Ga naar inhoud


@sat 9500 en nextwave suc2500 waarom sosm uitval


Gast shimai

Aanbevolen berichten

Op bovenstaande ontvangrs komt het voor dat na zappen (en echt niet veel) de ontvanger uit/aan gezet moet worden om weer te kunnen kijken. Dit ligt mijns inziens aan de ucas want met een externe MM loopt alles veel stabieler.

De heren importeurs/grootgrutters verschuilen zich op botte wijze achter hun mening dat men niet moet zeuren maar dat er pas een probleem is als betreffende ontvanger niet met een orginele kaart en evt. module werkt.

Dit kan dan wel zo zijn maar echte reclame is dit nu ook weer niet voor hen, qua prijs en mogelijkheden zijn de ontangers gewoon top, echter er moet met name voor de nextwave toch echt nieuwe software komen, met eens trong 8000 of een Philips loopt e.e.a. nml wel stabiel en deze ontvangers hebben geen module en super nieuwe technologie.

Wie deelt deze mening en wie weet misschien zo al een oplossing voor het probleem van insert ********

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 41
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit onderwerp

Beste reacties in dit onderwerp

Shimai,

 

De nextwave buiten beschouwing gelaten, daar ik hem niet ken. De @sat9500s van mij heeft de problemen die jij schetst helemaal niet.

 

Wat kan gebeuren bij slecht uitlijnen van de schotel is dat je receiver frequent gaat hangen op slecht digitaal signaal in. Dit moet je dus corrigeren. De @sat heeft een pracht van een signaalmeter. Jouw geschetst probleem duidt daar sterk op.

 

Ken trouwens geen leverancier/importeur met goede support, zijn allemaal hetzelfde. De meeste support komt meestal van zo´n board als deze. Nogmaals alle boxen gaan hangen op slecht signaal. En bij goeie uitlijning heb je nog last van (momentaan) te zwakke transponders. Gaat zo´n box ook hangen. Doen ze allemaal FTA, CI, UCAS en wat voor toestanden dan ook. Analoog niet, maar dat was dan ook een geheel ander principe, en dat ware ook geen computers die alleen met nullen en eenen beeld moesten opbouwen.

 

De strong 8000 en philips zijn echt geen voorbeelden van vooruitstrevende technologie en hebben nogal wat beperkingen en problemen. De @sat9500 doet alles zonder zeuren hier. Is een van de topmachines van het moment .

Een grote beperking: Liefst zonder Sony KleurenTV bak, probleem in de Sony gelegen niet in de @sat.

Adembenemend met zo´n grote Flip kast erbij.

 

Proost,

Rudolf

 

 

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leuk antwoord, maar ik heb hier wel 3 shotels tot 110cm 86% signaal maar hoe verklaar je het feit van niet hangen bij gebruik van externe MM met penta 1.11!!!!!!!!! in de nextwave en @sat en nooit!!!!!!!! hangen van de Humax 5400.

Ik kan trouwens op het hele web geen fabrikant of importeur distributeur van Nextwave vinden allemaal afgesloten of sinds 2002 niet meer in businnes.

Ik dacht dat Hung Chang in Korea de fabrikant was maar sinds 2001 geen berichtgevingen meer van hun kant

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat uitval betreft,(nextwave(penta 1.09))hier enkel [color:"red"]soms [/color] ontvanger uit en aan als hij veranderd is van sat possitie.Geen enkele keer uitval gehad bij wisselen codering op zelfde sat.

 

Pioneer:kent die problemen niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier drie maal de suc-NextWave staan en heb van het uitvallen zoals jij het beschrijft totaal geen last.

Heel af en toe eens dat hij op de primiere zenders vast loopt op de ontvangers die ik met de penta 1.09 heb uitgerust maar als ik vervolgens een keer met mijn kaartje schuif is het ook weer over.

 

Jos <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo ik heb ook een @sat9500s <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> met tetra 1.0 maar geen problemen ik kan alles ontvangen niks loopt vast zapt lekker snel lang leven @sat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

gr hiswap <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hebben jullie niet gemerkt, dat de ene ontvanger na het verdraaien van de schotel opnieuw zijn cam moet initialiseren. Kijk bijvoorbeeld naar de 5400. Bij deze ontvanger kun je spelend kaarten wisselen. Als je de kaart terugstopt, zorgt de ontvanger ervoor dat er weer beeld getoverd wordt. Er zijn echter ook ontvangers die pas werken als deze een keer uit en aan wordt gezet.

 

Dit lijkt me ook het probleem als je gaat draaien. Hij verliest het signaal en wil daarna de kaart weer aanspreken die niet reageert.

 

En Rudolf, ik vind het erg vergaand, als je zegt dat er geen fabrikanten/leveranciers zijn die goede service verlenen. Kijk eens naar o.a. Arnion en Echostar. Prima bedrijven toch... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Groeten

DB500 - Ubox - Maxplus - Topfield

Visiosat draaibaar - Wavefrontier

---------------------------------

Lummel -> Mad (Hu)max -> alweer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Echostar, Arnion goede service?

 

Wat is goede service?

 

Spreek me niet van Arnion, lees de div. boards maar eens door. Mijn opmerking geldt dat het allemaal even slecht/goed is. Ontoereikend. Getuige het vollopen van b.v. dit sat board. Na dat je gekocht hebt ben je eigenlijk van ze af. En ik ken al verscheidene van deze instellingen. Zelfde als de PC-business.

 

Rudolf.

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@shimai

 

het probleem is waarschijnlijk de penta1.09, vervang die door tetra1.0 en probleem is in 9 op de 10 gevallen opgelost. een sporadische reset kan nog es nodig zijn, maar dat is op eender welk toestel zo. zoniet terug naar dealer voor herstelling (onder garantie).

 

originele mm1.04 met penta1.11 werkt inderdaad perfect.

als de makers van de penta nu maar es de moeite namen om de 1.09 op punt te stellen ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> of hebben ze er alle belang bij dat hij niet goed werkt (om huidige gebruikers te dwingen een mm1.04 te kopen ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />) ???? gelukkig hebben we nog de tetra <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />(verschil met 1.09: geen klank op enkele franse zenders, maar veel stabieler).

 

cu

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ja, maar dan krijg je telkens maar dat vervelende no access scherm te zien als je wat rond zapt.

Edwin


nog geen last van gehad op mijn arnion 6410 of @sat 9500

trouwens, als het zich toch zou voordoen: liever es op exit drukken bij het zappen, dan constant blokkerend beeld en moeten resetten, toch?

cu
Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor de duideljkheid er staat nu dus al tetra 1.0 op en nog steeds uitval. Ook heb ik constant terugval/uitval van signaal wat ik bij andere ontvangers niet meen te hebben (ik kan me vergissen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gezien de hoeveelheid hardware waarmee jij ondertekent,

zou het toch beter moeten kunnen.

 

Jij lust toch niet teveel hardware door aan het zelfde kabeltje? Krijg je het zelfde probleem wat ik je duidelijk probeerde te maken. Bad signal in!!!!!!

 

Koppel alles es los en dan de patient alleen eraan.

 

Jij bent echt een uitzondering in Europa met de klacht.

Dus is er wat anders aan de hand. Terug voor garantie???

 

Cheers,

Rudolf

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...