Ga naar inhoud


JokerCam en EchoStar DSB-808 2Ci Viaccess


Aanbevolen berichten

Howdy,

 

Sinds kort heb ik een receivertje en heb daarbij meteen een JokerCam aangeschaft. Nu lees ik al een tijdje dit board en andere informatiebronnen, maar blijkbaar ben ik te stom om te snappen wat ik blijkbaar fout doe/waar ik overheen lees.

 

Goed, m'n CAM moet ik dus updaten met een nieuwe firmware. Doorgaans is zo'n CAM standaard voorzien van een Fr**-XTV-/Sk*Cr*pt-firmware. Goed, ik heb gekozen voor firmware v0.70, daar dit de laatste 'officiele' release was, die ook B*t*Cr*pt ondersteunt en men doorgaans de minste problemen mee schijnt te ondervinden.

 

Ik heb een DigiTech USB-programmertje en een paar FunCard5's. Goed, ik het kaartje voorzien van de files (C*mL**der.hex in flash, **pV070_1_5.hex in de external EEPROM), allemaal geen probleem.

 

Dan staat m'n receiver uit, doe de CAM d'rin en zet 'em aan. M'n EchoStar kijkt of er een smartcard aanwezig is (op dit moment zit de FunCard5 er dus nog niet in) en gaat gezellig verder. 'k Zet m'n receiver op een FTA-kanaal en doe de FunCard erin. Dan gebeurt er niets.

 

Nu heb ik o.a. hier gelezen dat je bij een EchoStar juist een gecodeerd kanaal moet kiezen. Dus, zet ik m'n receiver op BBC Prime op de HotBird. Whoohoo, als ik dan de smartcard erin doe, vraagt hij of ik m'n CAM wil updaten!!! So far, so good.

 

Vervolgens wil ik 'Yes' kiezen. Maar nu dus het enorme probleem: ik kan 'Yes' niet selecteren (normaal gezien zou dit volgens mij moeten mer CH Up en CH Down)!!! Als ik dat tracht te doen, gaat 'ie gewoon gezellig naar het volgende kanaal in m'n presetlijst. Helaas haalt het weghalen van alle presets op één gecodeerd kanaal ook niet.... AAAARGH!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Na dit enorme blaatverhaal: hoe kan ik hier dus 'Yes' kiezen i.p.v. een ander kanaal kiezen? En, ook niet geheel oninteressant, zijn er nog meer mensen die dit (gehad) hebben?

 

 

Greetz!

Link naar reactie
Delen op andere sites


uh eerst eff BBC prime is geen FTA kanaal..

 

gebruik BVNtv

 

dan staat over de echostar te lezen dat jezelf in het cammenu moet gaan en de MODULE moet kiezen...

als dat dan goed is geprogrammeerd die Kaart moet hij nu met de melding do you want to laod from this smartcard yes/no

 

probeer het nog effe

 

(o de camloader hex is toch wel die van 22-11-2002 3kb groot)

 

cheers

Flowers In The Fields

VanWyck

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tonskidutch:

 

Howdy! Zeg, da's nou net een probleem, met een FTA-zender (zoals BVN-TV) gebeurt er helemaal niks, geen vraag of ik m'n CAM wil updaten. In o.a. dit topic kwam ik tegen dat je bij een EchoStar juist een non FTA-zender zou moeten gebruiken...

 

>dan staat over de echostar te lezen dat jezelf in het

>cammenu moet gaan en de MODULE moet kiezen...

Als ik in m'n CAM-menu naar m'n module ga (welke ik overigens voor de zekerheid al in het tweede slot heb zitten), vraagt 'ie mij niet of ik de CAM wil updaten, voor zover ik kan zien is er geen menu-optie of toetsencombinatie waardoor ik dat kan forceren <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />.

 

Mij lijkt dat de kaart op de juiste manier voorzien is van de juiste files. Immers, anders zou 'ie toch niet moeten vragen om te updaten als hij dan op de non FTA-zender staat? (Please, correct me if I'm *totally* wrong! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" />)

 

De C*mL**der.hex is iig die van 3kb (die van 24kb is *bad*, voor zover ik gelezen heb (en kan toch ook niet passen op zo'n FunCard5's flash-gedeelte??)) en is van 29-11-2002... Ff voor de duidelijkheid, het betreft hier v0.70 voor de Fun5 van de Nederlandse JokerCam-site.

 

Maar goed, het probleem is niet zozeer dat 'ie niet op de 'vaste' punten vraagt om de CAM te updaten, maar vooral dat *als* ik die vraag krijg, dan ik met 'YES' wil kunnen antwoorden. Als ik dat probeer, reageert 'ie daarop niet, maar gaat 'ie gewoon gezellig naar een ander kanaal, in plaats van de cursor te veranderen van 'NO' naar 'YES'.

 

 

Oh, BTW: als ik m'n receiver boot met de FunCard5 erin, gaan 'ie zo te zien héél even naar m'n CAM-menu en reset 'ie zichzelf daarna. Als ik 'em gewoon daarmee door laat gaan, blijft 'ie alleen maar naar m'n CAM-menu gaan en blijft 'ie rebooten. Ennuh, de huidige versie van de firmware op de SkyCrypt-CAM is v2.16...

