Ga naar inhoud


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

BRUSSEL Kabelmaatschappij Telenet en de koepel van zuivere intercommunales Interkabel zullen zo goed als zeker betaalzender Canal+ Vlaanderen overnemen. Woordvoerder Eddy Beyltjens van Interkabel bevestigt dat de onderhandelingen met het Franse moederbedrijf Vivendi zo goed als rond zijn maar wil nog geen overnameprijs noemen.

 

Over het sociale luik wordt nog onderhandeld maar volgens Beyltjens spreekt het voor zich dat Telenet en Interkabel beroep zullen doen op het «personeel van Canal+ dat al jaren ervaring heeft». Hoe de vennootschap tussen Interkabel en Telenet er zal uitzien, moet nog uitgemaakt worden, aldus Eddy Beyltjens

 

CANAL+ BENELUX

 

De Waalse kabelmaatschappijen verenigd in de Association Câble Multimédia (ACM), de beursgenoteerde holdinggroep Déficom en de Waalse intercommunale Socofe, die bij de Waalse socialistische partij aanleunt, hebben interesse voor Canal+ Belgique, de Franstalige tegenhanger van Canal+ Vlaanderen. Kabelmaatschappij UPC wordt door de Nederlandse Volkskrant genoemd als de enige geloofwaardige potentiële koper voor Canal+ Nederland.

 

Het Laatste Nieuws, pagina 35

*************************************

Overnemers verdelen erfenis Canal+

Brussel Eigen berichtgeving

De Morgen, pagina 12

 

 

Telenet en Interkabel, de koepel van Vlaamse zuivere intercommunales, gaan stukken van de betaalzender Canal+ overnemen om hun televisieplannen uit te bouwen.

 

Canal+ Benelux, de zender die in België ongeveer 300.000 betalende abonnees telt, staat al meer dan een jaar te koop. De Franse media- en nutsholding Vivendi, die onder meer de muziek- en filmgroep Universal en telecombedrijf Cegetel overkoepelt, moet belangrijke stukken van haar imperium verkopen om de schuldgraad af te bouwen. Die schulden had de holding opgestapeld door massale overnames onder zijn vroegere topman Jean-Marie Messier. Zo probeert Vivendi al geruime tijd de Amerikaanse afdeling van Universal te verkopen.

 

 

In de Benelux lijkt de Franse groep bijna een oplossing gevonden te hebben voor betaalzender Canal+. Voor de televisiemaker waren al geruime tijd belangstellenden, maar Vivendi bemoeilijkte de onderhandelingen door Canal+ Benelux als één geheel te willen verkopen.

 

 

Toch lijkt er nu een compromis gevonden te zijn. Daarbij zou het tot een splitsing van de betaalzender komen. Aan Vlaamse kant is er intussen "zo goed als een akkoord" tussen Telenet en Interkabel, de koepel van zuivere intercommunales, voor de verwerving van Canal+ Vlaanderen.

 

 

Om Vivendi ter wille te zijn, zitten een aantal partners uit België en Nederland wel samen om tot een globaal akkoord te komen, zei Pierre D'Haeseleer van Déficom, de Brusselse beursgenoteerde mediagroep gisteren tegen Belga. "Maar van een consortium tussen die bedrijven is geen sprake. We voeren samen onderhandelingen, maar het is de bedoeling om het bedrijf later op te splitsen", zei D'Haeseleer.

 

 

Canal+ Vlaanderen zal in handen komen van Telenet en Interkabel. Eddy Beyltjens, de woordvoerder van Interkabel, bevestigde dat de onderhandelingen zo goed als rond zijn en dat "de beslissing zo goed als formeel" genomen is dat de twee partijen de Vlaamse tak van de betaalzender overnemen. Een overnameprijs wou Beyltjens niet kwijt. Volgens eerdere uitgelekte berichten zou het gelegenheidsconsortium 45 miljoen euro bieden voor Canal+ Benelux, heel wat minder dan de 300 miljoen euro die Vivendi oorspronkelijk voor het televisiebedrijf vroeg.

 

Over het sociale luik van de overname zou wel nog steeds onderhandeld worden. Bij Canal+ in Sint-Stevens Woluwe werken ongeveer zestig mensen. Volgens Beyltjens is het niet uitgemaakt hoeveel mensen er moeten vertrekken, "maar het spreekt voor zich dat we een beroep zullen blijven doen op het personeel van Canal+, dat al jaren ervaring heeft". Telenet en Interkabel gaan meer dan waarschijnlijk de programma-afdeling van Canal+ niet behouden. Ook daarover lopen nog onderhandelingen. Onder meer de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, de moederholding van VTM en KanaalTwee) en CineNova, een dochter van Sony en Walt Disney, worden genoemd als kandidaat-overnemers. Christian Van Thillo, de gedelegeerd bestuurder van De Persgroep (de mede-aandeelhouder van VMMa), zei eerder dit jaar in een interview dat de Vlaamse Mediamaatschappij "de ambitie heeft een rol te spelen op de markt voor interactieve digitale televisie". Canal+ is voorlopig de enige zender in de Benelux die daarmee ervaring heeft. Toch werken ook de VRT, VT4 en de VMMa aan een eigen project voor interactieve televisie, dat het kijkers moet mogelijk maken actief 'mee te doen' met tv-programma's. Ook Telenet en Interkabel zijn bij het project betrokken. De Vlaamse regering subsidieert een stuk van de samenwerking. In datzelfde interview zei Van Thillo dat "de 300.000 Belgen en 200.000 Nederlanders die willen betalen voor extra diensten een interessant publiek zijn. Maar de overnemer van Canal + zal ook iets van tv moeten kennen, want de zender zal niet langer programma's leveren. Bovendien vrees ik dat de merknaam op termijn verdwijnt."

