Ga naar inhoud


ADSLRouter???????


Gast olav12

Aanbevolen berichten


heel simpel

je adsl delen over verschillende ip adressen

die de router automatisch aanmaakt als je er een computer op aansluit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met een router kan je met 4 Pc's tegelijkertijd op internet en moet er maar 1 Pc draaien terwijl je met een Adslmodem een kabel verbinding moet hebben tussen al uw Pc's en de angekoppelde Pc aan de modem altijd moet aanstaan en een extra netwerkkaart moet steken als je met Pc2 of Pc3 wil werken via Internet of Netwerk

 

Nepbelg

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik snap jouw antwoord niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

1.Router deze staat op een centrale plaats vanwaar je naar elke apparte pc met een kabel gaat en moet alleen de pc aanstaan waarmee je werkt

2.Modem deze word aangesloten aan Pc nr 1 en van hieruit verder naar Pc 2 en heb je voor elke extra Pc een extra Netwerkkaart nodig om door te linken en moet Pc 1 altijd aanstaan als je met uw 2e of 3e pc op het netwerk wil

 

Nepbelg

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

even in lekentaal :

 

- adsl modem

- adsl router

- adsl modem/router

- analoog of isdn

 

 

een adsl modem zorgt voor de (modem) verbinding met het internet via adsl (dus een vaste verbinding). deze modem kan je rechtstreeks op je PC aansluiten (en de andere kant op de adsl-splitter) : voila, internet.

 

heb je nou meer PC's en die wil je via dezelfde adsl-verbinding het internet op hebben dan moet je een router kopen met ingebouwde hub/switch (meestal 4 poorts).

 

splitter -> adsl modem -> router -> pc's

 

zo krijg je dus wel een berg apparatuur, handiger is om een adsl modem/router/switch in één te kopen, hier zit alles in om meerdere PC's via één kastje het internet op te gooien.

 

conclusie : sluit je PC's aan op de adsl router/modem/switch. deze configureer je middels de webinterface (Internet explorer bijv.), je typt in de adresbalk nl. het ip-adres van de router in (staat in het boekje). hierin zet je dus je inloggegevens gekregen van je provider. als je nu zorgt dat al je pc's in dezelfde ip-reeks als de router zitten (zet dhcp aan (in de router) en je zit goed) dan moet je zo met al je PC's het internet opkunnen.

 

let op : als je een all-in-one apparaat kooopt (router/modem/switch) let er dan wel op dat je de goede koopt. een router voor analoog werkt nl. niet op isdn en vice versa.

 

 

als je meer info wilt dan hoor ik het wel ...

 

mzl,

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

oke andwoordt was een beetje onduidelijk

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ome merde,

 

het is al een stuk duidelijker. Maar de provider zegt er worden maximaal 6 ip adressen toegekend. Maar ik heb sowieso al 9 klanten die willen. De klanten kunnen ook zelf een abbo afsluiten maar ze willen iets collectief zodat de kosten gedrukt kunnen worden en wie ben ik om daar niet over na te denken.

 

mvg

olav12

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan heb je dus een ADSL abbonement waarbij je geen vast-ip adres krijgt.

 

Jij krijgt een ip-adres toegewezen van je ADSL provider op het moment van inloggen. En zo kunnen er dan maximaal per abbonement 6 inloggen.

 

Is geen probleem hoor, je hebt aan 1 ip-adres genoeg om honderden te laten internetten! Om dat dus voor elkaar te krijgen moet je een router hebben.

 

Je laat je router een verbinding maken met je internetprovider waardoor je router dus een ip-adres krijgt van je internetprovider. Verder moet je je router dusdanig configureren zodat deze meerdere pc's een intern ip-adress geeft. Een intern ip-adres is een adres voor een gesloten netwerk.

Bovenstaande configuratie heeft als gevolg dat je ook toegang hebt tot alle pc's in je eigen netwerkje. Je kan dus een documentje afrukken van af elke pc op een en de zelfde printer. Dit kan echter niet als alle pc's (max 6 in jouw geval) een extern ip-adres hebben.

