Ga naar inhoud


startadres van jkeys voor patchen loader 505->501


Gast DigiBeta

Aanbevolen berichten

Een zeer goeie dag allemaal,

 

Heb een klein vraagje over jkeys, dis dat proggie om de sam9500 naar bootloader 5.01 te patchen, maare weet niet welk start adres ik moet gebruiken, het geen wat de eend zegt in de up/down (7FFFFFC0 dit staat standaard als je jkeys opstart) of hetgeen wat tronix op zijn site zegt namelijk (7FE00000 http://www.sam9500.mirrorz.com ) enne nog een kleen dingetje moet de ontvanger in standby staan bij het patchen of moet ie echt aan staan??? hoop dat iemand me een beetje op weg kan helpen, de hardware is nu klaar en sta te popelen om te beginnen met patchen!!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Naja bedankt iniedergeval!!!

 

Greetz

Digi Beta

Link naar reactie
Delen op andere sites


Naja ben ff een tijdje aant kloten geweest en kreeg in eerste instantie steeds een error, maar alle verbindingen waren goed!!?? maar bleek aan de laptop te liggen, of iniedergeval denk aan windows XP, maarja toen ff aan een ander flaptopje gehangen met 98, enne jahoor op het start adres van Tronix liep ie perfect, in 1 keer opstarten jkeys!!! naja toen los gekoppeld na patchen, tulp lnb kabels erin, zet em aan, hele maal nix!!! schrok me de tering, maarja had met me domme kop de stekker uit het wandcontactdoos gehaald!! DUH!! maare toen met stroom liep ie perfect, zelfs multicas 100 staat er al in, had van te voren al me schotel op astra gericht voor het geval er geen software in stond, maar zag er goed uit, zilverkaartje erin kanalen zoeken enne beeld op zwart, dus eerst maar even 118 erin gezet enne loopt als een beest!!

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

dus voor degene die em nog is gaat patchen met een jtag, gebruik gewoon de beschrijving van tronix, staat op zn site en dit werkt duz!!!

 

Greetz

Digi Beta

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het je is gelukt en leuk dat je dat met ons hebt willen delen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Vraag hoe heb je de aansluiting op het board gemaakt ?

Gesoldeerd zoals op de foto-voorbeelden of gebruikt gemaakt van de gaatjes erachter, want m.i. is dat een plek voor een connector. Bij mij zit daar nl een printconnector.

Groeten Erik

Link naar reactie
Delen op andere sites

He hallo,

 

Tja heb em maar gesoldeerd, de gaatjes die je moest hebben van de 20 polige connector die bij jou op het board zit, zitten dicht gelijmt, enne de ervaring leerd dat je dat beter niet kan proberen weg te halen!!! dus heb de draadjes er maar gewoon op laten solderen, heb zelf niet zo'n vaste hand, dus heb het op een accordje gegooit met de td op mijn werk, die gasten doen de hele dag nix anders dan zulk soort prutsdingetjes dus hij heeft de draden aan het mainbord gezet, enne toen zelf de rest, die paar weerstandjes en connector!!! maar die draden op het mainbord zitten echt heel erg netjes vast, zal van de week ff proberen een fototje te maken en te uploaden!!!

Maar de sammy die jij kocht was ie al voorzien van 501 of had je hem doormiddel van die connector op je board zelf naar 501 gezet???

 

Nu alleen hopen dat ie een beetje stabiel blijft draaien hij is gisternacht wel 2 keer vast geslagen op de hotbird, elke keer als mijn zilvere kaartje erin zat, zonder kaart bleef ie wel aan staan, maar dat kan wel is aan de smartcard of firmware liggen ofzo, ga zo nog wel is ff kijken of ik er achter kan komen warom die dat doet, maar voor de rest helemaal perfect, bijna alles open en nog best snel ook, op betacrypt iets langzamer, maar nog redelijk snel!!!

 

Greetz

Digi Beta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben benieuwd naar he foto

 

Ik heb een " oude" 9500 met standaard 501.

Dus geen directe behoefte om te J-tag patchen (kan gewoon via bootloader), maar als techneut wil ik graag alles weten van mijn doosje.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...