Ga naar inhoud


VP30 i.c.m. MKFind vraagje


Aanbevolen berichten

Heb dus een VP30 en heb met masterburner al mijn funkaart geprogged (no problemo). Echer i.c.m. MKFind weet ik niet hoe ik mijn SECA1 kaart kan uitlezen laat staan aanpassen. Ja ik weet dat die kaart niet veel nut meer heeft, maar om er mee te spelen/leren is dat goed genoeg alvorens ik eens aan een SECA2 kaart begin. Ik heb de schakelaars in alle standen geprobeerd, maar telkens geeft MKFind (downloaded bij duwgati v4.4) als ik wil connecten de volgende foutmelding "There was a problem connecting to your card.....".

Heeft iemand enig idee wat ik fout doe (Ja contacten naar beneden!!).

 

Alvast bedankt voor jullie informatieve bijdrage!

 

Gegroet.

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste tonskidutch en andere,

 

Ik heb een VP30 waarmee ik zonder problemen mijn fun kaart middels MasterBurner kan proggen. Dus dat stuk werkt en is geen probleem.

 

Nu is er ook de Phoenix mode waarmee je een officieel Canal Digitaal Seca1 of Seca2 kaart kan bewerken. Aangezien ik nog geen Seca2 kaart heb, maar wel alvast wil stoeien met MKFind en mijn org. Canal Digitaal Seca1 kaart heb ik geprobeerd om ook dit op de VP30 voor elkaar te krijgen. Echter als ik MKFind gebruik i.c.m. de VP30 en de handleiding van Duwgati volg, krijg ik steeds de foutmelding: "There was a problem with your card. Port may be in use...." De seriele poort wordt echter door geen ander programma gebruikt dus dat is het probleem niet. Ook werkt de programmer omdat ik dus mijn FUN kaart middels masterburner op de VP30 het kunnen proggen. Echter ik krijg met geeen mogelijkheid contact met mijn SECA1 kaart om de bijv. te bewerken of gegevens te bekijken.

 

Ik weet dat nu Canal Digitaal over is op SECA2 deze SECA1 kaart geen nut meer heeft, maar om wat weg wijs te geraken met dit soort tools en hoe het in het verleden zo'n MOSC werd aangepast probeer ik dus een en ander. De Seca1 kaart zit met de contacten naar beneden in de programmer en de 3 schakelaars heb ik zowel in mode 0 (3.58Mhz) als mode 1 (6Mhz) geprobeerd. De VP30 hangt via seriele poort aan PC waar XP Professional op draait met MKFind v4.4.

 

Heeft iemand enig idee wat ik fout doe? Al volg ik de handleiding van duwgati (geschreven voor Elvis programmer) kom ik er niet uit. Moet overigens die "Elvis auto phoenix mode" in MKFind aan of uitgevinkt staan (beide geprobeerd hoor)?

 

Ik weet het even niet meer dus ik hoop dat jullie nog tips hebben. Seriele instellingen staan ook goed! Dus tja, zeg het maar......

 

Ondanks ik geen leek meer ben vind ik het toch knullig van mezelf dat ik er niet uitkom. Maar al doende leert men <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />...

 

Groeten en alvast bedankt voor jullie reacties (hoop hoop hoop),

 

JD

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@all,

 

Probleem is opgelost, was vergeten de draadbrug onder IC 4053 te verbinden.

Dan kan je dus wel een fun-kaart proggen, maar geen off. seca1 of 2 kaart uitlezen (phoenix) mode.

 

Allen bedankt en met name Tondutchski!!

 

JD

 

PS Dit topic mag dicht!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fredv,

 

Je leest het verkeerd <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />!

Ik heb de VP30 zelf gesoldeerd (willem besteld) en was vergeten de draadbrug onder IC4053 (ofzo) door te verbinden (was onduidelijk voor mij op het schema). Vandaar dat ik mijn funkaart wel en mijn Seca1 kaart niet met MKFind kon uitlezen. Seca2 was in mijn geval pas voor latere zorg.

 

Nadat ik de draadbrug had verbonden werkt alles perfect met de VP30. Dus zowel FUN als seca1 en dus straks ook seca2 met stecard ofziets!

 

Toch bedankt voor je reaktie,

 

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...