 

 

Om dus je router te configuren moet je je erg in de zaken verdiepen.

 

Succ6...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Jij krijgt een ip-adres toegewezen van je ADSL provider op het moment van inloggen. Succ6...


dat is zekers niet altijd het geval...
wij hebben een ADSL abonnement voor ons bureau met 4 IP adressen (heel bewust gekozen) en je kunt er zoveel nemen als je kunt betalen...

een provider kan je 1 aanbieden of meerdere.

maar de providers zullen je een abonnement aanbieden (vooral bij de thuisgebruikers) waarmee, je zogezegd, 4 internetgebruikers met hun eigen mail etc kunnen werken...> echter is dat inderdaad dan een enkel IP adress hetwelk ook daarvoor toereikend is.
Het enige voordeel is dat je bij zo'n standaard thuisgebruikers abonnement een router krijgt die gelijk vier poortjes heeft met een iets uitgebreidere firmware.

dat is juist de verneukerij van die standaard abonnementen, dat men jou in de veronderstelling laat, dat je voor alles wat je meer wilt extra pakketten en/of abonnementen moet nemen.
Dat mag wel... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> maar is absoluut onnodig.

Maar deel je fasciliteiten in een gebouw of werkruimte zijn meerdere IP nummers wel zo handig..
Denk maar eens aan de interne LAN die je deelt... echter de server deel je niet! (zou ook oerstom zijn) dan kun je middels het LAN alles aanbieden inclusief internet zonder dat ze via jouw server en firewall moeten.

cheers



South

Nino Ferrer + Radiah

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had geen zin en tijd om alle abbonements vormen van alle ADSL providers op en hun specificaties op een rijdje te zetten hoor!

 

Maar uit de zin ->>

Citaat:
Maar de provider zegt er worden maximaal 6 ip adressen toegekend.
<<- haal ik een beetje op dat de topicstarter een ADSL abbonement heeft afgesloten waarbij dynamisch aan elke inlogpoging (max 6 per gebruikersnaam) een ip-adres word toegekend.

 

En dat dat bij de meeste van abbonementvormen niet zo is weet ik ook wel.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een ISDN modem.

Die heb ik aangesloten op een vigor Router waar vier computers aan hangen,

 

ik heb nu ISDN en dus een isdn modem maar als ik een analoog modem neem (en analoge aansluiting natuurlijk) kan ik de router ook gewoon gebruiken.

Dus mijn advies is niet een modemrouter te nemen, want als je dan overstapt naar een ander systeem dan moet je ook weer een nieuw modemrouter kopen en anders alleen maar een modem,

gaat het modem stuk moet je bijde weer nieuw kopen en gaat je router stuk idemdito

 

 

if freedom is outlawed, only outlaws will have freedom.

.

Gigabluequadplus, AzBoxPremiumHD+, 2x DM600 en een Denson DS1010Road

Link naar reactie
Delen op andere sites

@All,

 

ik zal proberen de situatie iets duidelijker te maken. Wij(mijn pa, mijn moeder en ik) hebben twee kantoorpanden. In deze kantoorpanden verhuren wij kleinschalige kantoorruimtes. Nu zijn er een aantal klanten en ik krijg er onderhand een puntkop van die willen samen een adsl verbinding. Onze huurders kunnen tegen geringe kosten gebruik maken van de infrastructuur.

 

De provider wil maar 6 ip adressen op 1 verbinding geven. Meer wil hij niet geven ja of ik moet nog een abbo gaan afsluiten. Roept een van de klanten van oh 6 dat is genoeg. Ik zeg nee kijk eens naar de toekomst.

 

Mijn probleem is die 6 ip adressen nu zal dat volstaan maar in de toekomst niet en ik wil graag weten hoe ik makkelijk kan oplossen.

 

mvg

olav12

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...