Ga naar inhoud


Kanalenlijst 16-6 (M_Z) 6072 werkt niet bij mij?


Gast

Aanbevolen berichten

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Na het nodige geklooi begin ik steeds meer het spoor bijster te raken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

De nieuwe settings van 16-6 gedownload bij Zeguers, met MediaSat Editor de nodige kanalen verwijderd zodat alleen de Astra radio en tv zenders overblijven, de favoriete kanalen geselecteerd en tot slot de flash512.bin opgeslagen.

 

Daarna met DeClink de flash512 en de eeprom naar de deco. Wanneer ik de tuner aanzet kom ik automatisch in het menu terecht omdat er geen kanalen zijn. Moet dan eerst kanalen toevoegen voordat ik verder kan.

 

Tot nu toe altijd op deze manier gewerkt en ging het altijd goed. Na het terugzetten van de oude (van begin mei) settings, werkt alles weer perfect.

 

Wie weet raad? Zijn het misschien de verkeerde settings voor een 6072 met 1.56Beta3? Moet ik na zo'n bewerking met MediaSat Editor misschien ook de eeprom aanpassen en zo ja, hoe doe ik dat? Alle tips zijn meer dan welkom!

 

Thnx & grtz! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Download het progje FlashCvt bij M_Z en plaats hiermee de Flash in je decoder.

 

Als je even de zoekfunctie van dit board gebruikt vindt je wel een uitleg hoe of dit te doen.

 

 

Groeten Johan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Freakie

 

Als je het nu eens anders doet.

Als je de v1.56i Beta3 in je decoder zet met bijgeleverde eeprom, heb je automatisch de nieuwste kanaallijst al in je decoder zitten.

Wil je die lijst wijzigen OK

Leest de flash (flash512k.bin) uit je decoder inclusief de eeprom, pas de lijst aan zoals je wilt en zet die inclusief de uitgelezen eeprom weer terug in je decoder, dan krijg je automatisch de juiste adressering. (tussen lijst en eeprom)

 

Doe dat zoals Johan45 al aan gaf met FlashCvt.

 

Suc6

Grts, euromuis

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de onderwerp regel van de eerste posting hier aangepast, en wil graag even uitleggen waarom:

 

Er stond als onderwerp: "Kanalenlijst 16-6 (Zeguers) 6072 werkt niet?"

Hiermee wordt aan alle bezoekers van het forum uitgelegd dat mijn settings niet ok zouden zijn. Aangezien Freakie in zijn posting precies verteld wat hij gedaan heeft blijkt dat er bij hem wel eens iets niet goed gegaan zou kunnen zijn. En dan is het dus beter om te zeggen dat 'de settings bij mij' niet werken. Dat is wel iets vriendelijker en bovendien schrik je op die manier niet iedereen af!

 

Declink is duidelijk een gedateerd programma. Alles wat met Declink kon, kan nu ook met FlashCvt. Maar ook bij FlashCvt moet je dus wel de juiste instellingen gebruiken, alle vinkjes van de bloklijst aanzetten, en 'Leeg niet schrijven' uitvinken. Dan gaat het 100% goed. En met FlashCvt kun je in het 'Schrijf Sat' scherm ook meteen de meegeleverde eeprom proggen. Dat is dan allemaal een stuk eenvoudiger en je hoeft hiermee dus ook niet meer alle bestandsnamen aan te passen, want met FlashCvt kun je gewoon het gewenste bestand selecteren.

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ M_Z

 

Bedankt voor je reactie. Het was totaal niet mijn bedoeling om de indruk te wekken dat jouw settingslijst niet goed zou zijn, dus sorry voor mijn verwarrende omschrijving. Jouw aanpassing van de korte omschrijving van deze post is dan ook meer dan terecht.

 

Ik heb, na de nodige posts te hebben bekeken, nog één klein vraagje. DeClink is achterhaald en je raadt FlashCvt aan. Dit progje, inclusief de door jou geadviseerde instellingen, gebruikte ik al bij het patchen van de gehele firmware.

 

Maar hoe zet ik met FlasCvt alleen de settingslijst & eeprom over? Dezelfde instellingen gebruiken als bij het patchen, met uitzondering van “Hele firmware 2 Mb”? Kan hierover niets vinden.

 

Thnx & grtz! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Heb een en ander op de manier gedaan zoals Johan45 en euromuis hebben beschreven en ja hoor, de zenderlijst werkt perfect. Wanneer ik hetzelde flash156k.bin bestandje met DeClink overzet dan werkt de lijst wederom niet. Dus volgens mij zijn de settings alleen met FlashCvt over te zetten. Ik denk dat ik nog iets niet helemaal goed doe (FlashCvt 512Kb blok aanvinken en vervolgens Schrijf Sat => rechts alles aanvinken en bij "leeg niet schrijven" vinkje weghalen) want het duurt bijna een half uur terwijl het met DeClink ongeveer 5 minuten duurt. Dus mocht iemand nog een aanvullende tip hebben........

 

Thanx! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...