 

 

Hoe de vennootschap tussen Telenet en Interkabel er zal uitzien, is ook nog geen uitgemaakte zaak, aldus Beyltjens.

 

 

Ook voor de andere delen van Canal+ Benelux lijkt een oplossing in de maak. Zo zijn de Waalse kabelmaatschappijen Déficom en Socofe - Socofe is een Waalse intercommunale die bij de Luikse socialistische partij aanleunt - geïnteresseerd in de Waalse afdeling van de betaalzender, bevestigde Pierre D'Haeseleer. Het bericht stond in Le Soir.

 

 

De Nederlandse kabelmaatschappij UPC zou dan de Nederlandse afdeling kopen. Dat schreef de Volkskrant gisteren.

 

 

Volgens Le Soir zou er aan Waalse kant een financieel akkoord zijn voor de overname van Canal+. Socofe en Déficom zouden 15 procent van het kapitaal overnemen. De Association Câble Multimédia (ACM, de Waalse kabeloperatoren) zou de resterende 60 procent in handen nemen. D'Haeseleer ontkende met klem dat er zo'n akkoord bestaat. "Er is vandaag nog niets concreets. Ook over de verdeling worden nog gesprekken gevoerd. Maar momenteel ligt dat moeilijk omdat veel mensen op vakantie zijn. De gesprekken met de Waalse kabelmaatschappijen vergen nogal wat tijd."

 

 

Bij Telenet weigert men voorlopig alle commentaar. Bij Canal+ Vlaanderen klinkt het dat er nog niets getekend is.

 

 

Canal+ is voorlopig de enige aanbieder van digitale televisie in België

 

*******************************************************************

Overname Canal Plus Benelux in eindfase

De Standaard, pagina 15

 

BRUSSEL (belga, reuters) -- De akkoorden over de overname van Canal Plus Benelux zijn bijna helemaal rond. Het komt tot een splitsing van het betaalstation. Langs Vlaamse kant is er zo goed als een akkoord tussen Telenet en Interkabel voor de verwerving van Canal Plus Vlaanderen en langs Waalse kant hebben de kabelmaatschappijen Déficom en Socofe een akkoord bereikt over een participatie. De kabelmaatschappij UPC wil de Nederlandse tak van het betaalkanaal kopen.

 

 

In juni werd al bekend dat Déficom en de Vlaamse operator Telenet op het punt staan om een akkoord te tekenen voor de overname van Canal Plus Benelux. Telenet en Interkabel, de vereniging van de zuivere kabelmaatschappijen, zullen Canal Plus in Vlaanderen behouden.

 

 

Eddy Beyltjens, de woordvoerder van Interkabel, bevestigde dat de onderhandelingen zo goed als rond zijn en dat ,,de beslissing zo goed als formeel'' genomen is dat de twee partijen de Vlaamse tak van het betaalstation overnemen. Een overnameprijs wou Beyltjens niet kwijt. Over het sociale gedeelte wordt nog onderhandeld. Hoe de vennootschap tussen Telenet en Interkabel er zal uitzien, is ook nog geen uitgemaakte zaak, aldus Beyltjens. De programma-afdeling zouden ze wel doorverkopen. Daarvoor worden de VMMa en CineNova als mogelijke kandidaten genoemd. CineNova is een dochter van Sony en Walt Disney.

 

 

In Wallonië gaat Canal Plus naar Déficom en Socofe, die samen met andere investeerders zoals Omob en Dexia verenigd zijn in de vennootschap ACM (Association Câble Multimédia).

 

 

Volgens de krant Le Soirzou Déficom een aandeel van 15 procent nemen in Canal Plus Benelux en een optie op een bijkomende 33 procent via de uitgave van warrants. Socofe, de holding onder leiding van de PS-politicus Guy Mathot, neemt ook 15 procent en is evenzeer aan het onderhandelen om warrants te verkrijgen.

 

 

Pierre D'Haeseleer van Déficom heeft bevestigd dat Déficom en Socofe geïnteresseerd zijn in de Waalse afdeling van het betaalkanaal, maar hij ontkent met klem dat er zo'n akkoord bestaat. ,,Er is vandaag nog niets concreet. Ook over de verdeling worden nog gesprekken gevoerd. Maar dat ligt moeilijk omdat veel mensen met vakantie zijn. De gesprekken met de Waalse kabelmaatschappijen vergen nogal wat tijd'', liet D'Haeseleer weten.

 

 

Ondertussen meldt de Nederlandse krant de Volkskrantdat de kabelmaatschappij UPC de Nederlandse tak van Canal Plus Benelux zal overnemen.

 

 

Het Franse mediaconcern Vivendi, de huidige eigenaar van Canal Plus Benelux, zit in financiële problemen en stoot voor miljarden aan bezittingen af om zijn schuld te verminderen. Vivendi wil Canal Plus als een entiteit verkopen. Om Vivendi ter wille te zijn, zit een aantal partners uit België en Nederland samen om tot een akkoord te komen, zegt D'Haeseleer.

 

 

*************************************************************

VU+ Duo 4K DVB-S2x FBC DUAL +  1 X DVB-C FBC V 1.0 (Enigma2); Visiosat BIG Bisat (13,2° 19,2°, 23,5°, 28,2°O), 4 Alps BSTE9-101B, smart MS 17/4 ES multiswitch, Samsung UE50JU6800W


Geplaatst:

Begin dan maar al met sparen want het zal duurder worden...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...