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zelf heb ook een echostar 808 2ci werkt perfect tot nu toe met de icecript/jokercam=idem als op je receiver yes staat moet je gewoon op oke drukken en niet op + en - drukken. allereeerst zet je je receiver op een van de nedl zenders bv sbs6 zet hem dan uit stop nu je cam zonder smartcard erin en zet de receiver weer aan deze deze gaat nu de cam inst. hij vraagt nu om card 1 daarna om card 2 zet de receiver weer uit (vraagt ie ook) en klaar is kees (of jan) wil dit nog niet lukken kijk dan ff bij problemen oplossen met de jokercam

 

 

don`t worry

behappy <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hehe, *eindelijk* dan een reply van mij <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

@BeHappy:

 

Citaat:
als op je receiver yes staat moet je gewoon op oke drukken en niet op + en - drukken.

 

Da's eigenlijk een beetje het probleem, standaard staat 'ie op 'NO' en als ik dus op 'OK' druk, geeft 'ie (alsof je gewoon het kanaal zit te kijken) de kanalenlijst. 'k Moet daar dus op de een of andere manier voor 'YES' kiezen, maar dat gelukt me nou dus net niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

 

 

Citaat:
allereeerst zet je je receiver op een van de nedl zenders bv sbs6 zet hem dan uit stop nu je cam zonder smartcard erin en zet de receiver weer aan deze deze gaat nu de cam inst. hij vraagt nu om card 1 daarna om card 2

 

Als ik dat doe, met een Fun4-setje of een Fun5-kaart, doet 'ie dan *helemaal* niks. In principe zou 'ie dat dus wel moeten doen. Volgens mij heb ik m'n kaart wel goed geprogrammeerd, C*ml**der.hex van 3KB in het flash-geheugen, en **p*****.hex in het externe geheugen. BTW: dit gaat allemaal met een Digitech-programmer (hmmm, moet ik dan toch maar eens de echte Infinity of een Mastera IV kopen? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />)

 

Tja, als iemand nog een idee heeft, of in de buurt van Gouda woont en m'n CAM samen in zijn/haar receiver wil programmeren, hoor ik het graag! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Het is een rottige cam voor receivers die andersoortig de cam resetten... dat staat wel vast...

 

had er mega problemen mee en heb het toch voor elkaar gekregen, en toen die kloemel verkocht.

 

Maar de echostar is een van de bekende probleem kids.

Elke keer naar de m*di*markt lopen en daar een receivertje gebruiken lijkt me niet echt leuk en het winkelpersoneel denkt daar wellicht ook zo over.

 

Toch is de methode juist die je hanteerd... (zo als je het beschrijft althans, echter)

als je nu de receiver start zit je moduul erin

> dus reset hij de moduul niet goed

daarom staat over de echostar te lezen dat je zelf het cammenu moet initieren...

> dat kan via het menu maar ook door het trekken van het moduul!

dus wil die niet juist resetten zul je het niet met je menu kunnen doen (idem als bij mijn Force)

> stop de kaart in de moduul en druk hem in de slot C

 

wetende dat je receiver dus allerlei dingen tussendoor doet en jij wil de module loaden, moeten er geen andere kaarten of modulen erin zitten, daarmee verdubbel je de problemen

 

ik heb het aan de praat gekregen op een vrije zender en alle paytv pakketten uitgeschakeld... er moeten immers geen extra lastige ecm's emm's door de camslots heen jagen, die ontregelen de simpele loadersoftware alleen maar.

 

cheers

 

Flowers In The Fields

VanWyck

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, voor zover ik kan bepalen, volg ik de instructies goed. Naar mijn uitdrukkingsvermogen toelaat, probeer ik zo duidelijk en compleet mogelijk mijn situatie en uitgevoerde acties te omschrijven. Mocht het zo zijn dat ik dingen anders of duidelijker moet uitdrukken, hoor ik dat graag.

 

Het lijkt er op dat men mijn verhaal niet helemaal begrijpt.

 

Daarom, zoals eerder in een ietwat andere bewoording aangegeven wordt, geeft mijn receiver wel de mogelijkheid tot het updaten van de CAM met de inhoud van de Fun-kaart en wordt de loader-software dus goed ge-execute.

 

Hetgene waar ik dus echt op blijf 'hangen', is gewoon het bevestigen van 'Ja, ik wil m'n CAM updaten'. Ik kan hier domweg niet kiezen voor 'Ja', niet meer, niet minder. Alles functioneert zoals verwacht, alleen kan ik de daadwerkelijke update dus niet uitvoeren. Ook kan ik bij m'n Conditional Access-menu op mijn EchoStar helemaal *niks* doen waardoor ik zo'n update kan forceren, wat bijv. wel mogelijk is bij div. FortecStars en Humaxen.

 

Uit de diverse reacties blijkt dus in ieder geval dat zo'n beetje *niemand* dit probleem is tegengekomen met zowel EchoStars als andere receivers. 't Lijkt er dus op dat het een typisch combinatieprobleem is met de firmware-revisie en de software-revisie van mijn CAM.

 

Daarom bij deze dus nog een keertje de vraag of ik met iemand een keer in zijn of haar receiver een keertje mijn CAM mag programmeren, liefst in een receiver waarin al een keer een JokerCAM geprogrammeerd is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Hallo,

heb hier hetzelfde probleem met de echostar3000ipva

er staat : use this smartcard to update module?

en eronder : no en yes,

maar kan niet veranderen naar yes.

pijltje naar boven of onder gaat niet,op ok drukken ook

niet,dan gaat ie gewoon weer naar de kanalen lijst.

heb je het inmiddels al gevonden?

groetjes,wermar.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb de oplossing gevonden !!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

als je het downloadbericht krijgt nergens op klikken!

gewoon in menu naar CI module gaan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

daar kan je wel op jes klikken en het download begint.

greetz, : Wermar. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...