Ga naar inhoud


Pas op blaster worm


bbbb

Aanbevolen berichten


Dat is een flauw internetvirus die een exefile op je pc installeert en via die exe DDOS-attacks uitvoert op andere computers. Je internet wordt er dus trager van want die exe is druk bezig en microsoft wordt er door bestookt (en je provider is er niet blij mee). De exe file heet msblast.exe. Als je die op je pc hebt kun je die er af halen --> http://www.virusalert.nl/?show=virus&id=541

 

Dreambox 7000 , T90, diseqc 8x1, 80Gb/5.400 Maxtor 4R080J0 HDD

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
wat een kut virus dach dat de modem kapot was


Omdat je shutdown kreeg en de zooi super traag was waarschijnlijk, tja virussen zijn gewoon niet leuk, die shutdown krijg je trouwens alleen met gewoon inbel modem voor zoverre ik weet, op kabel heb ik nog geen shutdown gezien, of er moet iemand hier zijn die dat wel heeft gehad met adsl of kabel?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanmorgen had ik wel een mailtje van de provider planet hoe te handelen,als hij blijft opstarten,start ,uitvoeren typ,shutdown.exe-a dan ben je van het vervelende opstarten af.

Gebruik dan de verwijdertool van Symantic:First blast.exe.

En dan van Microsoft de update alles met de links erbij.

Ik denk keurig gedaan van de provider,groetjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou best alle updates van microsoft willen intalleren maar hij installeerd de sp1 express niet omdat ik een ongeldige (illegale) key heb.

Ik heb ook al geprobeerd om een nieuwe key erin te stoppen maar dat had ik al gedaan toen ik sp1 heb geinstalleerd en lukt nu niet meer.

hij geeft nu aan dat hij al gactiveerd is.

hoe nu verder????, heb ik nu elke keer weer kans op dit kut virus ondanks het tooltje van symantec.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@aart44

 

Volgens mij is het shutdown /a maar misschien werkt jouw versie ook wel ;-)

 

Hiermee voorkom je in ieder geval dat je PC afgesloten word en kun je de diverse files rustig van je HD afhalen.

 

Ben gisteren bij een kennis bezig geweest en heb daar enkele uurtjes doorgebracht, met enig succes maar niet echt stabiel met een USB modem.

Vandaag brengt ie zijn PC naar mijn zaak en installeer ik XP opnieuw en installeer de noodzakelijke patches.

Wellicht is dit de beste methode.

Ook zijn W98 was verpest en hij kreeg i.s.m. zijn USB modem de meest rare berichten. Dit ondanks het feit dat deze worm W98 ongemoeid zou laten.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ozzo

het is niet mijn uitviding dit is het mailtje van Planet

 

 

Waarschuwing: Wormvirus actief

 

Geachte abonnee,

 

Op dit moment verspreidt zich een wormvirus, Blaster genaamd, snel over internet. Deze kan schade aanrichten aan computerbestanden. Blaster maakt gebruik van het lek in het Windows besturingssysteem. Hier bestaat wel reparatiesoftware (patch) voor.

 

Geïnfecteerde systemen krijgen te maken met een melding 'Afsluiten van het Systeem'. De PC blijft zo steeds opnieuw opstarten. Internetdeskundigen zeggen dat er de afgelopen dagen grote aantallen scans zijn uitgevoerd op computers die mogelijk gehackt kunnen worden. Computergebruikers die de benodigde reparatiesoftware nog niet hebben, lopen het risico dat hun computers open staan voor een aanval.

 

Hoe kunt u dit voorkomen:

 

Download de patch van Microsoft c.q. update uw Windows – we hebben ze voor u op een rij gezet;

Installeer een firewall om in het vervolg nog beter tegen aanvallen beschermd te zijn. Planet Internet heeft een PC Firewall, die u bescherming biedt voor € 1,95 per maand.

Indien uw computer al geïnfecteerd is:

 

Is de worm eenmaal binnen en herstart deze uw PC steeds, probeer dan het volgende:

Klik op 'Start' > 'Uitvoeren' en typ 'shutdown.exe -a'

Dit stopt de automatische herstart.

Gebruik dan eerst de verwijder-tool van Symantec

Download de patch c.q. update uw Windows

Installeer een firewall om in het vervolg nog beter tegen aanvallen beschermd te zijn. Planet Internet heeft een PC Firewall, die u bescherming biedt

voor € 1,95 per maand.

Voor bezittters van de PC Firewall van Planet Internet:

 

De PC Firewall van Planet Internet houdt deze worm tegen.

Abonnees van Planet Internet met een abonnement op de PC Firewall kunnen van de Firewall-software wel meldingen krijgen over een verzoek op poort 135 of 445 : sta dit niet toe: dit is Blaster die binnen tracht te komen.

 

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Planet Internet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteravond kreeg ik een melding van Norton virusscanner dat de worm op mijn laptop was aangetroffen, en inderdaad, ging hij opnieuw opstarten (Norton kon echter worm niet verwijderen). Vandaag complete virusscan gedaan en.... geen worm aangetroffen! Rara... Vervolgens heb ik de patch van Microsoft geïnstalleerd en vervolgens het tooltje van Symantec er op losgelaten en die geeft aan dat de worm niet gevonden is. Heb ik soms de verkeerde volgorde aangehouden door eerst de patch te installeren en daarna pas het verwijdertooltje te gebruiken? Ik ben overigens vandaag nog niet online geweest (ben op mijn werk), ik geloof dat het probleem zich alleen voordoet als je online bent. Wie weet wat er aan de hand is? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik weet is dat veel virusscanners worden uitgeschakkeld.Als de virus een eenmaal op je computer aan wezig is.Dus waarschijnlijk heeft norton een keer gemist.Als norton fix tool aan geeft dat hij verwijderd is.Zou hij weg moeten zijn.Was bij mij wel zo.Wat je kan doen is andere fix tool downloaden bij bitdefender, f/secure, mcafee.Of handmatig verwijderen staat vaak aangegeven waar je de tool download.

 

veel suces met het verwijderen.

vriendelijke groeten bbbb

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...