 

Loader 4.00? Die ken ik niet. Die van mij heeft 1.07 of 1.00.07. Kan je dat nader toelichten/uitleggen?

 

Alvast bedankt.

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...